Panorama Kliny Kraków - deweloper Inter-Bud (ul. Spacerowa) - opinie na forum
Re: Panorama Kliny Kraków - deweloper Inter-Bud (ul. Spacerowa) - opinie na forum
Hej, czy jest tutaj ktoś kto kupił mieszkanie w inwestycji Panorama Kliny albo ktoś rozważał zakup a jednak zrezygnował. Zastanawiam się nad tą inwestycją i mimo że cena wydaje mi się ok to intryguje mnie fakt, że mieszkania słabo się sprzedają. Może jest z tą inwestycją coś nie tak?
Re: Panorama Kliny Kraków - deweloper Inter-Bud (ul. Spacerowa) - opinie na forum
Tosia pisze:Hej, czy jest tutaj ktoś kto kupił mieszkanie w inwestycji Panorama Kliny albo ktoś rozważał zakup a jednak zrezygnował. Zastanawiam się nad tą inwestycją i mimo że cena wydaje mi się ok to intryguje mnie fakt, że mieszkania słabo się sprzedają. Może jest z tą inwestycją coś nie tak?
Odpowiedź brzmi: Atal Kliny Zacisze. Ewentualnie Osiedle Harmonia.
Do niedawna (bardzo niedawna!) były tam do wyhaczenia większe mieszkania za 5500zł/m. To jest odpowiednia cena jak na 2019 rok "w Krakowie"- pardon, na Klinach.
Okolice 7000zł/m albo już ponad to, jak chce Interbud, to zbyt drogo jak na Kliny. Nawet, gdyby montowali w standardzie złote klamki. Ot i cała tajemnica.
Tyle, że jak ktoś pracuje w Czerwonych Makach to nie ma wielkiej alternatywy jak nie chce w Lokum Siesta po 15 tys zł płacić to mu zostają Kliny po 7 tys zł 

Czy ktoś z tu obecnych kupił mieszkanie w tej inwestycji?
Ja jestem na etapie umowy rezerwacyjnej.
Ja jestem na etapie umowy rezerwacyjnej.
Ja się zastanawiałem nad mieszkaniem 56m2, natomiast odpuściłem jako że niestety jeszcze przez najbliższe 2-3 lata nie widać zbyt wielu usług w okolicy
ale sama inwestycja I budynki wydają się w porządku

Co sądzicie o drugim etapie tej inwestycji?
Czy są dla niej jakieś rozsądne alternatywy?
Czy są dla niej jakieś rozsądne alternatywy?
Temat trochę umarł i jest po ptakach ale jeśli chodzi o drugi etap to jestem jednym z nabywców. Wszystko już się sprzedało. Oto moje wnioski:
Minusy:
- w życiu tak nieudolnych i opryskliwych kobiet w dziale sprzedaży nie widziałem. A kupiłem już dwa mieszkania, oglądałem 10x tyle. Foch, że się dzwoni, obrażona Pani musi oprowadzić po inwestycji, odpowiada nie na temat albo na odp****l jeśli chcesz coś dopytać co jest nie jasne w ofercie lub planie inwestycji. W biurze przy podpisywaniu papierów? Sprzedaje to ktoś kto chyba nawet ani razu nie był na budowie i się z Tobą kłóci o coś co ma przed oczami w dokumentach, nie ma pojęcia o niczym. Umowa spisana źle, nawet daty były błędne co jest wyczynem biorąc pod uwagę, że mają szablon.
Ja rozumiem, że Inter-Bud robi z siebie elitę i się pozycjonuje na wyższą półkę jeśli chodzi o deweloperów ale wrażenie bardzo kiepskie. Idąc do salonu samochodowego, sprzedawca wie wszystko, zna nawet odpowiedź na pytania, które nawet nie padły. A tu? Robią Ci łaskę, ale rozumiem - koniunktura. I tak się sprzeda.
- Garaż dla mieszkań parterowych ucięty w jednym rogu tak, że SUV wejdzie na szpilki albo w ogóle nie wejdzie. Wysiadaj przez bagażnik a o uzywaniu drzwi wyjściowych zapomnij, bo się nie otworzą.
- W planie zagospodarowania zaraz obok osiedla jest droga gminna, która jak zostanie wyasfaltowana, bo na razie wku***i mieszkańcy rzucają deski z gwoździami w nocy bo im pod oknem jeżdżą, będzie idealna żeby sobie skracać drogę podczas korków na Zawiłej.
- Jeśli chodzi o mieszkania z etapu pierwszego to proza życia - zarządca wspólnoty z nadania dewelopera leci w kulki.
Plusy:
- Stanard wykończenia faktycznie może i ponadprzeciętny - podłogówka, stolarka okienna, ustawne.
Minusy:
- w życiu tak nieudolnych i opryskliwych kobiet w dziale sprzedaży nie widziałem. A kupiłem już dwa mieszkania, oglądałem 10x tyle. Foch, że się dzwoni, obrażona Pani musi oprowadzić po inwestycji, odpowiada nie na temat albo na odp****l jeśli chcesz coś dopytać co jest nie jasne w ofercie lub planie inwestycji. W biurze przy podpisywaniu papierów? Sprzedaje to ktoś kto chyba nawet ani razu nie był na budowie i się z Tobą kłóci o coś co ma przed oczami w dokumentach, nie ma pojęcia o niczym. Umowa spisana źle, nawet daty były błędne co jest wyczynem biorąc pod uwagę, że mają szablon.
Ja rozumiem, że Inter-Bud robi z siebie elitę i się pozycjonuje na wyższą półkę jeśli chodzi o deweloperów ale wrażenie bardzo kiepskie. Idąc do salonu samochodowego, sprzedawca wie wszystko, zna nawet odpowiedź na pytania, które nawet nie padły. A tu? Robią Ci łaskę, ale rozumiem - koniunktura. I tak się sprzeda.
- Garaż dla mieszkań parterowych ucięty w jednym rogu tak, że SUV wejdzie na szpilki albo w ogóle nie wejdzie. Wysiadaj przez bagażnik a o uzywaniu drzwi wyjściowych zapomnij, bo się nie otworzą.
- W planie zagospodarowania zaraz obok osiedla jest droga gminna, która jak zostanie wyasfaltowana, bo na razie wku***i mieszkańcy rzucają deski z gwoździami w nocy bo im pod oknem jeżdżą, będzie idealna żeby sobie skracać drogę podczas korków na Zawiłej.
- Jeśli chodzi o mieszkania z etapu pierwszego to proza życia - zarządca wspólnoty z nadania dewelopera leci w kulki.
Plusy:
- Stanard wykończenia faktycznie może i ponadprzeciętny - podłogówka, stolarka okienna, ustawne.
Witam Pana,
chcialem dopytac, czy orientowal sie Pan na temat ogrodkow, predzej drenazy wykonanych przy tych budynkach? Jestem ciekaw czy podczas wiekszych opadow, ogrodek zamienia sie w basen. Z tego co sie orientuje to kliny to raczej teren podmokly ale widze ze inwestycja jest podniesiona troszke.
Pozdrawiam
chcialem dopytac, czy orientowal sie Pan na temat ogrodkow, predzej drenazy wykonanych przy tych budynkach? Jestem ciekaw czy podczas wiekszych opadow, ogrodek zamienia sie w basen. Z tego co sie orientuje to kliny to raczej teren podmokly ale widze ze inwestycja jest podniesiona troszke.
Pozdrawiam
Kormoran pisze:Temat trochę umarł i jest po ptakach ale jeśli chodzi o drugi etap to jestem jednym z nabywców. Wszystko już się sprzedało. Oto moje wnioski:
Minusy:
Plusy:
Nie powiedziałbym, że Kliny to teren podmokły. Faktycznie część osiedli jest tam wybudowanych w obniżeniach terenu, ale sporo jest też działek położonych wyżej, też przy spacerowej. Tam nie powinno być moim zdaniem problemów z tym, że wody nie ma gdzie odprowadzić. Chyba, że zawiedzie kanalizacja burzowa i opady będą szczególnie intensywne, ale w takie sytuacji, to właściwie każde miejsce może pływać.
To już jest koniec budowy tego osiedla przez dewelopera Inter-Bud, czy tam będą jeszcze jakieś kolejne etapy inwestycji Panorama Kliny? Ktoś się orientuje może, jak sprawa wygląda?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”