City Vibe Kraków od Nexity deweloper / Myśliwska 68 - opinie na forum (Płaszów)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
klops

Re: City Vibe Kraków od Nexity deweloper / Myśliwska 68 - opinie na forum (Płaszów)

Postautor: klops » 16 wrz 2020, 12:04

luc pisze:
Rak pisze:Bo balkon większy ?

A ta okolica nie jest zła, choć brakuje mi tam trochę planowania i całościowego podejścia do okolicy. Tam wszystko poprzemysłowe jest orane i w to miejsce budowane są bloki. Nie wiem czy nie będzie tak, jak na Zabłociu, że powstała tam bardzo zwarta zabudowa w wielu miejscach.

Umówiłam się na spotkanie, zobaczymy jak z cenami. Natomiast udało mi się uzyskać inną informację:

"Układ ulic w rejonie planowanej inwestycji City Vibe będzie rozbudowany. Nexity jest w trakcie negocjowania umowy drogowej, w wyniku której, wraz z innym deweloperem wybuduje ulicę KDL.2 [cokolwiek to znaczy?! - przyp. własny], łączącą ulicę Myśliwską z ul. Nowohucką.

Ulica KDL.2 będzie realizowana zgodnie z jej przebiegiem, zaplanowanym w miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego rejonu ul. Koszykarskiej oraz zgodnie z parametrami uwzględnionymi w planie miejscowym.

Docelowo, stanowić będzie drogę publiczną, przekazaną na rzecz miasta Krakowa. Termin realizacji inwestycji drogowej nie jest jeszcze znany, wymaga doprecyzowania go z zarządcą drogi, zależy od otrzymania wszelkich niezbędnych uzgodnień, decyzji i pozwoleń. Będziemy informować o przebiegu spraw na bieżąco."

O to też dopytam. To daje szansę na łatwiejszy dojazd :)

pawelk

Re: City Vibe Kraków od Nexity deweloper / Myśliwska 68 - opinie na forum (Płaszów)

Postautor: pawelk » 16 wrz 2020, 14:11

A wiecie jaki jest termin realizacji pierwszego etapu? Na maila nie chcieli odpowiedzieć, przez telefon mówią że trzeba przyjść do nich do biura na rozmowę, ja chętnie bym poszedł ale mam od 2 dni wysoką gorączkę więc nie chcę ich narażać w tych głupich czasach :/ bez sensu takie podejście z ich strony :/
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2020, 14:13 przez pawelk, łącznie zmieniany 1 raz.

_dwd_

Postautor: _dwd_ » 16 wrz 2020, 14:13

Trochę to dziwne, zwłaszcza, że w obecnych czasach większość deweloperów pozwala nawet rezerwację podpisać przez maila.

Trabb

Postautor: Trabb » 16 wrz 2020, 14:16

pawelk pisze:A wiecie jaki jest termin realizacji pierwszego etapu? Na maila nie chcieli odpowiedzieć, przez telefon mówią że trzeba przyjść do nich do biura na rozmowę, ja chętnie bym poszedł ale mam od 2 dni wysoką gorączkę więc nie chcę ich narażać w tych głupich czasach :/ bez sensu takie podejście z ich strony :/

Termin realizacji to IV kwartał 2022

klops pisze:
luc pisze:
Rak pisze:Bo balkon większy ?

A ta okolica nie jest zła, choć brakuje mi tam trochę planowania i całościowego podejścia do okolicy. Tam wszystko poprzemysłowe jest orane i w to miejsce budowane są bloki. Nie wiem czy nie będzie tak, jak na Zabłociu, że powstała tam bardzo zwarta zabudowa w wielu miejscach.

Umówiłam się na spotkanie, zobaczymy jak z cenami. Natomiast udało mi się uzyskać inną informację:

"Układ ulic w rejonie planowanej inwestycji City Vibe będzie rozbudowany. Nexity jest w trakcie negocjowania umowy drogowej, w wyniku której, wraz z innym deweloperem wybuduje ulicę KDL.2 [cokolwiek to znaczy?! - przyp. własny], łączącą ulicę Myśliwską z ul. Nowohucką.

Ulica KDL.2 będzie realizowana zgodnie z jej przebiegiem, zaplanowanym w miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego rejonu ul. Koszykarskiej oraz zgodnie z parametrami uwzględnionymi w planie miejscowym.

Docelowo, stanowić będzie drogę publiczną, przekazaną na rzecz miasta Krakowa. Termin realizacji inwestycji drogowej nie jest jeszcze znany, wymaga doprecyzowania go z zarządcą drogi, zależy od otrzymania wszelkich niezbędnych uzgodnień, decyzji i pozwoleń. Będziemy informować o przebiegu spraw na bieżąco."

O to też dopytam. To daje szansę na łatwiejszy dojazd :)

Przebieg drogi KDL.2 jest do wglądu na stronie z planem MPZP - bip.krakow.pl/?dok_id=108652

Jeżeli udałoby się to wybudować, to zdecydowanie ułatwiłoby to komunikacje w tym rejonie. Ciekawe który deweloper chce się do tego przyłożyć.. Budimex?

pawelk

Postautor: pawelk » 16 wrz 2020, 14:22

_dwd_ pisze:Trochę to dziwne, zwłaszcza, że w obecnych czasach większość deweloperów pozwala nawet rezerwację podpisać przez maila.

prawda, ale co poradzić, może chcą odfiltrować faktycznie zainteresowanych. coś mi tłumaczył przez telefon że zainteresowani dostaną loginy i hasła do ich systemu gdzie będą mogli przez parę dni rezerwować mieszkania jakoś na przełomie września i października, pewnie przez to mają takie wymagania żeby się u nich osobiście pojawić...

Trabb pisze:Termin realizacji to IV kwartał 2022
dzięki za info, więc dla mnie niestety odpada, trochę za długo...

_dwd_

Postautor: _dwd_ » 16 wrz 2020, 14:31

Termin realizacji to zakończenie budowy, czy oddanie do użytkowania?

MW_19

Postautor: MW_19 » 16 wrz 2020, 14:57

Witam,
W związku z tym, że planuje zakup mieszkania, od pewnego czasu przeglądam posty z tego forum. Myślę, że najwyższy czas dołączyć i zacząć również pisać. Więc na początek witam Wszystkich.

Ze względu na "szykującą się" przystępną cenę za m2 mieszkania w tej inwestycji zacząłem trochę szperać na temat dewelopera
(wcześniej nie słyszałem o jego obecności na krakowskim rynku). Niestety z tego co udało mi się dowiedzieć na podstawie informacji znalezionych w internecie to nie cieszy się on dobrą opinią. Zarzuty są głównie do: kontaktu z przedstawicielem po podpisaniu umowy rezerwacyjnej, opóźnień z oddawaniem mieszkań (to akurat u większości standard) oraz do trudności z wyegzekwowaniem naprawy usterek wykrytych podczas odbiorów. Wiadomo, że internet przyjmie wszystko więc trzeba przesiewać to co się czyta, ale jeżeli ktoś szykuje się na zakup mieszkania w tej inwestycji to warto żeby się zapoznał z opiniami google (łatwo znaleźć) oraz np opisem procesu odbioru lokalu w innych inwestycjach dewelopera (te się różnią w zależności od inwestycji i od GW, który wykonywał budynki)
Przytoczone opisy (odbiory wykonane przez tą samą firmę):
https://pl-pl...com/odbiorywarsz ... 482010560/
https://www...com/odbiorywarszaw ... 725489270/

Osoby, które kupiły mieszkanie od tego dewelopera i miały jakieś zastrzeżenia do kontaktu i samego wykonania radziły aby
każde ustalenie z przedstawicielem dewelopera mieć "na papierze" podpisane przez osobę decyzyjną.

I tu trochę mnie martwi fakt wymieniany w poprzednich postach, że od przedstawiciela dewelopera nie można otrzymać żadnej informacji drogą mailową, tylko wszystko podczas rozmowy w biurze (po której nie zostaje żaden ślad). Ja również wysłałem dwa maile na które nie otrzymałem odpowiedzi.

Jeżeli cena będzie na tyle konkurencyjna, żeby zrekompensować te możliwe trudności po podpisaniu umowy to ta inwestycja może być brana pod uwagę. W końcu na osiedlach budowanych w Warszawie ludzie mieszkają, a tylko niektóre osoby wyraziły swoją negatywną opinie.

Co do lokalizacji nowej drogi to udało mi się znaleźć coś takiego: (mam nadzieje, że wszystkie linki się otwierają)
bip.krakow.pl/?dok_id=108652

Trabb

Postautor: Trabb » 16 wrz 2020, 15:16

_dwd_ pisze:Termin realizacji to zakończenie budowy, czy oddanie do użytkowania?

Ciężko stwierdzić, w mailu dostałem info o "terminie realizacji", ale obstawiam, że może chodzić o zakończenie budowy (bo póki co jest to w powijakach).

Plaszowianka

Postautor: Plaszowianka » 16 wrz 2020, 16:02

Terminy dość odległe (nie później niż):
Odbiór techniczny 31.12.2022
Wydanie kluczy: 28.02.2023
Umowa przeniesienia własności: 31.08.2023

Ibum1

Postautor: Ibum1 » 16 wrz 2020, 19:20

Plaszowianka pisze:Terminy dość odległe (nie później niż):
Odbiór techniczny 31.12.2022
Wydanie kluczy: 28.02.2023
Umowa przeniesienia własności: 31.08.2023

Strasznie długo, 3 lata. Jeżeli ktoś teraz wynajmuje, to koszt oczekiwania będzie ogromny. Tym bardziej, że jeszcze nic nie ruszyło. Atal na Przybyszewskiego już kładzie tynk, a wydanie kluczy to luty 2022

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”