PatrykTrav pisze:Orientuje się ktoś w standardzie wykończenia tego osiedla (już abstrahując od Lemon House)? Jest jeszcze sporo wolnych mieszkań w budynku A, podczas gdy pozostałe budynki są już w większości wykupione, ktoś wie dlaczego?
Jeżeli chodzi o standard w rozumieniu jakości, to trudno powiedzieć (przekonamy się). Jeżeli chodzi o standard w rozumieniu zakresu robót to: w pomieszczeniach suchych - tynki gipsowe maszynowe, brak wyprawy tynkarskiej na ścianach z materiałów przystosowanych do położenia gładzi, a w pomieszczeniach mokrych - tynki cementowo-wapienne lub gipsowe gładkie lub brak wykończenia na ścianach przystosowanych do wykładania płytek; podłoga - wylewka betonowa; sufit - tynk gipsowy. Balustrady: szkło malowane lub stal malowana proszkowo. Parapety z konglomeratu. Stolarka okienna PVC z nawiewnikami. Drzwi antywłamaniowe.
W pomieszczeniach komunikacyjnych: tynki malowane lub okładzina, podłoga - wylewka betonowa lub płytki antypoślizgowe lub powłoka żywiczna, sufit - tynk malowany lub sufit podwieszany.
Elewacja: tynk cienkowarstwowy, płytki, okładzina drewnopodobna. Ocieplenie: styropian, wełna mineralna lub pianki PE.
Wydaje mi się, że segment C (w przeciwieństwie do segmentu A) jest najbardziej oddalony od ulicy, co czyni go atrakcyjniejszym dla większości osób. Poza tym, być może osoby z segmentu C liczą na jakiś widok na Bagry? Nie wiem.
Powyższe informacje pochodzą z prospektu informacyjnego; część pominąłem.