Jasna Czyżyny Kraków od Jasna Invest - opinie na forum o inwestycji

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Pola

Re: Jasna Czyżyny Kraków od Jasna Invest - opinie na forum o inwestycji

Postautor: Pola » 16 wrz 2020, 13:10

Dzięki, Mop!

Pola

Postautor: Pola » 19 wrz 2020, 21:21

Czy ktoś już umówił się na podpisywanie umowy?

zubi9

Postautor: zubi9 » 20 wrz 2020, 9:56

Witam,

W środę(16.09) ruszyła oficjalnie sprzedaż mieszkań, a od jutrzejszego dnia(21.09) można umawiać się na spotkania w celu podpisania pierwszych umów. Dla osób które są zainteresowane sugeruje podzwonić i dopytać się o dostępność mieszkań, które mogą się zwolnić w najbliższym czasie.

Na osiedlu Avia jestem jednym z pierwszych lokatorów, mieszkam tutaj ponad 6 lat i znam okolice dość dobrze, dlatego też zdecydowałem się na zakup mieszkania tej inwestycji. Przeczytałem forum i poszczególne wątki, nie mam się do czego przyczepić. Jeżeli chodzi o kibiców to może 1-2 w ciągu tych 6 lat słyszałem wieczorem jakieś śpiewy dochodzące z 2półku a tak to żadnych oznak.

ps. jak są tutaj osoby które również poważnie myślą o zakupie mieszkania w ramach jasnainvest to proszę o kontakt priv, dzięki

Awatar użytkownika
anubis

Postautor: anubis » 20 wrz 2020, 11:35

Podoba mi się podejście tego dewelopera do tematu. 45 metrów za 380k. Dwie ulice niżej, w takiej samej odległości od centrum, Proins sprzedaje przy ul. Centralnej 45 metrów za 500k. Porównywałem podobne mieszkania, z podobną ekspozycją, na ostatnim piętrze. Efekt taki, że Jasna Invest ma już wszystko zarezerowane, a Proins wszystko wolne. Fajnie, że pojawiają się deweloperzy, którzy wybijają się ze zmów cenowych i zamiast zaśmiecać pół Krakowa plakatami, sponsorować artykuły w prasie i gadać trzy po trzy na konferencjach po prostu obniżają ceny i sprzedają.
Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF

Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022

ITGeek

Postautor: ITGeek » 20 wrz 2020, 11:38

anubis pisze:Podoba mi się podejście tego dewelopera do tematu. 45 metrów za 380k. Dwie ulice niżej, w takiej samej odległości od centrum, Pronis sprzedaje przy ul. Centralnej 45 metrów za 500k. Porównywałem podobne mieszkania, z podobną ekspozycją, na ostatnim piętrze. Efekt taki, że Jasna Invest ma już wszystko zarezerowane, a Pronis wszystko wolne. Fajnie, że pojawiają się deweloperzy, którzy wybijają się ze zmów cenowych i zamiast zaśmiecać pół Krakowa plakatami, sponsorować artykuły w prasie i gadać trzy po trzy na konferencjach po prostu obniżają ceny i sprzedają.

Dokładnie. Dodatkowo lokalizacyjnie nie ma co porównywać Jasna zdecydowanie lepiej tutaj wypada.

side

Postautor: side » 20 wrz 2020, 15:23

zubi9 pisze:
ps. jak są tutaj osoby które również poważnie myślą o zakupie mieszkania w ramach jasnainvest to proszę o kontakt priv, dzięki

Próbowałam do Ciebie napisać ale widocznie coś nie działa po mojej stronie :(

Pola

Postautor: Pola » 20 wrz 2020, 15:25

side pisze:
zubi9 pisze:

Próbowałam do Ciebie napisać ale widocznie coś nie działa po mojej stronie :(

Ja również nie mogę napisać :<

maximuss

Postautor: maximuss » 20 wrz 2020, 21:06

Gdyby ktoś tutaj był zainteresowany to właśnie zwolniłem z wstępnej rezerwacji mieszkanie nr 47 (41,21 m2), także pewnie jutro wróci do puli wolnych mieszkań.

iti

Postautor: iti » 20 wrz 2020, 21:50

maximuss pisze:Gdyby ktoś tutaj był zainteresowany to właśnie zwolniłem z wstępnej rezerwacji mieszkanie nr 47 (41,21 m2), także pewnie jutro wróci do puli wolnych mieszkań.

Hej, można powiedzieć z jakiego powodu zrezygnowałeś? Oczywiście, jeżeli sprawy osobiste, to nie było pytania, ale jeżeli chodzi o inwestycję Jasna Czyżyny, to daj znać, co Cię zniechęciło.

ITGeek

Postautor: ITGeek » 20 wrz 2020, 22:50

iti pisze:
maximuss pisze:Gdyby ktoś tutaj był zainteresowany to właśnie zwolniłem z wstępnej rezerwacji mieszkanie nr 47 (41,21 m2), także pewnie jutro wróci do puli wolnych mieszkań.

Hej, można powiedzieć z jakiego powodu zrezygnowałeś? Oczywiście, jeżeli sprawy osobiste, to nie było pytania, ale jeżeli chodzi o inwestycję Jasna Czyżyny, to daj znać, co Cię zniechęciło.

Podpinam się do pytania.

Pozdrawiam

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”