Inwestycja ul. bpa A. Małysiaka Kraków - Grupa Proins - opinie, forum
Re: Inwestycja ul. bpa A. Małysiaka Kraków - Grupa Proins - opinie, forum
Po zakończeniu budowy czekaliśmy na kontakt od nich o ostateczne rozliczenie metrażu, po uregulowaniu umawialiśmy sie z kierownikiem na odbiór techniczny i jeśli wszystko było ok tzn. Przyjąłeś odbiór dostawales klucze do mieszkania na czas remontow, mogliśmy już zacząć wykańczać a oni mieli miesiąc na poprawki. Przy akcie notarialnym dostaliśmy klucze właściwe i to w sumie tyle 

Ostatnio zmieniony 22 maja 2021, 13:36 przez Klauudekk, łącznie zmieniany 1 raz.
Hej, może znajdzie się ktoś teraz na tym forum kto mieszka już na Małysiaka? z grupy proins
Przymierzam się w przyszłym tygodniu kupić mieszkanie, w etapie aktualnie II czyli odbiór czerwiec 2020.
Ktoś coś? Opinie?
OSoby z podobną sytuacją
?
Pozdrawiam
Przymierzam się w przyszłym tygodniu kupić mieszkanie, w etapie aktualnie II czyli odbiór czerwiec 2020.
Ktoś coś? Opinie?
OSoby z podobną sytuacją

Pozdrawiam
marchewa_89 pisze:Witam serdecznie, kontaktuje się z wami w sprawie inwestycji Mała Góra od Proins, która jest już na ukończeniu. Ponieważ wątek dotyczący tamtej inwestycji jest "martwy", kieruję zapytanie tutaj. Jak wyglądała u was - mieszkańców inwestycji na Małysiaka - sprawa odbioru mieszkań. Dokładnie mam na myśli, kiedy od momentu zakończenia budowy mogliście wejść na swoje mieszkania żeby rozpocząć prace wykończeniowe?
Kupiliśmy z mężem mieszkanie w budynku C i pytaliśmy kilkakrotnie kiedy można wejść wykańczać , bo wiemy ze zazwyczaj można wcześniej ale przedstawiciele Proinsu nieugięcie twierdzą ze po oficjalnym przekazaniu kluczy czyli marzec

Ela_now93 pisze:marchewa_89 pisze:Witam serdecznie, kontaktuje się z wami w sprawie inwestycji Mała Góra od Proins, która jest już na ukończeniu. Ponieważ wątek dotyczący tamtej inwestycji jest "martwy", kieruję zapytanie tutaj. Jak wyglądała u was - mieszkańców inwestycji na Małysiaka - sprawa odbioru mieszkań. Dokładnie mam na myśli, kiedy od momentu zakończenia budowy mogliście wejść na swoje mieszkania żeby rozpocząć prace wykończeniowe?
Kupiliśmy z mężem mieszkanie w budynku C i pytaliśmy kilkakrotnie kiedy można wejść wykańczać , bo wiemy ze zazwyczaj można wcześniej ale przedstawiciele Proinsu nieugięcie twierdzą ze po oficjalnym przekazaniu kluczy czyli marzec
Zazwyczaj o ile nie zawsze w przypadku każdego developera sprawa wykończenia następuje po odbiorze kluczy, chyba że wykończenie również jest realizowane prze developera.
Ja nie siedzę w temacie i się nie znam , od kilku znajomych, którzy w przeciągu 2 lat kupili w Krakowie mieszkania słyszałam ze wykańczali dużo wcześniej przed oficjalnym oddaniem mieszkań do użytkowania
i że zazwyczaj deweloperzy pozwalają „ nieoficjalnie „ wejść wcześniej żeby zacząć już coś dłubać 

Ela_now93 pisze:Ja nie siedzę w temacie i się nie znam , od kilku znajomych, którzy w przeciągu 2 lat kupili w Krakowie mieszkania słyszałam ze wykańczali dużo wcześniej przed oficjalnym oddaniem mieszkań do użytkowaniai że zazwyczaj deweloperzy pozwalają „ nieoficjalnie „ wejść wcześniej żeby zacząć już coś dłubać
A kto wtedy przy odbiorze odpowiada za przykładowo: zniszczone drzwi wewnętrzne, porysowane szyby w oknach? itp. itd.

Ela_now93 pisze:...od kilku znajomych, którzy w przeciągu 2 lat kupili w Krakowie mieszkania słyszałam ze wykańczali dużo wcześniej przed oficjalnym oddaniem mieszkań do użytkowania...
Z tym wykańczaniem mieszkania przed odbiorem jest podobnie jak z negocjowaniem cen mieszkań - wszyscy słyszeli, ale nikt osobiscie tego nie zrobił.
Żaden zdrowy na umyśle deweloper nie pozwoli urządzać mieszkania przed:
a) oficjanym oddaniem budynku do użytku,
b) zapłatą całej kwoty przez kupującego,
c) odbiorem mieszkania,
d) i podpisaniem umowy o przeniesieniu własności.
Przestańcie pisać bzdury i pytać o bzdury.
-
Ela_now93 pisze:marchewa_89 pisze:Witam serdecznie, kontaktuje się z wami w sprawie inwestycji Mała Góra od Proins, która jest już na ukończeniu. Ponieważ wątek dotyczący tamtej inwestycji jest "martwy", kieruję zapytanie tutaj. Jak wyglądała u was - mieszkańców inwestycji na Małysiaka - sprawa odbioru mieszkań. Dokładnie mam na myśli, kiedy od momentu zakończenia budowy mogliście wejść na swoje mieszkania żeby rozpocząć prace wykończeniowe?
Powiem szczerze, że do mnie i do małżonki dotarły trochę inne informacje z biura Proins-a. Nie wiem kto jest Państwa opiekunem, nami zajmuje się Pani Marzenka, która poradziła nam po uregulowaniu całej płatności za mieszkanie skontaktować się z Panią dyrektor aby poprosić o końcowe rozliczenie. Ani razu nie dostałem informacji, że wejście na mieszkanie będzie możliwe dopiero w marcu. Nawet w umowie deweloperskiej widnieje zapis "Mieszkanie zostanie przekazane nabywcy w terminie DO 30 dni od zakończenia przedsięwzięcia deweloperskiego i uzyskania pozwolenia na użytkowanie, uregulowaniu płatności oraz podpisaniu protokołu odbiorczego". Opóźnień nie będzie, budowa zostanie zakończona do końca tego miesiąca. Takie dostałem informacje.
marchewa_89 pisze:Ela_now93 pisze:marchewa_89 pisze:Witam serdecznie, kontaktuje się z wami w sprawie inwestycji Mała Góra od Proins, która jest już na ukończeniu. Ponieważ wątek dotyczący tamtej inwestycji jest "martwy", kieruję zapytanie tutaj. Jak wyglądała u was - mieszkańców inwestycji na Małysiaka - sprawa odbioru mieszkań. Dokładnie mam na myśli, kiedy od momentu zakończenia budowy mogliście wejść na swoje mieszkania żeby rozpocząć prace wykończeniowe?
Powiem szczerze, że do mnie i do małżonki dotarły trochę inne informacje z biura Proins-a. Nie wiem kto jest Państwa opiekunem, nami zajmuje się Pani Marzenka, która poradziła nam po uregulowaniu całej płatności za mieszkanie skontaktować się z Panią dyrektor aby poprosić o końcowe rozliczenie. Ani razu nie dostałem informacji, że wejście na mieszkanie będzie możliwe dopiero w marcu. Nawet w umowie deweloperskiej widnieje zapis "Mieszkanie zostanie przekazane nabywcy w terminie DO 30 dni od zakończenia przedsięwzięcia deweloperskiego i uzyskania pozwolenia na użytkowanie, uregulowaniu płatności oraz podpisaniu protokołu odbiorczego". Opóźnień nie będzie, budowa zostanie zakończona do końca tego miesiąca. Takie dostałem informacje.
No właśnie problem w tym, ze ponoć oddanie budynku do użytkowania jest dopiero luty /marzec . Przynajmniej tak twierdził nasz opiekun przy sprzedaży.. My kupiliśmy już ostatnie mieszkanie , kilka razy pytaliśmy o wejście na mieszkanie i mówili nam że dopiero po odbiorze do użytkowania który jest przewidziany na luty/marzec. Także nie wiem , ale wolałabym żeby to Państwa przedstawiciel miał rację

Ostatnio zmieniony 06 gru 2019, 15:04 przez Ela_now93, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam,planuje zakup mieszkania w etapie 3 na ul małysiaka od grupy Proins mały blok,jakieś opinie jak się mieszka,jaki czynsz i czy w mieszkaniach po kilku miesiącach cis się dzieje?jak z ogrzewaniem.juz jakiś czas się rozglądam się za mieszkaniami ale ta inwestycja mi pasuje,bardziej niż Atal.czy w garażu podziemnym sucho czy wilgotno
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”