Dąbska Street Kraków - forum i opinie [deweloper Dasta Invest]

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Gosc123

Re: Dąbska Street Kraków - forum i opinie [deweloper Dasta Invest]

Postautor: Gosc123 » 28 sty 2017, 12:01

:)

My z żoną też jesteśmy na etapie rezerwacji/umowy w tej inwestycji. Czy nie obawiają się Państwo świateł Areny i hałasu zarówno od strony Dąbskiej jak i Lema? Jesteśmy zainteresowani mieszkaniem południowo-zachodnim, a więc zlokalizowanym tyłem do Lema/Areny ale i tak się zastanawiamy...Nie doszukałem się niestety żadnej informacji na temat budowy ekranów od strony zabudowy mieszkalnej...

wysokienapiec

Postautor: wysokienapiec » 28 sty 2017, 20:03

również mamy mieszkanie od strony pd-zach, wybraliśmy je właśnie dlatego, żeby nie było problemu z tauron areną czy zwiększonym ruchem na lema:) co do dąbskiej na pewno będzie tam większy ruch po wybudowaniu 4 nowych budynków, ale miejmy nadzieję, że nie na tyle, żeby zakłócać spokój:) a o samym deweloperze mają jakieś państwo informacje? trudno doszukać się złych opinii o inwestycji na dąbrowskiej, ale ciężko znaleźć jakiekolwiek opinie na temat dasta invest.

iwan

Postautor: iwan » 28 sty 2017, 23:04

Strona południowo-zachodnia, moim zdaniem idealna wystawa okien, choć pod warunkiem, że lubi się słońce w mieszkaniu :) Ja np. nie lubię rano, jak mnie budzi, więc odpadała dla mnie wystawa wschodnia, zwłaszcza jeśli chodzi o sypialnię. Z tym, że być może będzie się trzeba nastawić na to, że kiedyś zostanie zamontowana klimatyzacja w mieszkaniu, jeśli letnie temperatury dadzą się we znaki. Co do ulicy Lema, to tam na pewno będzie coraz większy ruch, a do tego jeszcze światła Tauron Areny.

Duże mieszkania bierzecie :?: Macie może jakieś informacje o tym, jaki ma być standard deweloperski oddawanych mieszkań oraz standard wykończenia całego blok. Dostaliście już jakieś wiadomości na temat tego, jak ma pod tym względem wyglądać inwestycja Dąbska Street od Dasty :?:

pozdro

Postautor: pozdro » 29 sty 2017, 11:48

No tak połoduniowy-zachód, jak nie ma loggie i żadnych barier zacieniających w okolicy to koniecznie trzeba klimatyzacje na pełną moc odpalić od czerwca do września żeby się nie ugotować w mieszkaniu.

Gosc123

Postautor: Gosc123 » 29 sty 2017, 11:54

My jesteśmy zainteresowani 62 metrowym w kierunku południowo zachodnim. Co do Dasty, rzeczywiście nie znaleźlismy negatywnych informacji, znajomi z inwestycji oddanej kilka lat temu bardzo sobie chwalą, inwestor dba o teren nawet kilka lat po oddaniu. Jeśli chodzi o Dąbrowskiej, ludzie narzekają podobno na mechaniczny system wentylacji- wentylatory, które muszą być włączone cały czas, w innym przypadku na ścianach potrafi pojawi się grzyb w związku z nikłym przepływem powietrza... dobrze byłoby, żeby na Dąbskiej sprawa została rozwiązana inaczej...

Jeśli chodzi o ruch na Dąbskiej to trzeba się liczyć, że po oddaniu 4 bloków Dasty plus kolejnych kilku Caby ( na całym terenie działek może łącznie powstać do 10 bloków: Dasta + Caba + GL Development + Wawel Service !!!) będzie to ulica dość ruchliwa. Martwi nas również fakt, że Dasta zaprojektowała 2 piętrowe przejścia w ramach bloków/wejścia dla klatek. Wygląda super, ale niewykluczone, że przez tę lukę na osiedle wpadać będzie dyskoteka z Areny i hałas z Lema... jak myślicie?

wysokienapiec

Postautor: wysokienapiec » 30 sty 2017, 20:14

"Dasta zaprojektowała 2 piętrowe przejścia w ramach bloków/wejścia dla klatek. Wygląda super, ale niewykluczone, że przez tę lukę na osiedle wpadać będzie dyskoteka z Areny i hałas z Lema... jak myślicie?"

jeśli mam być szczera to aż tak wnikliwie do tego nie podeszliśmy:) ale z drugiej strony nie dajmy się też zwariować. kupując mieszkanie praktycznie w centrum trzeba się liczyć z hałasem ulic (światła areny są tutaj "wyjątkowe", ale państwo ze swoim położeniem mieszkania nie powinni się obawiać:)) nie wydaje mi się żeby można było kupić mieszkanie w idealnej lokalizacji:)

na stronie dasta-invest niestety na razie brak informacji co do standardów wykonczenia, na maila póki co również nic nie dostałam. także nie ma innego wyjścia jak tylko czekać.

Gosc123

Postautor: Gosc123 » 13 lut 2017, 14:18

pełna zgoda, nie ma idealnej lokalizacji i nigdy się wszystkiego nie przewidzi :D

My też czekamy na szczegóły dokumentacji technicznej, z informacji od dewelopera wynika, że będzie to standard podwyższony. Zobaczymy.

Pozdrawiam!

kangur

Postautor: kangur » 20 lut 2017, 20:34

Jedyny minus tej lokalizacji to "Tauron Arena". Polecam wieczorem pokręcić się po okolicy dokładnie kiedy organizowane są tam imprezy, czyli co tydzień... Samochody zaparkowane gdzie tylko wolne miejsce + pielgrzymki :) z przystanku. Straż miejska w pogotowiu 4 patrole się przewinęły przy krótkim postoju. Na koniec światła z areny. :(

Obrazek

Gosc123

Postautor: Gosc123 » 21 lut 2017, 9:27

Co do parkowania, cenna uwaga, właśnie dlatego zamknięcie osiedla uważam za plus, mimo że ogólnie odchodzi się od tej praktyki...

Co do świateł, zdecydowanie, będzie dotyczyć mieszkań "wystawionych" centralnie na Arenę, w tym apartamentów na ostatnich piętrach za grube pieniądze. Moim zdaniem mieszkania odwrócone tyłem nie powinny mieć problemu ze światłami...

kangur

Postautor: kangur » 21 lut 2017, 19:14

Wie ktoś dlaczego na dąbskiej w II etapie mLocum zostało sporo mieszkań niesprzedanych?
Przy podobnej lokalizacji ceny po rabatach ok. 6300m2

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”