anubis pisze:Grejfrut pisze:Wg Anubisa nieruchomości zdrożały w Polsce od 2000 roku nieco ponad dwukrotnie, to teraz przykład mojego mieszkania zakupionego w 11.2014 roku, 15 minut od centrum tramwajem.
Cena zakupu: 262 500 zł
Cena zakupu piwnicy: 6 500 zł
Cena zakupu miejsca postojowego: 38 500 zł
Wartość dzisiaj:
Mieszkania: 520 000 zł (Nieco zaniżyłem. Na otodom na tej ulicy jest nawet do 1000 zł drożej, ale oferty wiszą nieco dłużej)
Piwnicy: 15 000 zł (dostałem taką ofertę od sąsiada, brak jest piwnic po prostu)
Miejsca: 50 000 zł (po tyle ostatnio sprzedał sąsiad 5m2 mniejsze, więc może i bym wycisnął więcej. Na osiedlu praktycznie nie ma parkingu).
Moim zdaniem lata 90' powinniśmy traktować czysto teoretycznie, bo to był czas denominacji, transformacji ustrojowej, okres przed wejściem Polski do NATO i UE. Jeżeli chcemy próbować przewidywać trendy na przyszłość to moim zdaniem nie ma sensu brać okresu przed 2003 rokiem, kiedy Polska podpisała Traktat Akcesyjny. Polska w UE i Strefie Schengen to już przecież zupełnie inny kraj, inny rynek, inne ratingi, inny obraz w oczach inwestorów.[/
Zapomniałeś przypomnieć, że wg Ciebie czołgi stały u granic ...a my pracujący już wtedy pewnie przemykaliśmy do biur okopami ...