Ciekawy. Agent powiedział nam, że prawdopodobnie będą to biura prawnicze lub coś podobnego.
Nie wiedziałem, na zerowym piętrze jest więcej garażu? Na pewno, bo wchodzisz do budynku na poziomie zerowym i to nie jest garaż. To pod poziomem gruntu ...
Lokum Salsa Kraków (ul. Klimeckiego) / deweloper Lokum - opinie i forum
Re: Lokum Salsa Kraków (ul. Klimeckiego) / deweloper Lokum - opinie i forum
timmons pisze:Ciekawy. Agent powiedział nam, że prawdopodobnie będą to biura prawnicze lub coś podobnego.
Nie wiedziałem, na zerowym piętrze jest więcej garażu? Na pewno, bo wchodzisz do budynku na poziomie zerowym i to nie jest garaż. To pod poziomem gruntu ...
Na poziomie -1 jest garaż dla mieszkań a na parterze garaż dla lokali usługowych. Oczywiście na parterze oprócz garażu są też klatki schodowe, śmietniki, jakaś ilość lokali usługowych i pewnie też jakieś pomieszczenia techniczne.
Zresztą wystarczy zwrócić uwagę że od zewnątrz budynek ma 6 kondygnacji a od strony dziedzińca tylko 5 bo pod dziedzińcem na poziomie parteru jest hala garażowa. Więc to zielone patio i ogródki będą tak jakby na dachu garażu. Dotyczy to całego segmentu A i części segmentu B.
Wiadomo czy deweloper może jeszcze dokonać jakieś zmiany na "życzenie" - ścianki, zmiana kuchni, łazienki?
Zrobiłem rozeznanie ze zdjęciami i filmikiem. Niestety, widać, że niektóre rzeczy są inaczej, niż w rzucie - np. tam gdzie powinna być klatka schodowa od strony dziedzińca nie powinno być okien, a są. Przez co można stać na klatce i patrzeć do środka mieszkań...
Zrobiłem rozeznanie ze zdjęciami i filmikiem. Niestety, widać, że niektóre rzeczy są inaczej, niż w rzucie - np. tam gdzie powinna być klatka schodowa od strony dziedzińca nie powinno być okien, a są. Przez co można stać na klatce i patrzeć do środka mieszkań...
drake pisze:Wiadomo czy deweloper może jeszcze dokonać jakieś zmiany na "życzenie" - ścianki, zmiana kuchni, łazienki?
Nie, powiedziano nam, że jest już za późno.
Odwiedziliśmy plac budowy kilka tygodni temu i zarezerwowany przez nas blok był prawie gotowy (wszystkie ściany, tynki itp. Gotowe).
drake pisze:Wiadomo czy deweloper może jeszcze dokonać jakieś zmiany na "życzenie" - ścianki, zmiana kuchni, łazienki?
A na którym dziedzińcu tak jest? A czy B? Ogólnie na pierwszych dwóch kondygnacjach są same lokale usługowe. Byłbyś w stanie udostępnić gdzieś te zdjęcia i filmiki?
Ostatnio zmieniony 03 maja 2021, 22:51 przez Bartab, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki za odpowiedź timmons.
Bartab, dziedziniec B
+200 zdjęć investmap.pl/inwestycja/lokum-salsa,10497.html
filmik youtube.com/watch?v=jXBQqfNDFWQ
Bartab, dziedziniec B
drake pisze:Dzięki za odpowiedź timmons.
Bartab, dziedziniec B
Ach, myślałem że masz jakieś własne zdjęcia lub filmiki, te znam

Chodzi o ścianę na środku po stronie północno-wschodniej. Jednak na rzucie mogą być oznaczone okna, ale są tak małe, że nie zauważyłem.
Nastawiałem się najbardziej na mieszkanie właśnie przy tej ścianie, ale teraz widzę więcej minusów. Mało światła, na filmie całe mieszkanie jest zacienione, do tego dochodzi fakt, że przez okno z klatki schodowej może tak naprawdę zaglądać do mieszkania każdy.
Nastawiałem się najbardziej na mieszkanie właśnie przy tej ścianie, ale teraz widzę więcej minusów. Mało światła, na filmie całe mieszkanie jest zacienione, do tego dochodzi fakt, że przez okno z klatki schodowej może tak naprawdę zaglądać do mieszkania każdy.
drake pisze:Chodzi o ścianę na środku po stronie północno-wschodniej. Jednak na rzucie mogą być oznaczone okna, ale są tak małe, że nie zauważyłem.
Ok, źle zrozumiałem. Hmm nie sądzę żeby ktoś specjalnie stał na klatce żeby zaglądać komuś do mieszkania przez okno:D Nasłonecznienie to już bardziej zależy od piętra, im niżej tym pewnie ciemniej...
Bartab pisze:drake pisze:Chodzi o ścianę na środku po stronie północno-wschodniej. Jednak na rzucie mogą być oznaczone okna, ale są tak małe, że nie zauważyłem.
Ok, źle zrozumiałem. Hmm nie sądzę żeby ktoś specjalnie stał na klatce żeby zaglądać komuś do mieszkania przez okno:D Nasłonecznienie to już bardziej zależy od piętra, im niżej tym pewnie ciemniej...
Mam nadzieję, że uda mi się zobaczyć w rzeczywistości.
Zastanawiam się też czy lepszy jest widok na biurowiec, czy jednak w przeciwnym kierunku.
Mieszkanie 99m2 wygląda ciekawie, ale niestety wydaje się za blisko Klimeckiego.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”