Przewóz 18 Kraków (Mały Płaszów) - nowa inwestycja DDS-Development / opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
aro_kr

Re: Przewóz 18 Kraków (Mały Płaszów) - nowa inwestycja DDS-Development / opinie na forum

Postautor: aro_kr » 23 wrz 2020, 8:55

pawelk pisze:czy ktoś orientował się bardziej w tej inwestycji? jak wygląda kwestia rezerwacji itp, czy będzie tam jakiś plac zabaw?
i najbardziej mnie nurtujące - jaka jest różnica pomiędzy komórką lokatorską a aneksem na rowery? : )

Placu zabaw nie będzie bo niema miejsca, najbliżej masz blok obok (nieogrodzony) z piaskownicą i jedną huśtawką, niedaleko jest na Płaszowskiej duży plac zabaw i na Myśliwskiej. Niedawno oglądałem tą inwestycje. Do parku na Myśliwską można dojść z tyłu za blokiem jest ścieżka.
Te aneksy rowerowe całkiem nieźle wyglądają bo są spore, komórki lokatorskie mniejsze ale nie wiem jaka różnica.

Plaszowianka

Re: Przewóz 18 Kraków (Mały Płaszów) - nowa inwestycja DDS-Development / opinie na forum

Postautor: Plaszowianka » 14 paź 2020, 21:06

Czy ktoś wie, kto będzie budował blok na przeciwko tej inwestycji (po 2 str ulicy przewóz)? Na jednej z grup . pojawił się dziś temat, prace rozpoczęte. Ma ktoś jakieś info?

budfen

Postautor: budfen » 15 paź 2020, 20:07

Plaszowianka pisze:Czy ktoś wie, kto będzie budował blok na przeciwko tej inwestycji (po 2 str ulicy przewóz)? Na jednej z grup . pojawił się dziś temat, prace rozpoczęte. Ma ktoś jakieś info?

tzn dokładnie na wysokości Przewóz 18? ()tam gdzie teraz są jakieś magazyny)?
na jakim forum ktoś coś wspominał?
Bo jeszcze coś robią na wyskości przewozu 36, koło "burgerowni"

Plaszowianka

Postautor: Plaszowianka » 15 paź 2020, 20:20

budfen pisze:
Plaszowianka pisze:Czy ktoś wie, kto będzie budował blok na przeciwko tej inwestycji (po 2 str ulicy przewóz)? Na jednej z grup . pojawił się dziś temat, prace rozpoczęte. Ma ktoś jakieś info?

tzn dokładnie na wysokości Przewóz 18? ()tam gdzie teraz są jakieś magazyny)?
na jakim forum ktoś coś wspominał?
Bo jeszcze coś robią na wyskości przewozu 36, koło "burgerowni"

Praktycznie idealnie na wprost. Podobno żółty dom, który stoi tam przy drodze jest już w rozbiórce (wg google maps to Przewóz 25). Obok domu i za domem jest kawałek działki, nie wiem co z firmami/magazynami obok, bo gdyby to wszystko poszło do rozbiórki to byłby tam całkiem spory kawał ziemi.
Info jest z wczoraj na portalu Zuckerberga (dlaczego zbanowane jest tu pisanie jego nazwy??) w grupie Płaszów.

plaszak

Postautor: plaszak » 16 paź 2020, 0:40

Może wrzuci ktoś jakieś zdjęcie miejsca, w którym ma ruszyć nowa budowa, oraz jak to daleko od inwestycji Przewóz 18?

aro_kr

Postautor: aro_kr » 17 paź 2020, 20:48

Dzisiaj przechodziłem, niema żadnego ogrodzenia czy rozpoczętych prac, żółty dom nie wygląda jakby był w rozbiórce, chodziarz obok tego domku (za domkiem) jest zarośnięte miejsce idealne pod nowy blok. Magazyny na przeciwko Przewóz 18 na dzień dzisiejszy też nie wyglądają jakby były w rozbiórce.

plaszak

Postautor: plaszak » 20 paź 2020, 1:17

A tu kilka zdjęć z trwającej budowy, widać, że robota idzie całkiem sprawnie:

Obrazek

Jeszcze kilka kondygnacji w górę im zostało, ale mury się pną.

Obrazek

Może jest ktoś, to kupił tam mieszkanie i napisze o największych zaletach i wadach tej inwestycji na forum?

niesasanka

Postautor: niesasanka » 18 sty 2022, 18:00

Myślałam, że nowe osiedla mają zakaz stawiania ogrodzenia, a mimo to wokół bloków na ul. Przewóz 18 stoi ogrodzenie :|
Czy ktoś się orientuje, jak sprawdzić, czy zostało postawione zgodnie z prawem?

ITGeek

Postautor: ITGeek » 18 sty 2022, 18:57

niesasanka pisze:Myślałam, że nowe osiedla mają zakaz stawiania ogrodzenia, a mimo to wokół bloków na ul. Przewóz 18 stoi ogrodzenie :|
Czy ktoś się orientuje, jak sprawdzić, czy zostało postawione zgodnie z prawem?

Jakie ogrodzenie? Teren budowy musi byc zabezpieczony i ogrodzony.

niesasanka

Postautor: niesasanka » 19 sty 2022, 13:16

To już nie jest teren budowy. Budowa zakończona, postawiono "eleganckie", nowe ogrodzenie.

Obrazek

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”