Federowicza 61 od Acatom - opinie o inwestycji na forum
-
Re: Koszty umowy deweloperskiej na zakup mieszkania na Federowicza 61 od Acatom
Z rzeczoznawcy nie korzystałem. Przy podpisaniu mojej umowy deweloperskiej koszty to około 630 zł (opłata sądowa + taksa notarialna + podatek od towarów i usług + wynagrodzenia notariusza za złożenie wniosku wieczystoksięgowego oraz koszty wypisów aktu). Koszty podane są na końcu umowy deweloperskiej.
Re: Koszty umowy deweloperskiej na zakup mieszkania na Federowicza 61 od Acatom
Dzięki
Czekam właśnie na wersje już przygotowana przez notariusza także mam nadzieje, ze niedługo się dowiem.

Re: Federowicza 61 od Acatom - opinie o inwestycji na forum
Hej czy was przy tych długotrwałych deszczach nie martwi fakt że dużo wody ,,stoi" na terenie budowy. Mam nadzieję że naprawdę dobrze zabezpieczą nasze bloki przed zalaniem ...
@Aga_U
Konsultowałam temat z moja mama, ktora sama pracowala jako kierownik budowy, i konsultuje z nia rozne rzeczy dot. budowy, mowi, ze to sie czesto zdarza, ale przy obecnych technikach to nic sie nie dzieje i wszystko wg niej jest w porzadku, przynajmniej patrzac na zdjecia, ktore jej wysylam
Konsultowałam temat z moja mama, ktora sama pracowala jako kierownik budowy, i konsultuje z nia rozne rzeczy dot. budowy, mowi, ze to sie czesto zdarza, ale przy obecnych technikach to nic sie nie dzieje i wszystko wg niej jest w porzadku, przynajmniej patrzac na zdjecia, ktore jej wysylam
-
Zdjęcia z 30 października ze strony dewelopera. acatom.pl/inwestycja/federowicza-61/galeria/w-jednym-z-budynkow-juz-szalujemy-sciany-ii-pietra
ZimaZla -dzieki to pocieszające
Chcialam was zapytac, czy ktos z was wnosil do dewelopera o zmiany w projekcie? Np zmiana miejsca gniazdka TV, lub np inne miejsce pod pralke. Jesli tak, czy wasze prosby o zmiany zostaly przyjete przez dewelopera i czy byl to dodatkowy koszt czy zmiana zaakceptowana zostala bezkosztowo?
Czy ktoś z Państwa dogrzebał się do informacji na temat II etapu remontu ul. Mochnaniec? Pierwszy etap ma się zakończyć do czerwca 2021, ale wygląda na to, że o drugim jeszcze nic nie wiadomo, oprócz tego, że obejmie wschodni fragment ul. Mochnaniec od nr 14. Obawiam się, że nie zakończy się on (a może nawet się nie rozpocznie) przed oddaniem budynków do użytku. Podczas remontu tego odcinka wyjazd z Federowicza może być możliwy tylko w kierunku Skotnik. A czy ma ktoś może jakieś informacje na temat asfaltowania ul. Federowicza na odcinku w stronę ul. Bunscha?
ZimaZla pisze:Chcialam was zapytac, czy ktos z was wnosil do dewelopera o zmiany w projekcie? Np zmiana miejsca gniazdka TV, lub np inne miejsce pod pralke. Jesli tak, czy wasze prosby o zmiany zostaly przyjete przez dewelopera i czy byl to dodatkowy koszt czy zmiana zaakceptowana zostala bezkosztowo?
My zawnioskowalismy o milion zmian, zarówno przesunięcie pewnych elementów jak i dodanie nowych. Nasze zmiany deweloperskie przeszły już wszystkie approvale a teraz czekają tylko na wycenę więc nie jestem w stanie powiedzieć szczegółów.
tabi pisze:Czy ktoś z Państwa dogrzebał się do informacji na temat II etapu remontu ul. Mochnaniec? Pierwszy etap ma się zakończyć do czerwca 2021, ale wygląda na to, że o drugim jeszcze nic nie wiadomo, oprócz tego, że obejmie wschodni fragment ul. Mochnaniec od nr 14. Obawiam się, że nie zakończy się on (a może nawet się nie rozpocznie) przed oddaniem budynków do użytku. Podczas remontu tego odcinka wyjazd z Federowicza może być możliwy tylko w kierunku Skotnik. A czy ma ktoś może jakieś informacje na temat asfaltowania ul. Federowicza na odcinku w stronę ul. Bunscha?
Z tego co wiem to deweloper jest zobligowany do ,,wybudowania" drogi na Federowicza tylko do miejsca, w którym konczy się inwestycja. Dalej niestety zostanie to co jest dopóki inny deweloper nie wybuduje czegos po drugiej stronie.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”