Mała Góra Kraków od Nokturn Deweloper - opinie i forum o inwestycji

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
paul1989

Re: Mała Góra Kraków od Nokturn Deweloper - opinie i forum o inwestycji

Postautor: paul1989 » 16 lis 2019, 22:21

Janka1 pisze:
paul1989 pisze:
Janka1 pisze:
Ciekawe jak będzie się ją otwierać, pilotem zapewne. Pytanie brzmi czy każdy będzie miał do niego dostęp. Myśle, że będzie tam „stado” aut „biednych” ludzi posiadających w swym domostwie po 3-4 auta ;)i nie będzie miał znaczenia chodnik czy wjazd do garażu- niestety....

Straszne, katastoficzne myśli. Raczej Każdy mieć bedzie dostep, nie wiem dlaczego jedni mogli by miec a drudzy nie, logiczne. Raczej stado w ten "ogromny" plac nie wjedzie.

Niestety, nie katastroficzne ale realistyczne. Pożyjemy zobaczmy, obym się myliła, że cały wjazd do garażu i front od ulicy będą zastawione samochodami...[/quot
To ja bym tam nie kupował :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Designer

Postautor: Designer » 18 lis 2019, 23:35

Pica pisze:
wezyr pisze:
Pica pisze:A przy okazji, to przydałby się nam obok osiedla park kieszonkowy. Nowy Bieżanów został skandalicznie pominięty jeśli chodzi o parki kieszonkowe. A my mamy zaraz obok nas idealne miejsce ;-). Jak jeszcze deweloper Miastologia miał budować przed Proinsem od strony Ćwiklińskiej te swoje małe bloczki trzypiętrowe, to w ramach "zadośćuczynienia" miastu zobowiązali się zamienić ten właśnie teren w mały park. Tyle, że Miastologia zmaściła sprawę, budowy nie ma i nie wiem jakie aktualnie są plany odnośnie tego terenu. Trzeba by sprawdzić. Zna się ktoś na pisaniu projektów do budżetu obywatelskiego? :D

Niestety zaznaczony przez Ciebie nie teren nie jest w pełni terenem należącym do Gminy Miejskiej Kraków, więc budowa tam parku kieszonkowego nie jest możliwa w tym momencie.
Teren, który by się do tego nadawał znajduje się powyżej budynków Proins, obok budynku SM Bieżanów, tam dałoby się taki park zbudować.

To też ciekawe miejsce, choć w sumie już teraz pełni sensowną funkcję dla mieszkańców, bo z tego co widzę wszyscy wyprowadzają tam psy (i z zresztą z pełną kulturą, tak się wydaje, bo syfu nie ma). To ciekawa jestem w takim razie na jakiej zasadzie Miastologia chciała tam park robić. Chyba, że są właścicielami właśnie części terenu i chcieli go połączyć z miejskim. Obstawiam, że pewnie tak. Szkoda, bo teraz po prostu jest tam rachityczna trawa ze ścieżką na skos. Wcześniej były chociaż drzewa, ale niestety wycięto je co do jednego. Po co - nie wiem.

Miastologi nie traktowałbym poważnie. Miałem z nimi długą przeprawę i to co oni mówią to słowa/obietnice bez pokrycia.

Pica

Postautor: Pica » 19 lis 2019, 15:45

Designer pisze:Miastologi nie traktowałbym poważnie. Miałem z nimi długą przeprawę i to co oni mówią to słowa/obietnice bez pokrycia.

Tak, to prawda. Też miałam z nimi negatywne doświadczenia. Straciłam mnóstwo czasu i cierpliwości. Plus nie znoszę przy kupowaniu mieszkań takich typowych gadek marketingowych, jakby opylali odkurzacze przez telefon, a tam była taka atmosfera. Ale ciekawe czy coś na tym terenie w końcu powstanie, czy nie. Na razie mieszkańcy południowych mieszkań Proinsu od strony Ćwiklińskiej mają jeszcze jako taki widok (brzydkie budy, ale i trochę zieleni).
A z informacji na "naszym" froncie, to zaczynają już robić powoli ostatnie piętro z tego co widzę. Do końca roku powinien już być cały podstawowy "szkielet" (jakkolwiek się to fachowo nazywa).

paul1989

Postautor: paul1989 » 19 lis 2019, 15:52

Takie wiadomości z budowy cieszą :)

We wrzesniu w biurze Pani wspominała ze do końca roku nawet maja być wstawione okna- stan surowy zamknięty.

Jeśli ktoś bedzie robił zdjęcia, proszę wrzucajcie. To też cieszy :)

kucyk

Postautor: kucyk » 21 lis 2019, 20:42

Tak mała odskocznia od waszej dyskusji. W najbliższym czasie linia "133" zmieni kolejny raz swoją trasę z powodu utrudnień. Zamknięta zostanie ulica Mała Góra na odcinku od skrzyżowania tejże ulicy z ulicą Ćwiklińskiej do skrzyżowania ulic Mała Góra, Heleny i Smolenia. Objazd poprowadzony został przez ulicę Heleny. Wszystko to przez rozpoczęcie budowy kolejnych bloków w okolicy. Dokładnie to nowy deweloper rozpoczyna inwestycję przy skrzyżowaniu ulicy Ćwiklińskiej i Mała Góra. Inwestycję rozpoczyna od rozkopania ulicy i budowy kanalizacji.

Janka1

Postautor: Janka1 » 21 lis 2019, 22:35

kucyk pisze:Tak mała odskocznia od waszej dyskusji. W najbliższym czasie linia "133" zmieni kolejny raz swoją trasę z powodu utrudnień. Zamknięta zostanie ulica Mała Góra na odcinku od skrzyżowania tejże ulicy z ulicą Ćwiklińskiej do skrzyżowania ulic Mała Góra, Heleny i Smolenia. Objazd poprowadzony został przez ulicę Heleny. Wszystko to przez rozpoczęcie budowy kolejnych bloków w okolicy. Dokładnie to nowy deweloper rozpoczyna inwestycję przy skrzyżowaniu ulicy Ćwiklińskiej i Mała Góra. Inwestycję rozpoczyna od rozkopania ulicy i budowy kanalizacji.

Czy ktoś wie coś więcej na tamat tej inwestycji, oprócz tego, że to PM development ?

kucyk

Postautor: kucyk » 22 lis 2019, 20:56

Dodam tylko jeszcze, że na terenie Nowego Bieżanowa szykuje się kolejna inwestycja mieszkaniowa. Otóż na działce "Osiedla Kwartet Bieżanowski" przy ul. Aleksandry 4 będzie likwidowany (przebudowany) budynek w którym od początku lat 90 XX wieku mieściła się centrala telefoniczna. Jest pozwolenie budowlane z tego roku - "Przebudowa, rozbudowa i zmiana sposobu użytkowania części budynku usługowo-handlowego na funkcję mieszkalną wielorodzinną, wraz ze zmianą elementów zagospodarowania terenu". ;)

paul1989

Postautor: paul1989 » 06 gru 2019, 22:45

ktoś się pytał o ta inwestycje. > > > pmdevelopment.pl/pl/mala-gora/o-inwestycji.html

Kisiel25

Postautor: Kisiel25 » 08 gru 2019, 18:29

Mam do was prośbę, jest osobny temat o tej inwestycjii to piszcze tam, szukanie też nie boli. Ten temat jest o willi Nokturn a nie PM development

paul1989

Postautor: paul1989 » 08 gru 2019, 22:51

:lol:
Szukanie nie boli, ale tez myślę ze nikomu krzywda się nie stała z tego powodu że zostało tu coś napisane innego.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”