Jasna Czyżyny Kraków od Jasna Invest - opinie na forum o inwestycji
Re: Jasna Czyżyny Kraków od Jasna Invest - opinie na forum o inwestycji
No i podpisywanie umów, załatwianie kredytów zajmuje trochę czasu, a to, że wróciło do puli ileś mieszkań, w ogóle mnie to nie dziwi.
Dokładnie jak piszą przedmówcy. Przykładowo ja miałem zarezerwowane 2 mieszkania, jedno 2 pokojowe i jedno 3 pokojowe bo rezerwacja była bezpłatna, aż do ogłoszenia sprzedaży. Patrząc na rynek zdecydowałem się tylko na 1 mieszkanie to większe i mniejsze wróciło do puli i podejrzewam, że takich osób jak ja było sporo
Największe mieszkanie będzie należało do dewelopera, potwierdził, gdy zapytałem już na spotkaniu 

-
Moja opinia o tym deweloperze jest NEGATYWNA. Podczas podpisywania umowy rezerwacyjnej wykiwali mnie na około 9 tysięcy.
W piątek 2.10.2020 deweloper zmienił ceny na wyższe. Podniósł ceny mieszkań o około 9 - 10 tysięcy. Wcześniej zrobiłem zrzuty ekranu
więc wiem jakie ceny były podawane do sprzedaży a tu nagle wzrost. Co prawda biuro mają posprzątane, ale sama osoba do kontaktu z klientem czyli chyba szanowny deweloper niesamowicie nie komunikatywny. Dobry z niego gracz, wie jak wykiwać i udaje mu się to przez tą swoją nie komunikatywność. Najpierw niby rezerwacje nie zobowiązujące, a potem przy podpisywaniu umowy niespodzianka.
W piątek 2.10.2020 deweloper zmienił ceny na wyższe. Podniósł ceny mieszkań o około 9 - 10 tysięcy. Wcześniej zrobiłem zrzuty ekranu
więc wiem jakie ceny były podawane do sprzedaży a tu nagle wzrost. Co prawda biuro mają posprzątane, ale sama osoba do kontaktu z klientem czyli chyba szanowny deweloper niesamowicie nie komunikatywny. Dobry z niego gracz, wie jak wykiwać i udaje mu się to przez tą swoją nie komunikatywność. Najpierw niby rezerwacje nie zobowiązujące, a potem przy podpisywaniu umowy niespodzianka.
okoproroka pisze:Moja opinia o tym deweloperze jest NEGATYWNA. Podczas podpisywania umowy rezerwacyjnej wykiwali mnie na około 9 tysięcy.
Jak to pana wykiwali? Podpisał Pan umowę ze złą kwotą?
Ja podpisywałam umowę rezerwacyjną w poniedziałek i deweloper sam wpisał mi starą cenę, nawet nie wspomniałam, że wiem, że są nowe ceny w cenniku.
-
Widocznie wyczuł, że u mnie może tak zagrać. Może mam wygląd półgłupka.
Jeśli faktycznie było tak jak mówisz, to ja bym skontaktował się z deweloperem i próbował wyprostować i skorygować temat. Co innego jeśli np. nie odpowiadałes na maile lub telefony w celu potwierdzenia rezerwacji ustnej, mieszkanie wróciło do puli z nowa cena i po tym odezwałeś się o mieszkanie ponownie.
Pyskaty pisze:okoproroka pisze:Widocznie wyczuł, że u mnie może tak zagrać. Może mam wygląd półgłupka.
Chodzi o tego Pana w okularach? Myślę, że to nie jest wcale wytrawny pokerzysta tylko gość który rozumie, że nie mają aż tak mocno noża przyłożonego do gardła bo finansowanie kredytem z banku jest na bodaj 82% i nie muszą sprzedać wszystkiego na tym etapie, więc mogą z klienta spróbować wycisnąć więcej. Natomiast też odczułem, że ta postawa "chcesz to bierz, nie to nie" to jest taka gra. Ceny miejsc parkingowych z tego co wiem też poszły w górę. Odczucia mam też raczej mocno mieszane - mówiąc bardzo dyplomatycznie.
co do ceny mieszkania to warto sie skontaktowac (najlepiej telefonicznie) i wyprosotwac ta sytuacje, jezeli byla rezerwacja to na pewno deweloper ma to odnotowane w swoim excelu i uwzgledni "stara" cene - tak bylo w moim przypadku
co do ceny za miejsce postojowe to cena od początku była 17tys, a to że dla szerszych miejsc podniosl cene do 20tys to juz jego sprawa ( z tego co wiem i tak one rozeszły się w pierwszej kolejnosci i nikt nie narzekal)
Ceny szerszych miejsc w tej chwili to 23k, a zwyklych 20k. A jak jest z czynszem, ktos wie ? Jaki bedzie dla tyc mieszkan ?
pemos pisze:A jak jest z czynszem, ktos wie ? Jaki bedzie dla tyc mieszkan ?
Większość opłat w czynszu, to i tak zaliczki na wodę (ciepłą i zimną), ogrzewanie i stała opłata za śmieci, zależna od liczby osób w mieszkaniu. Wcześniejsze zależą od faktycznego zużycia mediów. Do tego dojdzie utrzymanie części wspólnych no i tu są tańsze i droższe firmy, ale pewnie nie będzie odbiegało to od średniej dla okolicy.
Jakie ogrzewanie w nowym bloku przy pasie startowym - Jasna Czyżyny Kraków
Orientuje się ktoś może, jaki będzie system ogrzewania w budowanym przez dewelopera Jasna Invest bloku przy pasie? Będzie ciepło i ciepła woda z sieci miejskiej, czy jakiś wynalazek w postaci własnej kotłowni czy coś podobnego?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”