Domy i bliźniaki Zielona Rząska koło Krakowa - KR Grupa Deweloperska - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
K&K

Re: Domy i bliźniaki Zielona Rząska koło Krakowa - KR Grupa Deweloperska - opinie na forum

Postautor: K&K » 25 paź 2020, 19:15

gregorio pisze:
Tak, trzeba bedzie zawiązać wspólnotę. Obsługa bramy, sprzątanie, odśnieżanie etc.

Co do oświetlenia to dość slabo, ze deweloper oszczędza. Super ciemno nie bedzie. Pewnie kazdy bedzie mial czujki, wiec idac ulica po kolei domy beda sie zaświecały.

O kurczę. Tego rzeczywiście nie wziąłem pod uwagę... Słabo jak nie będzie oświetlenia to info od dewelopera? Faktycznie jak sobie przypomnę to na osiedlu nie widać żeby w planach gdziekolwiek była jakaś latarnia... Liczyć na czujki mieszkańców to tez trochę lipa...

gregorio

Re: Domy i bliźniaki Zielona Rząska koło Krakowa - KR Grupa Deweloperska - opinie na forum

Postautor: gregorio » 25 paź 2020, 19:30

K&K pisze:
gregorio pisze:O kurczę. Tego rzeczywiście nie wziąłem pod uwagę... Słabo jak nie będzie oświetlenia to info od dewelopera? Faktycznie jak sobie przypomnę to na osiedlu nie widać żeby w planach gdziekolwiek była jakaś latarnia... Liczyć na czujki mieszkańców to tez trochę lipa...

Tak, potwierdzili brak oświetlenia. Ja nie wiem czy to minus.

K&K

Postautor: K&K » 07 lis 2020, 8:36

Coś nam tu dyskusja „siadła” ;) Brak chętnych?

mooncoff

Postautor: mooncoff » 08 lis 2020, 21:04

Witam Was..Więc tak latarnie będa dochodziły od Krakowskiej aż pod samo osiedle do bramy, na samym osiedlu b,edzie raczej jasno bo jak wiecie teraz rządza czujki kinkiety, latarenki światło od okien domów itp. wiec tutaj nie będzie raczej problemów..

ABP

Postautor: ABP » 12 lis 2020, 22:18

Cały czas rozważam i biję się z myślami. Trzeba przyznać, że bliźniaki na dole są bardzo nieustawne.

mooncoff

Postautor: mooncoff » 13 lis 2020, 3:17

ABP pisze:Cały czas rozważam i biję się z myślami. Trzeba przyznać, że bliźniaki na dole są bardzo nieustawne.

nieustawne e jakim sensie? wnętrza?

K&K

Postautor: K&K » 13 lis 2020, 8:02

mooncoff pisze:nieustawne e jakim sensie? wnętrza?

Tak, ilość okien, odległość między nimi, położenie schodów i drzwi nie napawają optymizmem... ale na szczęście ustawienie optymalne nie jest niemożliwe...

theluuuk

Postautor: theluuuk » 13 lis 2020, 17:04

Developer pododawał dodatkowe dokumenty na współdzielony OneDrive, sa tam propozycje ofert na rekuperacje, rolety/żaluzje, dopłaty do "lepszych" okien, klimatyzacja...
Czy miał ktoś już okazję jakoś porównać te oferty z ofertami na rynku?

Jedyna niewiadoma u mnie związana jest z Balicami i nowym pasem startowym. Nie ma finalnie podjętej jeszcze decyzji, który wariant będzie ostatecznie realizowany :(
Jeżeli to będzie ten wariant "centralny" to ta inwestycja całkowicie odpada, jeżeli wariant "północny" to powinno być ok. Z tego co kontaktowałem się z rzecznikiem z Balic to w chwili obecnej decyzja jest już na ostatniej prostej i ta decyzja musi zostać podjęta przez "Polska Agencja Żeglugi Powietrznej". Oby to było w miarę szybko przed podpisaniem umowy developerskiej ;)

K&K

Postautor: K&K » 13 lis 2020, 20:58

theluuuk pisze:dopłaty do "lepszych" okien

Ktos się orientuje na czym polegają te 3 różne opcje i co jest w „standardzie”?

mooncoff

Postautor: mooncoff » 14 lis 2020, 19:44

Ja jak rezerwowalem to nikt mi żadnej oferty nie przedstawił..pierwszy az o tym słyszę.. Słuchajcie co do tych samolotów to bym się nie przejmował taki szum usłyszy się przez kilka dni a później to już codzienność i w ogóle się tym nie myśli

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”