Plaszov Carlo / osiedle mieszkaniowe na terenie Portu Płaszów od Capital High / Alkyon High - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
władek

Re: Plaszov Carlo / osiedle mieszkaniowe na terenie Portu Płaszów od Capital High / Alkyon High - opinie na forum

Postautor: władek » 17 lut 2021, 23:38

Plaszov Carlo?!?! kto to wymyślił? proszę, usuńcie stąd tego potworka językowego, to jest tak przykre że oczy bolą.
co do samego osiedla - piękna sprawa, kolejny teren z klocem na klocu, pod przykrywką ekologii, integracji z tkanką miejską i innymi pierdoletami. i taksówki wodne....hahahaha, jak nic będą pasażerów wozić na zakupy do Selgrosa, będzie szybcie niż nowohucką :lol: :lol: :lol:

_dwd_

Re: Plaszov Carlo / osiedle mieszkaniowe na terenie Portu Płaszów od Capital High / Alkyon High - opinie na forum

Postautor: _dwd_ » 19 lut 2021, 12:50

1. Bez podniesienia terenu albo jakichś wałów powodziowych te budynki będą zalewane a na wizualizacjach nic takiego nie widzę.
2. Nie wiem, czy brudna woda z wisły płynąca tym kanałem przez środek osiedla to jest coś co chciałbym oglądać :? .
3. Ceny na pewno będą kosmiczne.

ITGeek

Postautor: ITGeek » 19 lut 2021, 14:01

_dwd_ pisze:1. Bez podniesienia terenu albo jakichś wałów powodziowych te budynki będą zalewane a na wizualizacjach nic takiego nie widzę.
2. Nie wiem, czy brudna woda z wisły płynąca tym kanałem przez środek osiedla to jest coś co chciałbym oglądać :? .
3. Ceny na pewno będą kosmiczne.

Ee tam to jest nieistotne, wazne, ze snoby beda mogly pochwalic sie w towarzystwie, ze mieszkaja w "polskim" Monaco i do żabki plyną łódką :D chociaz to chyba bardziej bedzie taka krakowska Wenecja :D :D

Mar G

Postautor: Mar G » 15 gru 2024, 16:18

I po projekcie

biznes.lovekrakow.pl/aktualnosci/plany-na-port-plaszow-zatrzymane_59460.html

voyager

Postautor: voyager » 15 gru 2024, 19:05

Mar G pisze:I po projekcie

No bo dla władz Krakowa lepiej, żeby mieszkania budowano w Zesławicach, czy na Rybitwach, bez infrastruktury itp. A w mieście, na wielu dobrych działkach, to co najwyżej mieszkania na wynajem dla funduszy i różnych dużych graczy na rynku.

Z drugiej strony od budynków usługowych, to inne podatki ma miasto, niż od mieszkań.

Inna sprawa, czy to na pewno było dobre miejsce na mieszkaniówkę, nie wiem jak tam z potencjalnym zagrożeniem powodziowym, choć chyba nie jest tam jakoś dużo gorzej, niż wzdłuż większości Wisły.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”