Byłem niedawno w biurze dewelopera. W budynku A zostały mieszkania głównie na ekspozycję wschodnią i północną, natomiast w B jest sporo dostępnych(termin oddania IV kwartał 2021). Dowiedziałem się również, że budynek C(sprzedaż jeszcze nie wystartowała), który powstaje przed A, będzie praktycznie taki sam jak B. Ponadto deweloper planuje na prawo od budynku C, 2 kolejne bloki.
Cena za miejsce postoje w garażu 40k, na zewnątrz 15k, komórka lokatorska 20k za 3m2 (polecieli ostro).
Ruczaj Korso Kraków - Wojt-Bud deweloper - forum i opinie o inwestycji
-
Re: Ruczaj Korso Kraków - Wojt-Bud deweloper - forum i opinie o inwestycji
Aktualnie realna cena za metr ile wynosi?
wojtbud-inwestycje.pl/korso2/lista-mieszkan tu masz wszystkie ceny mieszkań. Od 8k/m2 w górę.
Takie zadupie 8 tys? To z Zabierzowa lepszy dojazd do centrum 10min pociągiem. 

A jak dlugo czekaliscie na odpowiedz z wyceną?
Garaze za 40 tys to faktycznie wywindowana cena
Garaze za 40 tys to faktycznie wywindowana cena
Ja w maju na ostateczną odpowiedź odnośnie ceny czekałam jeden dzień.
Cześć. Czy ktoś z inwestycji Korso 1 mógłby się podzielić się jakąś opinią? Jak się ogólnie mieszka, czy nie ma jakiś problemów, jak współpraca z deweloperem po zakupie?
@Majlens
Ja już czekam 3 tygodnie na wycenę co uważam za bardzo słabą prognozę na przyszłość, notorycznie przypominam o sobie telefonicznie jednak sprawa nie rusza się do przodu
Ja już czekam 3 tygodnie na wycenę co uważam za bardzo słabą prognozę na przyszłość, notorycznie przypominam o sobie telefonicznie jednak sprawa nie rusza się do przodu
@jeet
3 tygodnie to faktycznie bardzo długo
może w maju mieli znacznie niższą sprzedaż i dlatego byli bardziej skłonni do negocjacji?
Muszę przyznać, że jak na razie u nas współpraca z biurem sprzedaży jak i z budową idzie dość dobrze, poszli nam na rękę w kilku kwestiach. Choć za każdym razem musieliśmy się przypominać i dzwonić.
Wiem, że mieszkania są już praktycznie gotowe i zastanawiam się czy ktoś ma jakieś informacje kiedy planują oddawać już finalnie klucze, październik raczej wydaje mi się nierealny
3 tygodnie to faktycznie bardzo długo

Muszę przyznać, że jak na razie u nas współpraca z biurem sprzedaży jak i z budową idzie dość dobrze, poszli nam na rękę w kilku kwestiach. Choć za każdym razem musieliśmy się przypominać i dzwonić.
Wiem, że mieszkania są już praktycznie gotowe i zastanawiam się czy ktoś ma jakieś informacje kiedy planują oddawać już finalnie klucze, październik raczej wydaje mi się nierealny

-
Nam się super współpracuje. Też szli na rękę i pomogli w paru tematach, więc in plus.
Co do oddania, byliśmy jakiś tydzień temu na budowie, wszystko w środku jest już skończone, trwa sprzątanie i pozostała kwestia dokończenia balkonów i garaży.
Powiedzieli nam, że z ich strony to max ~miesiąc, może nawet i krócej, ale kwestia jeszcze oczekiwania na podłączenia etc. bo to już od nich niezależna kwestia.
Co do oddania, byliśmy jakiś tydzień temu na budowie, wszystko w środku jest już skończone, trwa sprzątanie i pozostała kwestia dokończenia balkonów i garaży.
Powiedzieli nam, że z ich strony to max ~miesiąc, może nawet i krócej, ale kwestia jeszcze oczekiwania na podłączenia etc. bo to już od nich niezależna kwestia.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”