Panorama Kliny Kraków - deweloper Inter-Bud (ul. Spacerowa) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Tosia

Re: Panorama Kliny Kraków - deweloper Inter-Bud (ul. Spacerowa) - opinie na forum

Postautor: Tosia » 30 gru 2019, 16:50

Hej, czy jest tutaj ktoś kto kupił mieszkanie w inwestycji Panorama Kliny albo ktoś rozważał zakup a jednak zrezygnował. Zastanawiam się nad tą inwestycją i mimo że cena wydaje mi się ok to intryguje mnie fakt, że mieszkania słabo się sprzedają. Może jest z tą inwestycją coś nie tak?

mac_kow

Re: Panorama Kliny Kraków - deweloper Inter-Bud (ul. Spacerowa) - opinie na forum

Postautor: mac_kow » 30 gru 2019, 17:27

Tosia pisze:Hej, czy jest tutaj ktoś kto kupił mieszkanie w inwestycji Panorama Kliny albo ktoś rozważał zakup a jednak zrezygnował. Zastanawiam się nad tą inwestycją i mimo że cena wydaje mi się ok to intryguje mnie fakt, że mieszkania słabo się sprzedają. Może jest z tą inwestycją coś nie tak?

Odpowiedź brzmi: Atal Kliny Zacisze. Ewentualnie Osiedle Harmonia.
Do niedawna (bardzo niedawna!) były tam do wyhaczenia większe mieszkania za 5500zł/m. To jest odpowiednia cena jak na 2019 rok "w Krakowie"- pardon, na Klinach.

Okolice 7000zł/m albo już ponad to, jak chce Interbud, to zbyt drogo jak na Kliny. Nawet, gdyby montowali w standardzie złote klamki. Ot i cała tajemnica.

pozdro

Postautor: pozdro » 30 gru 2019, 18:16

Tyle, że jak ktoś pracuje w Czerwonych Makach to nie ma wielkiej alternatywy jak nie chce w Lokum Siesta po 15 tys zł płacić to mu zostają Kliny po 7 tys zł :D

krakus81

Postautor: krakus81 » 06 lut 2020, 18:32

Czy ktoś z tu obecnych kupił mieszkanie w tej inwestycji?

Ja jestem na etapie umowy rezerwacyjnej.

Coolio123

Postautor: Coolio123 » 07 lut 2020, 11:20

Ja się zastanawiałem nad mieszkaniem 56m2, natomiast odpuściłem jako że niestety jeszcze przez najbliższe 2-3 lata nie widać zbyt wielu usług w okolicy :( ale sama inwestycja I budynki wydają się w porządku

ntt

Postautor: ntt » 29 cze 2021, 13:52

Co sądzicie o drugim etapie tej inwestycji?
Czy są dla niej jakieś rozsądne alternatywy?

Kormoran

Postautor: Kormoran » 15 mar 2022, 22:25

Temat trochę umarł i jest po ptakach ale jeśli chodzi o drugi etap to jestem jednym z nabywców. Wszystko już się sprzedało. Oto moje wnioski:

Minusy:
- w życiu tak nieudolnych i opryskliwych kobiet w dziale sprzedaży nie widziałem. A kupiłem już dwa mieszkania, oglądałem 10x tyle. Foch, że się dzwoni, obrażona Pani musi oprowadzić po inwestycji, odpowiada nie na temat albo na odp****l jeśli chcesz coś dopytać co jest nie jasne w ofercie lub planie inwestycji. W biurze przy podpisywaniu papierów? Sprzedaje to ktoś kto chyba nawet ani razu nie był na budowie i się z Tobą kłóci o coś co ma przed oczami w dokumentach, nie ma pojęcia o niczym. Umowa spisana źle, nawet daty były błędne co jest wyczynem biorąc pod uwagę, że mają szablon.

Ja rozumiem, że Inter-Bud robi z siebie elitę i się pozycjonuje na wyższą półkę jeśli chodzi o deweloperów ale wrażenie bardzo kiepskie. Idąc do salonu samochodowego, sprzedawca wie wszystko, zna nawet odpowiedź na pytania, które nawet nie padły. A tu? Robią Ci łaskę, ale rozumiem - koniunktura. I tak się sprzeda.

- Garaż dla mieszkań parterowych ucięty w jednym rogu tak, że SUV wejdzie na szpilki albo w ogóle nie wejdzie. Wysiadaj przez bagażnik a o uzywaniu drzwi wyjściowych zapomnij, bo się nie otworzą.

- W planie zagospodarowania zaraz obok osiedla jest droga gminna, która jak zostanie wyasfaltowana, bo na razie wku***i mieszkańcy rzucają deski z gwoździami w nocy bo im pod oknem jeżdżą, będzie idealna żeby sobie skracać drogę podczas korków na Zawiłej.

- Jeśli chodzi o mieszkania z etapu pierwszego to proza życia - zarządca wspólnoty z nadania dewelopera leci w kulki.

Plusy:

- Stanard wykończenia faktycznie może i ponadprzeciętny - podłogówka, stolarka okienna, ustawne.

Skyfull

Postautor: Skyfull » 19 mar 2022, 9:41

Witam Pana,

chcialem dopytac, czy orientowal sie Pan na temat ogrodkow, predzej drenazy wykonanych przy tych budynkach? Jestem ciekaw czy podczas wiekszych opadow, ogrodek zamienia sie w basen. Z tego co sie orientuje to kliny to raczej teren podmokly ale widze ze inwestycja jest podniesiona troszke.
Pozdrawiam

Kormoran pisze:Temat trochę umarł i jest po ptakach ale jeśli chodzi o drugi etap to jestem jednym z nabywców. Wszystko już się sprzedało. Oto moje wnioski:

Minusy:
- w życiu tak nieudolnych i opryskliwych kobiet w dziale sprzedaży nie widziałem. A kupiłem już dwa mieszkania, oglądałem 10x tyle. Foch, że się dzwoni, obrażona Pani musi oprowadzić po inwestycji, odpowiada nie na temat albo na odp****l jeśli chcesz coś dopytać co jest nie jasne w ofercie lub planie inwestycji. W biurze przy podpisywaniu papierów? Sprzedaje to ktoś kto chyba nawet ani razu nie był na budowie i się z Tobą kłóci o coś co ma przed oczami w dokumentach, nie ma pojęcia o niczym. Umowa spisana źle, nawet daty były błędne co jest wyczynem biorąc pod uwagę, że mają szablon.

Ja rozumiem, że Inter-Bud robi z siebie elitę i się pozycjonuje na wyższą półkę jeśli chodzi o deweloperów ale wrażenie bardzo kiepskie. Idąc do salonu samochodowego, sprzedawca wie wszystko, zna nawet odpowiedź na pytania, które nawet nie padły. A tu? Robią Ci łaskę, ale rozumiem - koniunktura. I tak się sprzeda.

- Garaż dla mieszkań parterowych ucięty w jednym rogu tak, że SUV wejdzie na szpilki albo w ogóle nie wejdzie. Wysiadaj przez bagażnik a o uzywaniu drzwi wyjściowych zapomnij, bo się nie otworzą.

- W planie zagospodarowania zaraz obok osiedla jest droga gminna, która jak zostanie wyasfaltowana, bo na razie wku***i mieszkańcy rzucają deski z gwoździami w nocy bo im pod oknem jeżdżą, będzie idealna żeby sobie skracać drogę podczas korków na Zawiłej.

- Jeśli chodzi o mieszkania z etapu pierwszego to proza życia - zarządca wspólnoty z nadania dewelopera leci w kulki.

Plusy:

- Stanard wykończenia faktycznie może i ponadprzeciętny - podłogówka, stolarka okienna, ustawne.

klin

Postautor: klin » 21 sie 2022, 21:30

Nie powiedziałbym, że Kliny to teren podmokły. Faktycznie część osiedli jest tam wybudowanych w obniżeniach terenu, ale sporo jest też działek położonych wyżej, też przy spacerowej. Tam nie powinno być moim zdaniem problemów z tym, że wody nie ma gdzie odprowadzić. Chyba, że zawiedzie kanalizacja burzowa i opady będą szczególnie intensywne, ale w takie sytuacji, to właściwie każde miejsce może pływać.

klin

Postautor: klin » 09 lut 2023, 12:37

To już jest koniec budowy tego osiedla przez dewelopera Inter-Bud, czy tam będą jeszcze jakieś kolejne etapy inwestycji Panorama Kliny? Ktoś się orientuje może, jak sprawa wygląda?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”