Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
mac_kow

Re: Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)

Postautor: mac_kow » 05 sie 2020, 14:30

mop pisze:No, a na niby ciasnej Avii każdy chodnik wolny. Tylko mało kto z komentujących tam był. Mogę nawet zaryzykować stwierdzenie, że stosunek chodników oraz ciągów pieszych do powierzchni zabudowy jest tam najwyższy z wszystkiego co powstało w dajmy na to ostatnich 10 latach. Oczywiście nie było tak od początku, trzeba było czasu, aby auta wywalić z chodników. Powierzchnia terenów rekreacyjnych z placem zabaw również nie ma sobie równych, co dla rodzin ma dość dużą wartość.

Zgoda w 100%. Avia wyrosła na naprawdę sensowne miejsce do życia. Nie byłem tam ostatnio, ale też kojarzy mi się z zastawionymi chodnikami. Dobrze słyszeć, że to się zmienia.

cenie garaży każdy wiedział przed zakupem mieszkania (25 kPLN na zewnątrz i 50 kPLN w podziemiu).

Moim zdaniem, zakup mieszkania w nowym budownictwie bez miejsca postojowego podziemnego to jest kuriozum w ogóle. A jeśli ktoś świadomie rezygnuje z powodu "ceny"... no cóż.

kwk

Postautor: kwk » 05 sie 2020, 16:26

mac_kow pisze:Moim zdaniem, zakup mieszkania w nowym budownictwie bez miejsca postojowego podziemnego to jest kuriozum w ogóle. A jeśli ktoś świadomie rezygnuje z powodu "ceny"... no cóż.

Dlaczego? Jeśli jesteś pewien, że nie będziesz miał auta to miejsce postojowe nie jest Ci do niczego potrzebne. Inna historia, że najczęściej jest to podyktowane pozornymi oszczędnościami i "jakoś to będzie" / będziemy stali na chodnikach albo brakiem myślenia o tym na etapie zakupu. Inaczej nazywane też cwaniactwem.

Brak możliwości zakupu nie powinien być traktowany jako usprawiedliwienie - to tak jakby powiedzieć, no nie było kuchni w mieszkaniu i musimy gotować na klatce schodowej w prowizorycznym aneksie.

Ibum

Postautor: Ibum » 05 sie 2020, 19:38

Dlatego dobra praktyką jest narzucanie zakupu takiego miejsca przez dewelopera. Nie ma wtedy cwaniaczków zastawiajacych chodniki celem oszczędności. Jestem pewna, że ludziom oszczedzajacym na miejscu parkingowym odbije się to czkawka w razie chęci sprzedaży mieszkania. Znam wiele osób, które zrezygnowały z zakupu mieszkania na rynku wtornym właśnie przez brak miejsca mimo, że mieszkanie się im podobało. Coś czuje, ze bedzie to coraz częstsze zjawisko.

Nowy

Postautor: Nowy » 05 sie 2020, 20:18

Mar G pisze:Pan może mieć inne zdanie, ja to szanuję - nie szydzę Pana śladem.
przybyszewskiego64.pl/galeria-wizualizacja-etap-iv.html

Polecam wizualizacje Nowy Czyżyn od Budimexu :) Grafika dewelopera wszystko przyjmie, co już na tym forum było widać wielokrotnie. A później się zaczynają samochody na chodnikach. Choć pewnie i tu mieszkańcy wprowadzą z czasem strefę zamieszkania. Nie twierdzę, że to złe osiedle, ale ani pod względem projektu, ani funkcjonalności dla mieszkańców nie przebija Avii. I to nie tylko kwestia gustu, ale np. usług w okolicy, miejsc pracy (biurowców) w okolicy, dostępu do komunikacji publicznej... Miałem napisać, że bliżej na basen AGH z Przybyszewskiego 64, ale właśnie kończą basen przy szkole 155 w Czyżynach, na Conarch też niedaleko. Nie bardzo widzę w czym P64 przebija Avię, ale chętnie się dowiem. I jeżeli mieszkanie można kupić za 9 000 zł/m2, to pardom, zwracam honor.

Mar G

Postautor: Mar G » 05 sie 2020, 20:55

Nowy pisze:
Mar G pisze:Pan może mieć inne zdanie, ja to szanuję - nie szydzę Pana śladem.
przybyszewskiego64.pl/galeria-wizualizacja-etap-iv.html

Polecam wizualizacje Nowy Czyżyn od Budimexu :) Grafika dewelopera wszystko przyjmie, co już na tym forum było widać wielokrotnie. A później się zaczynają samochody na chodnikach. Choć pewnie i tu mieszkańcy wprowadzą z czasem strefę zamieszkania. Nie twierdzę, że to złe osiedle, ale ani pod względem projektu, ani funkcjonalności dla mieszkańców nie przebija Avii. I to nie tylko kwestia gustu, ale np. usług w okolicy, miejsc pracy (biurowców) w okolicy, dostępu do komunikacji publicznej... Miałem napisać, że bliżej na basen AGH z Przybyszewskiego 64, ale właśnie kończą basen przy szkole 155 w Czyżynach, na Conarch też niedaleko. Nie bardzo widzę w czym P64 przebija Avię, ale chętnie się dowiem. I jeżeli mieszkanie można kupić za 9 000 zł/m2, to pardom, zwracam honor.

To nie my uważamy, że P64 przebija Avię. Nie my robimy gościnne występy na forach odległych obszarów miasta. Nam się po prostu podoba tutaj.
Nie lubimy zapachów kebaba pod balkonem. Wolimy podejść po niego ... Nie lubimy biura przy bloku dla zdrowia psychicznego.
Zakończmy zaśmiecanie NASZEGO forum dyskusją o gustach. Zalety Avii proszę propagować na forach swojego osiedla. Dziękujemy.

Jakbym miał wyliczać słynne medialnie zalety Pana osiedla - zacząłbym od odpadających elewacji. ale powstrzymam się.

Ibum

Postautor: Ibum » 05 sie 2020, 21:56

Zdaje się, że czyjeś pytanie o negocjacje cenowe umknęło podczas tej przepychanki. Ja rezerwowalam w czerwcu i udało mi się wynegocjować wykończenie balkonu w cenie, ale nic więcej. Może teraz coś się ruszyło, chociaż mieszkania dobrze się sprzedają, to raczej nie zmusza dewelopera do negocjacji.

Ibum

Postautor: Ibum » 05 sie 2020, 22:47

Jak u Państwa wygląda rozliczenie za powierzchnię większą/ mniejsza po ostatecznym pomiarze w stosunku do planowanej?

Krakus44

Postautor: Krakus44 » 06 sie 2020, 13:23

Dla mnie to ta inwestycja jest slaba....peryferia, minimum infrastruktury, ceny nieadekwatne, klockowisko, wszedzie stamtad daleko (chyba ze ktos co tydzien wybiera nową wersję MC) ....a już onanizowanie sie widokiem na Kopiec K to chyba tak na pocieszenie.
Zreszta w perspektywie dekady, powstana tam od poludniowego-zachodu ekrany od drogi szybkiego ruchu w najblizszym poblizu inwestycji zmniejszajace halas...(kilkaset metrow od P64)....Jesli ktos pracuje w IKEA, Makro albo Galerii Bronowice ...bedzie zadowolony. Pozostali beda "udawali" ze mieszkaja w Krakowie... ale z widokiem na Kopiec.... i droge ekspresowa

Mar G

Postautor: Mar G » 06 sie 2020, 16:40

Ludzie, zlitujcie się nad tym facetem . Gość po nocach pisze posty, edytuje je przez kilkanaście godzin, zarywa sen , przerywa być może to co podświadomie kursywą oznacza - a Wy dzisiaj ostatnie mieszkania w B4 zarezerwowaliście od południa ? ! - te z widokiem na tunel (sic!) trasy , która powstanie ok. 2050 ?
Nie macie litości.

Krakus44

Postautor: Krakus44 » 06 sie 2020, 22:23

Nie rozumiem o czym bredzisz czlowieku, ale rozumiem twoj bol 4 liter...
Tunel w 2050 powiadasz... Nie tunel kolego ...juz nie na wysokosci tej inwestycji ...i zapewne nie w 2050, bo to trasa priorytetowa po wywaleniu milionow na Trase Lagiewnicka. Zaklinanie rzeczywistosci nie pomoze...choc robisz to od dawna.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”