Rynek mieszkaniowy w Krakowie / zakup mieszkania: wyhamowanie podaży mieszkań - opinie / forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
pozdro

Re: Rynek mieszkaniowy w Krakowie / zakup mieszkania: wyhamowanie podaży mieszkań - opinie / forum

Postautor: pozdro » 11 gru 2020, 20:42

Wiecie jak masz 2 dzieci to obecnie 1000zl pokrywa polowe raty kredytu jest szansa ze się ludzie rzucili na większe mieszkania. :lol:

mariar

Re: Rynek mieszkaniowy w Krakowie / zakup mieszkania: wyhamowanie podaży mieszkań - opinie / forum

Postautor: mariar » 11 gru 2020, 21:06

Ale bzdura, "notariusz, który ma terminy na koniec stycznia", urywające się telefony w poczekalni i pani sekretarka, która w tym zamieszaniu, łamiąc tajemnicę notarialną, wyjaśnia w pośpiechu jakiemuś randomowi, że to chodzi o umowy deweloperskie. :D

bzdura czy nie, brzmi tak samo realistycznie jak Twoje wypociny o dzwoniących pośrednikach zdradzających jak to u nich źle/sytuacje klientów
Z innej beczki, dzisiaj rano dzwonił do mnie pośrednik, że ma kolejne dwie nieruchomości, gdzie właściciel zszedł konkretnie z ceny (prosiłem o kontakt wyłącznie z takimi ofertami). Jedna na Kazimierzu, druga po drugiej stronie Wisły ale z dużym balkonem i widokiem na Wisłę. No zobaczymy. Szybko zapytałem jak nastroje i mówił, że przytłaczające. Część jego klientów zaczęła już dojrzewać, nie wszyscy mogą czekać do wiosny. Kilku się wycofało zupełnie ze sprzedaży i planują przeczekać kryzys co by się nie działo.

trabel

Postautor: trabel » 11 gru 2020, 21:24

wiadomosc o "projekcie" dofinansowan do zakupu mieszkan obnazyla glupota - jakkolwiek to agresywnie brzmi - obecnych tu pro-spadkowych uzytkownikow. Oczywisty arguement na wzrosty, jakim jest dofinansownaie, zostalo przerobione na to co odpowiada pod z gory przyjada teorie. Poki co quasi powaznie trakrowalem te komentarze. Teraz nie mam zlodzen ze to trole.

matkow

Postautor: matkow » 11 gru 2020, 21:44

trabel pisze:wiadomosc o "projekcie" dofinansowan do zakupu mieszkan obnazyla glupota - jakkolwiek to agresywnie brzmi - obecnych tu pro-spadkowych uzytkownikow. Oczywisty arguement na wzrosty, jakim jest dofinansownaie, zostalo przerobione na to co odpowiada pod z gory przyjada teorie. Poki co quasi powaznie trakrowalem te komentarze. Teraz nie mam zlodzen ze to trole.

W takim razie jak tłumaczyć spadki z pierwszej połowy mijającej właśnie dekady w czasach kiedy działał program "Rodzina na swoim" dopłat do rat kredytów hipotecznych? Z grawitacją nie wygrają nawet drukarki NBP :P

pozdro

Postautor: pozdro » 11 gru 2020, 22:32

Fajna inwestycja w Krowodrzy, widzieliście? To jest lepsze od Krowodrza Park :mrgreen:
na uboczu przy Mlynowce, blisko do rynku, blisko wszędzie. Rewelacja, tylko te ceny :roll:
No ale na Krowodrzy trzeba się liczyć z cena 15 tys zł/ m2
lifehub.com.pl/en/home

Mar G

Postautor: Mar G » 11 gru 2020, 22:35

pozdro pisze:Fajna inwestycja w Krowodrzy, widzieliście? To jest lepsze od Krowodrza Park :mrgreen:
na uboczu przy Mlynowce, blisko do rynku, blisko wszędzie. Rewelacja, tylko te ceny :roll:
No ale na Krowodrzy trzeba się liczyć z cena 15 tys zł/ m2
lifehub.com.pl/en/home

Urba- temat dogłębnie przegadany na tym forum już.

trabel

Postautor: trabel » 11 gru 2020, 22:41

matkow pisze:
trabel pisze:wiadomosc o "projekcie" dofinansowan do zakupu mieszkan obnazyla glupota - jakkolwiek to agresywnie brzmi - obecnych tu pro-spadkowych uzytkownikow. Oczywisty arguement na wzrosty, jakim jest dofinansownaie, zostalo przerobione na to co odpowiada pod z gory przyjada teorie. Poki co quasi powaznie trakrowalem te komentarze. Teraz nie mam zlodzen ze to trole.

W takim razie jak tłumaczyć spadki z pierwszej połowy mijającej właśnie dekady w czasach kiedy działał program "Rodzina na swoim" dopłat do rat kredytów hipotecznych? Z grawitacją nie wygrają nawet drukarki NBP :P

Marko bosko czestochowsko. Daj wszystkim dofinansowanie na zakupow jakblek 30proc a jablka zdrozeja o tyle samo. Matko bosko czestochowsko, niemadry

trabel

Postautor: trabel » 11 gru 2020, 22:46

trabel pisze:
matkow pisze:

Marko bosko czestochowsko. Daj wszystkim dofinansowanie na zakupow jakblek 30proc a jablka zdrozeja o tyle samo. Matko bosko czestochowsko, niemadry

A jak nie rozumiesz na jablkach to inaczej. Dolozysz mi 50 zl na spodnie to kupie 30zl drozsze spodnie

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”