4 posty w kolejności. Może mógłbyś dowiedzieć się, jak kliknąć EDYCJA?
Jako kupujący mam nadzieję, bo myślę, że kupię dom za rozsądną cenę.
Bez znajomości rynku, wykresów, inwestycji. Jedyne co wiem to to, że prawie wszystkie mieszkania, które szukałem, kilka, które odwiedziłem, 7 miesięcy temu wciąż czekają na kupca.
Niektórzy obniżyli ceny i ostatnio widzę kilka dobrych opcji.
Wierzę, że rok 2021 będzie dobrym rokiem dla kupujących, powodzenia dla wszystkich.
Szczęśliwego nowego roku dla wszystkich.
Rynek mieszkaniowy w Krakowie / zakup mieszkania: wyhamowanie podaży mieszkań - opinie / forum
Re: Rynek mieszkaniowy w Krakowie / zakup mieszkania: wyhamowanie podaży mieszkań - opinie / forum
Influencerzy nie wiedza co z pieniędzmi robic przychodzą rosna, lokaty topnieją. Coraz wiecej kupuje mieszkania.
youtu.be/GCTQUZaiS2g
Niektore szafiarki nawet 3 mieszkania kupuja
youtu.be/ylO3W6Ohhk0

youtu.be/GCTQUZaiS2g
Niektore szafiarki nawet 3 mieszkania kupuja
youtu.be/ylO3W6Ohhk0

Re: Rynek mieszkaniowy w Krakowie / zakup mieszkania: wyhamowanie podaży mieszkań - opinie / forum
W Nowym Roku 2021 życzę:
- uwalenia patologii na rynku nieruchmości tj. fliperków i cesyjek - jedna ustawa i pseudojanuszowski bizneski sypie się jak domek z kart - podatek 80% od spekulacyjnego obrotu nieruchomościami
gdy gospodnie przy skrobaniu ziemniaków rozprawiają o fliperce i cesyjkach to wiedz, że coś się dzieje ...

- uwalenia patologii na rynku nieruchmości tj. fliperków i cesyjek - jedna ustawa i pseudojanuszowski bizneski sypie się jak domek z kart - podatek 80% od spekulacyjnego obrotu nieruchomościami

gdy gospodnie przy skrobaniu ziemniaków rozprawiają o fliperce i cesyjkach to wiedz, że coś się dzieje ...

Witam,
Od roku czytam to forum. Pół roku temu przeczytałem zalecenia od użytkownika: "Anubis". Użytkownik zalecał czekać z kupnem mieszkania i informował o nadchodzących, dużych spadkach. Czekałem specjalnie do zapowiedzianych terminów, natomiast ceny transakcyjne mieszkań zamiast spadać - wzrosły. Będę składać pozew w sprawie szkodliwych porad inwestycyjnych. Innych oszukanych zapraszam na PW.
Pozdrawiam
Od roku czytam to forum. Pół roku temu przeczytałem zalecenia od użytkownika: "Anubis". Użytkownik zalecał czekać z kupnem mieszkania i informował o nadchodzących, dużych spadkach. Czekałem specjalnie do zapowiedzianych terminów, natomiast ceny transakcyjne mieszkań zamiast spadać - wzrosły. Będę składać pozew w sprawie szkodliwych porad inwestycyjnych. Innych oszukanych zapraszam na PW.
Pozdrawiam
oszukany pisze:Witam,
Pozdrawiam

Na prawdę myślicie że to Anubis wam rynek psuje?
Nie zrozumiałeś, rynek ma się na dobrze. Zachował się zupełni inaczej niż w zapowiedziach ww użytkownika
oszukany pisze:Nie zrozumiałeś, rynek ma się na dobrze. Zachował się zupełni inaczej niż w zapowiedziach ww użytkownika
Wygląda na to że spadki rozciągną się na lata. Jak przy poprzednim kryzysie. Zdaje się że Anubis przepowiadał szybsze.
Wyjaśnij mi tylko proszę, jak w sądzie wytłumaczysz że wywody randoma z internetu jest dla ciebie poradą inwestycyjną.
Na pewno o to zapytają więc masz szansę przećwiczyć swoją wersję. Dajesz

Indyk pisze:oszukany pisze:Nie zrozumiałeś, rynek ma się na dobrze. Zachował się zupełni inaczej niż w zapowiedziach ww użytkownika
Wygląda na to że spadki rozciągną się na lata. Jak przy poprzednim kryzysie. Zdaje się że Anubis przepowiadał szybsze.
Wyjaśnij mi tylko proszę, jak w sądzie wytłumaczysz że wywody randoma z internetu jest dla ciebie poradą inwestycyjną.
Na pewno o to zapytają więc masz szansę przećwiczyć swoją wersję. Dajesz
Nie snuj zbyt odleglych oczekiwan na spadki. Myslal indyk o niedzieli a w sobote leb mu scieli....

Trader21 mówił, że jak wyprzedawał nieruchomości na górce z 2008 roku to po pierwszej, udanej transakcji trochę go poniosło i jak zgłosił się facet oferujący zakup za 100k mniej to odmówił. Rok później spadki się rozkręciły i musiał już opuścić 250k. Do dzisiaj uznaje to za jedną ze swoich najgorszych decyzji biznesowych - jak jest drogo a rynek hamuje to trzeba sprzedać.
Polecam generalnie cały materiał, z końcówki 2018 roku, więc kiedy nikt nie spodziewał się żadnego kryzysu, a ceny rosły rok w rok w tempie dwucyfrowym: youtube.com/watch?v=5XwhLNlgFsA
Teraz myślę mieliśmy podobną sytuację. Bardzo dobrym momentem na wyjście z nieruchomości były wakacje, bo wtedy "żadnej pandemii nie było". Niby wirus dalej był i wszyscy o tym wiedzieli, ale społeczeństwo odpuściło. Kto w sierpniu - wrześniu spodziewał się, że najgorsze dopiero przed nami? Moim zdaniem w III kwartale zostało wydane te 76 mld, które wypłynęło z lokat i kto miał kupić ten kupił. Kolejnych 76 mld już nie będzie. Stąd kolejna analiza PKO BP - założenie wariantu pesymistycznego opiera się na rosnącej podaży rynku pierwotnego przy ograniczonym popycie, moim zdaniem dokładnie tak będzie.
Żadna analiza za to nie przewiduje co będzie później i jak głębokie będą spadki. Recesja może trwać 3 lata a może trwać i 5. PKO wcale nie napisało, że 15% w ciągu trzech kwartałów (wariant pesymistyczny) to koniec spadków. To jest jedynie obecny horyzont analityczny. Co dalej to zobaczymy.
Polecam generalnie cały materiał, z końcówki 2018 roku, więc kiedy nikt nie spodziewał się żadnego kryzysu, a ceny rosły rok w rok w tempie dwucyfrowym: youtube.com/watch?v=5XwhLNlgFsA
Teraz myślę mieliśmy podobną sytuację. Bardzo dobrym momentem na wyjście z nieruchomości były wakacje, bo wtedy "żadnej pandemii nie było". Niby wirus dalej był i wszyscy o tym wiedzieli, ale społeczeństwo odpuściło. Kto w sierpniu - wrześniu spodziewał się, że najgorsze dopiero przed nami? Moim zdaniem w III kwartale zostało wydane te 76 mld, które wypłynęło z lokat i kto miał kupić ten kupił. Kolejnych 76 mld już nie będzie. Stąd kolejna analiza PKO BP - założenie wariantu pesymistycznego opiera się na rosnącej podaży rynku pierwotnego przy ograniczonym popycie, moim zdaniem dokładnie tak będzie.
Żadna analiza za to nie przewiduje co będzie później i jak głębokie będą spadki. Recesja może trwać 3 lata a może trwać i 5. PKO wcale nie napisało, że 15% w ciągu trzech kwartałów (wariant pesymistyczny) to koniec spadków. To jest jedynie obecny horyzont analityczny. Co dalej to zobaczymy.
Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF
Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022
https://cutt.ly/pEi3HOF
Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022
anubis pisze:Trader21 mówił, że jak wyprzedawał nieruchomości na górce z 2008 roku to po pierwszej, udanej transakcji trochę go poniosło i jak zgłosił się facet oferujący zakup za 100k mniej to odmówił. Rok później spadki się rozkręciły i musiał już opuścić 250k. Do dzisiaj uznaje to za jedną ze swoich najgorszych decyzji biznesowych - jak jest drogo a rynek hamuje to trzeba sprzedać.
Przyznaje ze nie czytalem po pierwszym zdaniu. Ten trader to oczywisty kretyn z inteligencja wiesniaka co zimniaki na polu kopie
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”