Mała Góra Kraków od Nokturn Deweloper - opinie i forum o inwestycji
Re: Mała Góra Kraków od Nokturn Deweloper - opinie i forum o inwestycji
Z Czwartku. Klatka A rosnie w siłe najszybciej.

Całkiem szybko idzie ta budowa i coraz lepiej to wygląda. Wszystko robią z betonu, czy będzie też jakaś ceramika albo silikaty? Zastanawia mnie trochę brak chodnika obok inwestycji. Myślicie, że będzie tam kiedyś wybudowany?
Master pisze:Całkiem szybko idzie ta budowa i coraz lepiej to wygląda. Wszystko robią z betonu, czy będzie też jakaś ceramika albo silikaty? Zastanawia mnie trochę brak chodnika obok inwestycji. Myślicie, że będzie tam kiedyś wybudowany?
Plan zagospodarowania terenu. Teoretycznie powinno to tak wyglądać.
nokturndeweloper.pl/inwestycje/willa-nokturn.html
Ścianki wewnętrzne będą z bloczków.
Okna już montują, dzisiaj już na parterze widziałem.
Kisiel25 pisze:Okna już montują, dzisiaj już na parterze widziałem.
I na tym by się skończyło. Czy przypadkiem wg prospektu informacyjnego nie miał być zakończony etap budowania kondygnacji ?
-
Witam, dowiadywał się ktoś może jakie wymiary będą miały miejsca postojowe w garażu podziemnym?
Costam_costam pisze:Witam, dowiadywał się ktoś może jakie wymiary będą miały miejsca postojowe w garażu podziemnym?
Nas Pani zapewniała o 6x2,5 czyli wymagane aktualnie wymiary. Oby nie mniejsze bo będzie ciężko.
Nie wiem czy zauważyliście, ale wycięli nam wszystkie drzewa od strony północnej - te pomiędzy blokiem a budynkiem spółdzielni... Nic nie zostało.
Pica pisze:Nie wiem czy zauważyliście, ale wycięli nam wszystkie drzewa od strony północnej - te pomiędzy blokiem a budynkiem spółdzielni... Nic nie zostało.

paul1989 pisze:Pica pisze:Nie wiem czy zauważyliście, ale wycięli nam wszystkie drzewa od strony północnej - te pomiędzy blokiem a budynkiem spółdzielni... Nic nie zostało.
![]()
![]()
![]()
Wyadawało się ze miały zostać... porażka. Ma ktoś może zdjęcia ze stycznia?
Brzoza od jakiegoś czasu się przechylała, więc przypuszczałam, że może zostać wycięta, a resztę pewnie wycięli "przy okazji"...
No właśnie wydawało się, że zostaną - nawet przecież to wcięcie w ogrodzeniu było...Ale możliwe, że to właśnie dlatego, że były planowane wycinki. Dziś dopiero znalazłam taką mapę:
msip.um.krakow.pl/kompozycje/?config=config_WS.json&_ga=2.33344056.706967740.1578145561-1070781220.1577535680
i na niej widać, że na 2019 na tym terenie miasto zaplanowało wycinkę i nasadzenia, ale przede wszystkim Nokturn wnioskował o wycinki i uzyskał 3 lata odroczenia na sadzenie czegoś w zamian - jeśli to dobrze rozumiem. Czyli tak czy inaczej - jeśli cokolwiek, gdziekolwiek zostanie posadzone, to zamiast normalnych drzew będą to mopy na patyku...
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”