luc pisze:Rak pisze:Bo balkon większy ?
A ta okolica nie jest zła, choć brakuje mi tam trochę planowania i całościowego podejścia do okolicy. Tam wszystko poprzemysłowe jest orane i w to miejsce budowane są bloki. Nie wiem czy nie będzie tak, jak na Zabłociu, że powstała tam bardzo zwarta zabudowa w wielu miejscach.
Umówiłam się na spotkanie, zobaczymy jak z cenami. Natomiast udało mi się uzyskać inną informację:
"Układ ulic w rejonie planowanej inwestycji City Vibe będzie rozbudowany. Nexity jest w trakcie negocjowania umowy drogowej, w wyniku której, wraz z innym deweloperem wybuduje ulicę KDL.2 [cokolwiek to znaczy?! - przyp. własny], łączącą ulicę Myśliwską z ul. Nowohucką.
Ulica KDL.2 będzie realizowana zgodnie z jej przebiegiem, zaplanowanym w miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego rejonu ul. Koszykarskiej oraz zgodnie z parametrami uwzględnionymi w planie miejscowym.
Docelowo, stanowić będzie drogę publiczną, przekazaną na rzecz miasta Krakowa. Termin realizacji inwestycji drogowej nie jest jeszcze znany, wymaga doprecyzowania go z zarządcą drogi, zależy od otrzymania wszelkich niezbędnych uzgodnień, decyzji i pozwoleń. Będziemy informować o przebiegu spraw na bieżąco."
O to też dopytam. To daje szansę na łatwiejszy dojazd