Deweloper Activ ujawnił już chyba swoje wszystkie plany odnośnie tego, jak ma wyglądać inwestycja Apartamenty Mogilska, która wcale nie należy do dzielnicy Grzegórzki, ale jest to Prądnik Czerwony już

W każdym razie do sprzedaży trafiły już etapy III i IV osiedla, czyli wygląda na to, że to już całość, no może z jedną wątpliwością... Może ktoś podzieli się na forum informacjami o tym, jakie są ceny nowych mieszań w tej inwestycji, ile kosztuje tam metr kwadratowy

Zastanawiam się tylko czym są te wyszarzone bryły na wizualizacjach, ale wydaje mi się, że to istniejące w tej chwili budynki na tych działkach, mylę się, czy to może coś kolejnego, co planuje tam firma Activ

Swoją droga ciekawe, czy te dachy będą faktycznie zielone, czy może okaże się, że finalnie wyrosną na nich gąszcze różnego rodzaju rur i innych elementów wentylacji mechanicznej i różnych innych rzeczy. Często klienci się dziwią, że jak to, przecież mieli mieć ładny dach przed oknem, a mają rury i inne instalacje na dachu budynku i zwykle nie jest to miłe zaskoczenie

Ktoś się może orientuje jak będzie w tym przypadku?

Uwagę zwraca także ten taras na dachu bloku, a raczej na jego części w budynku etapu IV inwestycji Apartamenty Mogilska. Ciekawe czy będzie on przynależał tylko do jednego mieszkania, czy może będzie współdzielony pomiędzy kilka

Dodatkowo świetne w tym miejscu będzie to, że niemal pod budynkami przebiega linia tramwajowa, która w kilkanaście min dojeżdża do centrum Krakowa i jeszcze szybciej do Ronda Mogilskiego, którego rejon wyrasta na jedno z krakowskich centrów biurowych

Jeżeli jeszcze w tej okolicy powstałby kiedyś przystanek
Krakowskiej Kolei Aglomeracyjnej, to może to miejsce skomunikowane byłoby jeszcze lepiej z innymi rejonami miasta.

Samo zagospodarowanie też mi się całkiem podoba, dobrze, że nie będzie dużo ruchu samochodowego pomiędzy blokami, mam nadzieję, że mieszkańcy nie będą w tym miejscu chcieli zrobić dzikiego parkingu

I jeszcze jedno, zdaje się, że od strony ulicy Mogilskiej znajdą się tam lokale usługowe, co także jest sporym plusem, bo jest to coś, co tworzy miasto w równie wielkim stopniu, co bloki. Ostatnio w okolicy uruchomiono wreszcie kompletną ulicę Ostatnią, obok niej stoi nowy sklep Lidl, który na szczęście nie jest zrobiony, jak zwykły blaszak

Kiedyś to będzie dobra okolica, przynajmniej taka jest moja opinia o Apartamentach Mogilska.