Apartamenty Mała Góra 10 Kraków / PM-Development - forum i opinie o osiedlu

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
iti

Re: Apartamenty Mała Góra 10 Kraków / PM-Development - forum i opinie o osiedlu

Postautor: iti » 20 wrz 2020, 21:47

kucyk pisze:Dokładna nazwa inwestycji brzmi: Budowa zabudowy mieszkaniowej wielorodzinnej z garażem podziemnym, usługami wraz z rozbiórką istniejących budynków. Inwestor to firma :UMAP sp. z.o.o. a wykonawca to: P.B.M Nowbud

Powiem szczerze, że szukałem w internecie i nic o inwestorze i tej inwestycji nie znalazłem. Ktoś coś wie?

Wrzuć fotkę tablicy informacyjnej, jaki jest adres budowy? Też nie kojarzę dewelopera, chyba też o sprzedaży jeszcze nic nie wiadomo.

kucyk

Postautor: kucyk » 21 wrz 2020, 22:23

Fota tablicy. ;)

Poza tym na budowie Apartamentów Mała Góra 10 dzisiaj słychać było odgłosy wiercenia młotami w pierwszym bloku - ten od ulicy Mała Góra. :)
Załączniki
DSC_0003.JPG
DSC_0003.JPG (174.39 KiB) Przejrzano 5957 razy

sosna

Postautor: sosna » 10 sty 2021, 19:12

Witam,

Mieszkam niedaleko, zastanawiam się co dzieje się z tą budową. Codziennie spaceruje z psem w tych okolicach od pół roku (może więcej) budowa jak stała tak stoi. Nie ma robotników, stan zamknięty surowy. Czyżby deweloperowi skończyły się pieniądze ? Może czeka aż pozostałe mieszkania się sprzedadzą żeby mieć fundusze i ruszyć dalej ? Byłam kiedyś zainteresowana zakupem mieszkania pod wynajem właśnie w tej inwestycji, ale teraz to mam tylko nadzieje ze budowa, ruszy a Ci z Państwa którzy kupili tam mieszkanie nie utopia kasy. Zreszta ciezko znaleźć jakiekolwiek opinii na temat Paweł Mleko Dewelopment- trochę firma krzak ?

mac_kow

Postautor: mac_kow » 10 sty 2021, 19:34

To są dobre pytania, na które z pewnością odpowie ktoś, kto jest bliżej obeznany z sytuacją, ale dosłownie 5-sekundowe googlanie dostarczyło następujących wiadomości:
- Budowa idzie zgodnie z harmonogramem; dopiero na 30.04.2021 spodziewane jest wykonanie instalacji, a na dzień dzisiejszy spodziewamy się dokładnie tego, co widać: stan surowy otwarty.
- Sprzedano zdecydowaną większość mieszkań oraz miejsc parkingowych, więc o ile w grę nie wchodzą historię kryminalne, to spółka jak najbardziej powinna mieć środki na zrealizowanie dalszych etapów prac zgodnie z harmonogramem.

Swoją drogą- ceny "słuszne", jak na tę lokalizację. A sam projekt i zagospodarowanie, całkiem-całkiem. Szkoda,że brak jakichkolwiek większych metraży.

sosna

Postautor: sosna » 10 sty 2021, 20:02

Dziwne, szukałam informacji nie znalazłam, no chyba ze nie przejrzałam solidnie informacji na stronie dewelopera. Mogło tak być.

Nasuwa się pytanie, jakim cudem w 2 miesiące (kwiecień 2021- czerwiec 2021) deweloper chce zrobić wykończeniowke tak aby można faktycznie było zakończyć budowę i w niedługim czasie oddać klucze właściciela mieszkań?
Patrząc na stan mojej obecnej budowy, gdzie kupiłam mieszkanie a termin oddanie jest nieco inny październik 2021 byłabym mocno zaniepokojona stanem rzeczy przy inwestycji pm dewelopment. Inwestycja z moim mieszkaniem, jest na etapie wykonczeniowki. Jest już elewacja, budynek jest wymalowany. Trwają prace wewnątrz - przede wszystkim słowo klucz. TRWAJĄ. A nie dziwnym trafem stanęły i stoją od pół roku.

ragar

Postautor: ragar » 10 sty 2021, 23:22

sosna pisze:Dziwne, szukałam informacji nie znalazłam, no chyba ze nie przejrzałam solidnie informacji na stronie dewelopera. Mogło tak być.

Chyba takie szukanie dziury w całym na siłę. Budują, mieszkania się sprzedają, cena niewygórowana, jak na tą okolicę, idzie zgodnie z harmonogramem, więc o co się czepiać? Może robotnicy mieli przerwę świąteczną, a może generalny wysłał ich na inną budowę, bo wie, że na tej zdąży...

miastonoca

Postautor: miastonoca » 21 sty 2021, 6:19

Hej,
Czy hałas od torów i szum od autostrady jest uciążliwy?

mac_kow

Postautor: mac_kow » 21 sty 2021, 14:57

Widzę, że to samo pytanie w dwóch blisko siebie położonych inwestycjach. Na Bieżanowie hałas od pociągów jak i od autostrady jest zauważalny, słyszalny, ale na pewno nie uciążliwy. "Miasto" słychać praktycznie wszędzie.

Awatar użytkownika
Manica

Postautor: Manica » 21 sty 2021, 16:26

mac_kow pisze:Widzę, że to samo pytanie w dwóch blisko siebie położonych inwestycjach. Na Bieżanowie hałas od pociągów jak i od autostrady jest zauważalny, słyszalny, ale na pewno nie uciążliwy. "Miasto" słychać praktycznie wszędzie.

Dokładnie, od autostrady taki szum, nie wpływający negatywnie na jakość życia - to samo z pociągami. Więcej hałasu robi procesja na Boże Ciało na deptaku ;-)
In a manica the reaper comes around.

ania888

Postautor: ania888 » 21 sty 2021, 22:43

Manica pisze:
mac_kow pisze:Widzę, że to samo pytanie w dwóch blisko siebie położonych inwestycjach. Na Bieżanowie hałas od pociągów jak i od autostrady jest zauważalny, słyszalny, ale na pewno nie uciążliwy. "Miasto" słychać praktycznie wszędzie.

Dokładnie, od autostrady taki szum, nie wpływający negatywnie na jakość życia - to samo z pociągami. Więcej hałasu robi procesja na Boże Ciało na deptaku ;-)

Takie uroki zycia w miescie :D

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”