Osiedle Bonarka Living od Echo Investment - opinie i forum o inwestycji

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Bajeczna

Re: Osiedle Bonarka Living od Echo Investment - opinie i forum o inwestycji

Postautor: Bajeczna » 09 lip 2020, 13:26

dzejkopf pisze:
Bajeczna pisze:
erazel pisze:oni jeszcze nie mają pozwolenia na budowę, a już sprzedają mieszkania. Nie wiem czy to normalne. Prace jeszcze się oczywiście nie rozpoczęły, nawet makiety nie mają w biurze, jest jedynie strona bez wielu informacji i terminie zakończenia prac itp. muszą być mocno przyciśnięci, że w tak wczesnym etapie planowania puszczają mieszkania do sprzedaży.

Nic w tym dziwnego, deweloperzy muszą zrobić przedsprzedaż na jakimś określonym poziomie, żeby dostać kredyt na budowę, dlatego wcześniej wpuszczają ofertę do sprzedaży, żeby nie tracić czasu.

Ludzie odpływacie coraz bardziej w tym "Nic dziwnego"!!!
Państwo wprowadza ustawy, które mają chronić kupującego, a kupujący robią wszystko żeby to prawo ominąć. Po to są te wszystkie prospekty informacyjne żeby kupujący dokładnie wiedział co kupuje, jak to jest finansowane, czyja jest ziemia itp.
Jak można rezerwować mieszkanie tylko na podstawie jednego obrazka?? Inwestycja nie ma kredytu, nie ma zgody na zbudowanie, na stronie nie jest przedstawione gdzie dokładnie to się znajduje. Ma tylko jeden obrazek, a wy mówicie że rezerwacja takiego czegoś to "Nic dziwnego"???? "Ciemny Lud wszystko kupi".
SM Investment Gdańska 12 odmówiła wysłania prospektu informacyjnego mailem. Potem się dowiedziałem dlaczego - budynek jest na terenie, który nie jest własnością dewelopera, a prawdopodobnie więcej takich informacji by tam się znalazło.

Mówimy o rezerwacji, nie o kupnie. Do umowy deweloperskiej, która ma formę notarialną deweloper musi już przedstawić prospekt, musi mieć MRP itd. Przecież chyba przy przedsprzedaży deweloper wie jaka jest forma własności gruntu, jakie finansowanie chce uzyskać?

pozdro

Postautor: pozdro » 15 lip 2020, 7:39

Jak macie wolna kase to kupujcie za taka cene 7500-8000zl to juz nic w lepszej lokalizacji nie kupicie. 2 kladki rowerowe 3km 15min i jest sie na kazimierzu lub pod wawelem. Obok multum biurowcowz jest zielen w libanie i kl plaszow i kopcu krakusa. Jest ta bonarka z oferta handlowo uslugowa. Jest SKA pod nosem i 10min na dworzez 5 min na Kazimierz i zablocie. To jest lokalizacja idealna za smieszne pienidze. Jakbym mial uzbierane juz 100 tys wiecej to bym taka okazje bral od razu. Lepszej inwestycji w takiej cenie nie bedzie. W poblizu 2 nowoczesne kladki rowerowe powstaja. Bardzo dobre skomunikowanie w siec rowerowa Krakowa. Jak jeszcze kladka nad wisla powstanie z ludwinowa to bedzie poezja mozna w jedna strone przez ludwinow atakowac a w druga wracac bernatka!

erazel

Postautor: erazel » 15 lip 2020, 10:45

W którym miejscu powstają te kładki rowerowe? Mnie trochę nurtuje połączenie z rondem matecznego niby blisko a niewygodnie. górą kamienskiego jest bardzo wąski chodnik tylko po jednej stronie, natomiast dołem tory kolejowe. Jest tam jakieś sensowne przejście lub kładka w planach?

mayger

Postautor: mayger » 17 lip 2020, 9:24

erazel pisze:W którym miejscu powstają te kładki rowerowe? Mnie trochę nurtuje połączenie z rondem matecznego niby blisko a niewygodnie. górą kamienskiego jest bardzo wąski chodnik tylko po jednej stronie, natomiast dołem tory kolejowe. Jest tam jakieś sensowne przejście lub kładka w planach?

Chodzi pewnie o kładkę rowerową nad powstańców śląskich. Co do samej inwestycji to ceny całkiem przyzwoite, ale jeśli chodzi o lokalizację to moim zdaniem tak średnio, w okolicy jest tylko Bonarka. Dodatkowo myślę, że spory hałas będzie tam generowany przez ul Turowicza i tory kolejowe (może po drugim etapie (bud. A) będzie większa izolacja hałasu od Turowicza)

vorx

Postautor: vorx » 18 lip 2020, 20:21

erazel pisze:W którym miejscu powstają te kładki rowerowe? Mnie trochę nurtuje połączenie z rondem matecznego niby blisko a niewygodnie. górą kamienskiego jest bardzo wąski chodnik tylko po jednej stronie, natomiast dołem tory kolejowe. Jest tam jakieś sensowne przejście lub kładka w planach?

Chodzi chyba o kładkę powstającą nad stacją kolejową, która w przyszłości ma iść też nad ulicą tishnera
więcej info tutaj: lovekrakow.pl/galeria/krakow-bonarka-kladka-polaczy-ulice-puszkarska-i-tischnera-zdjecia_4600.html i tutaj: investmap.pl/inwestycja/krakow-kladka-pieszo-rowerowa-ul-puszkarska,9685.html

pozdro

Postautor: pozdro » 19 lip 2020, 19:30

Dokładnie z Bonarki/puszkarskiej kładka aktualnie budowana nad stacja kolejowa z SKA 2 10 min do dworca głównego, kładka ma mieć kontynuacje między biurowcami (pewnie deweloperzy dokończą ja) i dalej aż do wadowickiej, cała Tischnera to jest jeden wielki teren pod biurowce, Bonarka to sporo biurowców, pociąg na zablocie z biurowcami, pociąg na Płaszów z biurowcami, na UJ czy na AGH dobry dojazd, na kopiec na niedzielny spacer, na zakupy w binarne blisko, kolejna kładka to ta z Hotelu Forum na Kazimierz, oraz ścieżka rowerowa wzdłuż Wilgii, teoretycznie jak się na wadowicka dojedzie ten 1km? To potem z 1km do kładki na ludwinowie i w zasadzie jest się na Kazimierzu. Wiadomo w cenie 10 tys to byłoby drogo, ale za 7500? 8000zl 3km/15min rowerem od Kazimierza? Ja bym brał w ciemno, pod wynajem tez idealne. Żeby hałasu nie było to brać od południa!

Tu widać kładkę w budowie
youtube.com/watch?v=wHRH6qoXfho

Choć tu jest to lepiej nagrane
youtube.com/watch?v=zbl_bR9flpY

iti

Postautor: iti » 20 lip 2020, 0:09

Budowa kładki nad torami przy stacji Bonarka była jakiś czas temu relacjonowana na forum. Bardzo przydatna inwestycja w tym miejscu, wygląda na to, że wkrótce będą kończyć, choć pewnie jeszcze odbiory trochę potrwają.

Rak

Postautor: Rak » 20 lip 2020, 0:28

pozdro ale jakie mieszkania za 7500 tam są?

bryndza4

Postautor: bryndza4 » 20 lip 2020, 8:59

Mieszkania 80-metrowe są w cenie poniżej 8k/m. Niższe ceny są zapewne pochodną słabego układu tych mieszkań - stosunkowo duży przedpokój i malutki pokój dzienny z aneksem kuchennym (22m).
Pod wynajem na pokoje może i spoko, ale na mieszkanie dla rodziny nadaje się słabo.

mac_kow

Postautor: mac_kow » 20 lip 2020, 10:49

bryndza4 pisze:Mieszkania 80-metrowe są w cenie poniżej 8k/m. Niższe ceny są zapewne pochodną słabego układu tych mieszkań - stosunkowo duży przedpokój i malutki pokój dzienny z aneksem kuchennym (22m).
Pod wynajem na pokoje może i spoko, ale na mieszkanie dla rodziny nadaje się słabo.

Zwróć też uwagę na piętro i ekspozycję. Nie wiem dokładnie gdzie ta inwestycja będzie zlokalizowana, ale jeśli tam, gdzie jest na mapce, to z parteru szykuje się widok na Turowicza. Od dołu. Ja bym takiego mieszkania nie chciał za darmo.

Fajne mieszkania na ostatnich piętrach cenią się już niestety "słusznie".

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”