Saska Blu Kraków - Bryksy / opinie o inwestycji na forum (Podgórze)
Re: Saska Blu Kraków - Bryksy / opinie o inwestycji na forum (Podgórze)
Sporo mieszkań pojawiło się ponownie w ofercie na stronie internetowej, czy ktoś z Państwa się orientuje co jest tego przyczyną? Czy oprócz podniesienia cen były inne czynniki wpływające na rezygnację tak dużej liczby osób w jednym czasie? Jeszcze w tamtym tygodniu było tylko kilka mieszkań dostępnych.
tomcyja pisze:Sporo mieszkań pojawiło się ponownie w ofercie na stronie internetowej, czy ktoś z Państwa się orientuje co jest tego przyczyną? Czy oprócz podniesienia cen były inne czynniki wpływające na rezygnację tak dużej liczby osób w jednym czasie? Jeszcze w tamtym tygodniu było tylko kilka mieszkań dostępnych.
Bo mogą albo nie muszą aktualizować stanu regularnie ?

Ja zrezygnowałam z mieszkania. Po pierwsze cena była podniesiona. Po drugie budowa spóźniona już na pól roku i nie wiem czy jeszcze nie będzie opóźnienia. Nie chce czekać jeszcze pól roku zęby powiedzieli ze musza podnieść ceny 

tomcyja pisze:Sporo mieszkań pojawiło się ponownie w ofercie na stronie internetowej, czy ktoś z Państwa się orientuje co jest tego przyczyną? Czy oprócz podniesienia cen były inne czynniki wpływające na rezygnację tak dużej liczby osób w jednym czasie? Jeszcze w tamtym tygodniu było tylko kilka mieszkań dostępnych.
Sciema deweopera przeciez nikt normalny by nie zplaicil za mieszkanie w tamtym miejscu 8500zl/m2 podczas gdy po tyle mozna kupic bylo na Krowodrzy. Wiec pewnie byly to fikcyjne rezerwacje ciekawszych mieszkan
IrenaO pisze:Ja zrezygnowałam z mieszkania. Po pierwsze cena była podniesiona. Po drugie budowa spóźniona już na pól roku i nie wiem czy jeszcze nie będzie opóźnienia. Nie chce czekać jeszcze pól roku zęby powiedzieli ze musza podnieść ceny
Też zrezygnowałem z tych samych powodów. Bryksy chciało się nachapać jak najwięcej kasy, bo myślą, że i tak się klienci znajdą, więc mieli w dupie tych, którzy mieli już rezerwacje. Ciekaw jestem czy im się uda tak łatwo sprzedać te mieszkania w tej cenie.
Dzis sie bryksiatz zalil ze popyt spada ahaha no jak im 30% zysku nie starcza i chca sie 100% zyskiem nachapac to co sie dziwic
Spada czy nie spada, to jednak czułbym lekki niesmak po tym, jak się umawiałem z kimś na coś, ale później bym się dowiedział, że jednak zmienił zdanie i będzie drożej. Niemniej inwestycje przez nich budowane prezentują się całkiem nieźle.
Czy ktoś z Państwa jest umówiony już na podpisanie umowy deweloperskiej? Konsultowali Państwo umowy deweloperskie z doradcami, radcami prawnymi? Mieli jakieś zastrzeżenia?
Jestem zaiteresowany kupnem mieszkania w tej inwestycji dla siebie, natomiast nachodza mnie pewne wątpliwości. Zastanawiam się nad poziomem hałasu w mieszkaniach mających sypialnie na północną stronę - w bliskiej odległości stacja paliw, myjnia, ulica Lipska i wjazdy do garażów. Ma ktoś z was doświadczenia z mieszkania w podobnym otoczeniu oraz czy hałas na wyższychy piętrach (od 3 w górę) jest na tyle uciażliwy, że np. uniemożliwia spanie przy otwartym oknie latem?
A druga sprawa to mieszkania skierowane na południową stronę, czy skrzydła bloku mającego kształt podkowy nie będą rzucały cienia na loggie mieszkań w środku budynku?
A druga sprawa to mieszkania skierowane na południową stronę, czy skrzydła bloku mającego kształt podkowy nie będą rzucały cienia na loggie mieszkań w środku budynku?
@cris, przy takich drogach szybkiego ruchu jest głośno. Jeśli masz niski próg wytrzymałości na hałas, to nie dasz rady spać przy otwartym oknie. Jeśli miałbyś okno na południe, to słyszałbyś szum, ale od drogi, oprócz jednolitego szumu, słychać co głośniejsze silniki, szczególnie przygłupawych motocyklistów, którzy czasem ruszają jakby od tego miało zależeć ich życie. Dodatkowo tam jest długa prosta, więc dźwięk będzie się niósł z oddali. Poza tym będzie słychać piski od tramwajów, bo tory tam zakręcają. Żeby nie słyszeć hałasu, to musiałbyś mieszkać chyba na 30 pietrze.
Przerabiam to wszystko, mieszkając na piętrze >7 przy skrzyżowaniu Wielicka x Teligi
Czasem mam wrażenie, że im wyżej tym głośniej, bo nie ma już żadnych barier dla dźwięku. Ale mi osobiście hałas szczególnie nie przeszkadza, jednak pragnącym ciszy nie polecam, bo jej nie będzie. W lecie, przy otwartych oknach czasem jest ciężko 
Przerabiam to wszystko, mieszkając na piętrze >7 przy skrzyżowaniu Wielicka x Teligi

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”