Wszystkie oferty sa plus 20-30%rynkowych.
Okna dotyczą wymiany na przesuwne. Oczywiscie powinna byc wyliczona roznica pomiedzy oknami w standardzie a poszerzeniem standardu. Jednak deweloper kasuje za nowe okna a na standardowe nie wydaje kasy.
Domy i bliźniaki Zielona Rząska koło Krakowa - KR Grupa Deweloperska - opinie na forum
Re: Domy i bliźniaki Zielona Rząska koło Krakowa - KR Grupa Deweloperska - opinie na forum
Czy orientujecie się Państwo kto będzie dostawcą internetu na terenie osiedla?
Re: Domy i bliźniaki Zielona Rząska koło Krakowa - KR Grupa Deweloperska - opinie na forum
Wydaje mi się, że Orange?
gregorio pisze:Wszystkie oferty sa plus 20-30%rynkowych.
Okna dotyczą wymiany na przesuwne. Oczywiscie powinna byc wyliczona roznica pomiedzy oknami w standardzie a poszerzeniem standardu. Jednak deweloper kasuje za nowe okna a na standardowe nie wydaje kasy.
A skad te infromacje ze 20/30%?
Faktycznie robiles porownanie i prosiles o oferty na rynku?
theluuuk pisze:A skad te infromacje ze 20/30%?
Faktycznie robiles porownanie i prosiles o oferty na rynku?
Tak.
Co do ustawności: bardzo prosto można zmienić ustawienia ścian wewnętrznych z deweloperem. Duża część nabywców z tego korzysta. Przypuszczam że gdyby ktoś chciał zamurowac jedno okno w kuchni to deweloper by się zgodził. Trzeba sobie siąść z ołówkiem i zastanowić się nad zmianami. Dla mnie bliźniak ma wiele plusów: relatywnie duże działki, bezpieczne zamknięte osiedle, tylko 1 ściana w 1 pokuju jest "wspólna" z sąsiadem. Daje to wszystko bardzo unikalny efekt. Przebudowa UR w pobliżu to tylko plus. Jest stosunkowo daleko a wpłynie na pewno na polepszenie komunikacji
jednak po namyśle stwierdzam że największym minusem dewelopera to brak latarnii na osiedlu..jak można zostawić takie osiedle bez oswietlenia w szczerym polu? dla niego kazdy grosz sie liczy. oni tam nie będa mieszkać.. może jakas wspólna inicjatywa by pomogła?
mooncoff pisze:jednak po namyśle stwierdzam że największym minusem dewelopera to brak latarnii na osiedlu..jak można zostawić takie osiedle bez oswietlenia w szczerym polu? dla niego kazdy grosz sie liczy. oni tam nie będa mieszkać.. może jakas wspólna inicjatywa by pomogła?
Zgadzam sie z tym w 100% ze to jakas dziwna sytuacja. A ktos to potwierdzal z developerem ze tak faktycznie jest no i czy to w ogole jest zgodne z "prawem budowlanym" czy ja kto sie tam nazywa ze inwestycja moze byc zrealizowana bez oswietlenia?
Ja rozmawiałem z tymi przedstawicielami dewelopera i potwierdzili że oświetlenie jest pzrewidziane tylko przy drodze dochodzacej do osiedla. Samo osiedle już nie..dla mnie totalna porażka. szkoda mu było tych kilkunasty tys. wydać na oświetlenie? jeden bliźniak idzie po 700tys. więc brak oświetlenia na osiedlu niczym nie można wytłumaczyć..czy jest jakieś prawo bud. dotyczące tego? nie mam pojęcia ale moze warto to sprawdzić i w pore zareagować
mooncoff pisze:Ja rozmawiałem z tymi przedstawicielami dewelopera i potwierdzili że oświetlenie jest pzrewidziane tylko przy drodze dochodzacej do osiedla. Samo osiedle już nie..dla mnie totalna porażka. szkoda mu było tych kilkunasty tys. wydać na oświetlenie? jeden bliźniak idzie po 700tys. więc brak oświetlenia na osiedlu niczym nie można wytłumaczyć..czy jest jakieś prawo bud. dotyczące tego? nie mam pojęcia ale moze warto to sprawdzić i w pore zareagować
A nie można się w kilka osób postawić, że albo jest oświetlenie, albo nie kupuje się nieruchomości?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”