Inwestycja Żywiecka Kraków / Borek Fałęcki - opinie o osiedlu na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Padrona

Re: Inwestycja Żywiecka Kraków / Borek Fałęcki - opinie o osiedlu na forum

Postautor: Padrona » 05 lut 2020, 17:05

Co do dachu to nie wchodzilismy na ostatnie pietra, ale jednak w mieszkaniach z antresolami teraz wiekszym problemem bedzie upal latem niz uciekajace cieplo z ogrzewania zima, zwazajac na zmiany klimatyczne.
Wykonanie wydaje sie byc ok, rury na centralne te lepsze, teoretycznie wykonawca znany na rynku. Fajnie ze podjazd do garazu jest ogrzewany.
A czy solidnie w praktyce to okaze sie w praniu 8-) sa juz na finiszu, termin oddania wkrotce.

bono19

Postautor: bono19 » 05 lut 2020, 21:42

Może i fajnie że ogrzewany, ale niekiedy potrafi to się dosyć mocno odbić w czynszu, szczególnie przy tak relatywnie niedużych inwestycjach. Z ciekawością odwiedzę osiedle jak się ociepli - wtedy okolica pokaże swoje pełne uroki.

StormSunny

Postautor: StormSunny » 06 lut 2020, 19:11

bono19 pisze:Może i fajnie że ogrzewany, ale niekiedy potrafi to się dosyć mocno odbić w czynszu, szczególnie przy tak relatywnie niedużych inwestycjach. Z ciekawością odwiedzę osiedle jak się ociepli - wtedy okolica pokaże swoje pełne uroki.

Nie ma to jak kupić mieszkanie i płacić za niego czynsz w wysokości odstępnego.

krzychuW

Postautor: krzychuW » 06 lut 2020, 19:31

Cześć wszystkim, właśnie się zarejestrowałem.
Bardzo podoba mi się to osiedle i chciałbym zapytać o jedną rzecz. Interesuje mnie mieszkanie do 50m2, ale niestety na stronie już pustki (tak, wiem zaspałem :roll: ). Słyszałam, że jakieś mieszkania sprzedały się na zasadzie cesji, bo komuś zmieniły się plany. Gdzie można pytać o takie oferty? Będę wdzięczny za każdą informację. ;)

Padrona

Postautor: Padrona » 06 lut 2020, 20:16

Najlepiej pytaj sie u Pani Kasi w biurze sprzedazy. Cesja musi byc za zgoda dewelopera takze podejrzewam ze ona bedzie zorientowana czy cos bedzie jeszcze odsprzedane.

krzychuW

Postautor: krzychuW » 07 lut 2020, 9:03

Padrona pisze:Najlepiej pytaj sie u Pani Kasi w biurze sprzedazy. Cesja musi byc za zgoda dewelopera takze podejrzewam ze ona bedzie zorientowana czy cos bedzie jeszcze odsprzedane.

Bardzo dziękuję za informację.

StormSunny

Postautor: StormSunny » 09 lut 2020, 1:02

Dlaczego kupiłaś mieszkanie na ostatnim piętrze? Budowlańcy z rodziny twierdzą, że nad głową powinny być przynajmniej dwa piętra. Wiedzą co mówią, bo kładą dachy.

89_deszcz

Postautor: 89_deszcz » 09 lut 2020, 1:56

StormSunny pisze:Dlaczego kupiłaś mieszkanie na ostatnim piętrze? Budowlańcy z rodziny twierdzą, że nad głową powinny być przynajmniej dwa piętra. Wiedzą co mówią, bo kładą dachy.

oj Chłopie... Kup już sobie to mieszkanie gdzieś.

suchareek

Postautor: suchareek » 10 lut 2020, 14:20

Moim zdaniem ciężko będzie teraz wziąć firmę odbierającą mieszkania skoro ma się 30 minut na przegląd. Dzwoniłem już do jednej i niechętnie chcieli przyjść na te pół godziny. W tak krótkim czasie to jedynie zdąży się pomierzyć mieszkanie, zauważyć jakoś bardzo wizualnie drażniące rzeczy i ewentualnie sprawdzić tynki oraz wylewki.
Taka firma odbierająca mieszkania ma już wypracowaną technikę sprawdzania, wszystkie punkty, które musi sprawdzić i trzeba na to przynajmniej 2 godziny.

Padrona

Postautor: Padrona » 10 lut 2020, 14:50

Dokladnie - 30min to jest nic. Na teraz biore specjaliste z rodziny na wstepne ogledziny.
Rowniez jestem zainteresowana - jak przedstawia sie oferta i ceny na profesjonalny odbior koncowy?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”