A ten plan ronda oddalonego od aktualnego skrzyżowania Centralnej z Sołtysowską jest zatwierdzony? Na Obserwatorium MPZP pokazuje coś takiego:
Tak jakby jednak rondo miało być bliżej skrzyżowania.
Edit : jednak ma droga z osiedla wchodzić w rondo.
Inwestycja Atal Aleja Pokoju 83 Kraków - opinie na forum osiedla
-
-
Re: Inwestycja Atal Aleja Pokoju 83 Kraków - opinie na forum osiedla
Hej, zakupiłem miesiąc temu moje pierwsze mieszkanie w inwestycji IIIB . Przeglądam co jakiś czas stronę dewelopera i widzę, że mieszkania w bloku na przeciwko (tym po zachodniej stronie) schodzą znacznie sprawniej niż w moim (drugim bocznym). Zastanawiam się z czego to wynika i czy coś mi umknęło? Dzięki z góry za odpowiedzi!
pytanie dotyczy B1 vs B2 ?
To dosyć oczywiste przyczyny - B1 w części chociaż oferuje pewną szczelinę widokową - B2 otoczony blokami z każdej strony. Ponadto ujawniona w poprzednim poście ulica transferowa łącząca 2 arterie miejskie przebiegająca pod oknami B2. Garaż B1 sprawia rozsądniejsze wrażenie.
Też bym pewnie wybrał B1 dokonując tam transakcji.
To dosyć oczywiste przyczyny - B1 w części chociaż oferuje pewną szczelinę widokową - B2 otoczony blokami z każdej strony. Ponadto ujawniona w poprzednim poście ulica transferowa łącząca 2 arterie miejskie przebiegająca pod oknami B2. Garaż B1 sprawia rozsądniejsze wrażenie.
Też bym pewnie wybrał B1 dokonując tam transakcji.
-
Dzięki wielkie za odpowiedz, nie ukrywam ze jestem raczej zielony w temacie i zalezalo mi po prostu na przyzwoitym pierwszym mieszkaniu. Ja ma akurat widok do wewnątrz, więc ulica nie przeszkadza mi aż tak. I mógłbyś doprecyzować o co chodzi z garażem?
Przypuszczam że chodziło o wjazdy które w "IIIB" są między blokami więc niepotrzebne z okna widzisz samochody.
IIIA i IV trafiły dużo wcześniej do sprzedaży a do tego sprzedaż rozpoczęła się przed "koroną" - stąd głównie większa ilość sprzedanych.
IIIA i IV trafiły dużo wcześniej do sprzedaży a do tego sprzedaż rozpoczęła się przed "koroną" - stąd głównie większa ilość sprzedanych.
Ostatnio zmieniony 16 sie 2020, 21:20 przez klientkrk, łącznie zmieniany 1 raz.
Garaże to jednak zdecydowanie lepsze w B2 bo bez platform.
Faktycznie - nie dostrzegłem tych platform. jestem ich przeciwnikiem. miałem na myśli długi dojazd do niektórych miejsc - ale to nic wobec platform.
wie ktoś może jaki jest termin oddania etapu IIIB?
ktoś tu kiedyś zamartwiał się resztą rosnących drzew - że zacieniają.
tak to obecnie w realu przy pełnym zaliścieniu wygląda :
img.investmap.pl/gallery/250/122/487674_ori.jpeg
tak to obecnie w realu przy pełnym zaliścieniu wygląda :
img.investmap.pl/gallery/250/122/487674_ori.jpeg
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”