A ja zrobiłem wizję lokalną i mam nowe zdjęcia na forum obrazujące, jak na dzień dzisiejszy prezentuje się inwestycja Atal Residence Zabłocie Kraków, a właściwie jak prezentuje się plac budowy po fabryce Miraculum, gdzie wkrótce powstanie pierwszy budynek wchodzący w skład tego projektu (bo prawdopodobnie na jednym się nie skończy)

Tu pierwsze maszyny budowlane, czyli widać, że prace już ruszyły i pewnie w najbliższej przyszłości zacznie powstawać wykop pod nowy blok. Są tu chyba jeszcze pozostałości po dawnej fabryce Pani Walewskiej, ale chyba większość tego została już uprzątnięta i plac jest gotowy do rozpoczęcia na nim robót ziemnych

Jak widać zaczęło się już palowanie na tym terenie lub jego umacnianie, w podłoże zostały wbite masywne stalowe elementy, które prawdopodobnie będą miały za zadanie pomóc je ustabilizować. To ważne tym bardziej, że obok przebiega droga publiczna, więc deweloper Atal musi są odpowiednio zabezpieczyć, zanim rozpocznie się tam na dobre budowa.

No i jeszcze wisienka na torcie, czyli widok na to wszystko z okolicy Mostu Kotlarskiego, czyli ze wzniesienia. To daje dosyć szeroką perspektywę i na pewno rzuca sporo światła na to, jak to kiedyś będzie wyglądało. Poza tym taki widok już niedługo przejdzie do historii, podobnie jak fabryka, która wcześniej tam stała, więc warto go choćby z tej przyczyny uwiecznić. A w okolicy ogólnie sporo się dzieje, bo coraz bardziej jest zaawansowany kolejny projekt budowany niedaleko, warto zajrzeć na
forum Osiedla Riverside Kraków, bo tam też udało mi się zrobić kilka zdjęć. Ja szczerze mówiąc zastanawiam się co tu jest lepsze, czy Atal Residence Zabłocie czy właśnie projekt położony za Akademią Krakowską

Jak myślicie