Domy "Po przecinku" Kraków od Solart Deweloper - opinie o inwestycji na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Petto

Domy "Po przecinku" Kraków od Solart Deweloper - opinie o inwestycji na forum

Postautor: Petto » 31 mar 2021, 22:02

Nowa inwestycja Kraków Bieżanów (solartdeweloper.pl/inwestycja-poprzecinku#mieszkanie-8) - ul. Bieżanowska - ul. Przecinek, opinie?

Osiedle będzie składało się z 4 budynków, w którym powstaje 12 segmentów w 2 rodzajach: 83,35 m2 oraz 74,08 m2. Każdy segment będzie posiadał własny ogródek oraz miejsce postojowe przed budynkiem.

rynekpierwotny.pl/oferty/solart-sp-z-oo/domy-po-przecinku-krakow-biezanow-prokocim-13338
Obrazek

iti

Re: Domy "Po przecinku" Kraków od Solart Deweloper - opinie o inwestycji na forum

Postautor: iti » 31 mar 2021, 22:36

Niby ponad 80 m2 można mieć w takim domu / bliźniaku, ale najmniejsza sypialnia ma ledwo ponad 7 m2, to strasznie mało... Największa sypialnia ma prawie 11, więc lepiej, ale też bez jakiegoś szału. Plusem rzeczywiście są ogródki, w tych czasach to spora zaleta. Ale zapłacić tyle i mieć dwie maleńkie sypialnie na trzy, to nie wiem. Za to okolica chyba nie jest zła, co o niej sądzicie, jak tam z dojazdami samochodem komunikacją zbiorową?

JanuszBiznesu

Re: Domy "Po przecinku" Kraków od Solart Deweloper - opinie o inwestycji na forum

Postautor: JanuszBiznesu » 31 mar 2021, 22:45

A do 4 pokoi zalicza się "Gabinet" o rozmiarze 4.8m^2

iti

Postautor: iti » 01 kwie 2021, 0:09

Nie widziałem tego na rozkładzie bliźniaka, który oglądałem, ale jednak lepiej mieć kanciapę do pracy, która ma 4,5 m2, niż nie mieć jej w ogóle i pracować z sypialni / salonu. Grunt, żeby było okno. Wiadomo, lepiej, jakby mieć gabinet na kilkanaście, kilkadziesiąt metrów kwadratowych, ale chyba lepsze to, niż nic.

Buba

Postautor: Buba » 28 kwie 2021, 7:08

Te domki same bliskiej odległości torów kolejowych. Chyba że 20-30 metrów, dla.wielkich fanów kolejnictwa :?

Kondzio

Postautor: Kondzio » 29 kwie 2021, 12:43

Wygląda super, powiem Wam że mi się podoba :)

Buba

Postautor: Buba » 21 maja 2021, 20:41

dean pisze:
Buba pisze:Te domki same bliskiej odległości torów kolejowych. Chyba że 20-30 metrów, dla.wielkich fanów kolejnictwa :?

Przystanek SKA w odległości 5 min. i dojazd w ~15-20 min. do Krakowa Głównego to raczej jest komunikacyjna zaleta ;)
To jest pojedynczy i "ślepy" tor do Wieliczki i żadne pospieszne ekspresy i towary tędy nigdy nie pojadą.

No nie wiem, ten sam tor prowadzi do owej stacji Ska, tak reklamowanej, ze blisko...może jest tu na forum ktoś z okolicy, kto może potwierdzić jak wyglada to w rzeczywistości.

mariokrk

Postautor: mariokrk » 21 maja 2021, 22:04

Buba pisze:
dean pisze:
Buba pisze:Te domki same bliskiej odległości torów kolejowych. Chyba że 20-30 metrów, dla.wielkich fanów kolejnictwa :?

Przystanek SKA w odległości 5 min. i dojazd w ~15-20 min. do Krakowa Głównego to raczej jest komunikacyjna zaleta ;)
To jest pojedynczy i "ślepy" tor do Wieliczki i żadne pospieszne ekspresy i towary tędy nigdy nie pojadą.

No nie wiem, ten sam tor prowadzi do owej stacji Ska, tak reklamowanej, ze blisko...może jest tu na forum ktoś z okolicy, kto może potwierdzić jak wyglada to w rzeczywistości.

Domki są przy torze na trasie do Wieliczki. Te pociągi, które tam jadą są faktycznie ciche.
Do przystanku jest około 300 metrów. Natomiast kawałek dalej, jakieś 150-200 metrów, jest drugi przystanek, wzdłuż głównej trasy (na Tarnów).

W zasadzie, formalnie, to jest jeden przystanek z dwoma peronami. Tylko bezpośrednio przed nim jest rozjazd.

A "ślepy" tor to chyba nie dlatego, że nic tam nie jeździ, tylko dlatego, że tory kończą się w Wieliczce, tak to zrozumiałem.

Mondzik

Postautor: Mondzik » 22 paź 2021, 22:11

Ktoś kupił tam mieszkanie? Jak z tprami, faktycznie głośno? Skoro tak blisko przystanku ska to chyba tak..

benzynah

Postautor: benzynah » 28 paź 2021, 14:30

ja bylam i widzialam. Osiedle spoko, domy w dobrej cenie chociaz metraz moglby byc wiekszy.
Co do torow, sa centralnie obok torow. Kwestia no nie wiem 20-30m? i to domy sa nizej a tory na wzniesieniu. Widac to na interaktywnej mapie na stronie inwestycji.
Ale sprzedaz z tego co widze poszla, wiec sa osoby ktorym to nie przeszkadza... ja niestety pas :)

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”