Interbud najwyraźniej może sobie pozwolic na czekanie, nie podobają mi się ich rozkłady i mam nadzieję, że życie ich zmusi do obniżek tych średnio udanych mieszkań.
Lokum miało chore ceny w Salsie dopóki nie poszli z nimi w dół nikt tego nie kupowal, mają wg mapy dobra lokalizacje ale od zachodu głośna ulicę, od południa zdaje się biurowiec ? A przede wszystkim słabe poza wyjątkami układy. Co ciekawe lokum ma wrecz genialne układy mieszkań lecz na W. Sławka ale znowu tam lokalizacja już słaba.
Fabryczna City Kraków (mieszkania) - Inter-Bud Developer / opinie i informacje na forum
Re: Fabryczna City Kraków (mieszkania) - Inter-Bud Developer / opinie i informacje na forum
Podpowiedzcie mi proszę, jakie są jeszcze inwestycje w tamtej lokalizacji oprócz Wiślanych Tarasów, Grzegórzki Park i Lokum Salsa? Gdzie możnaby szukać?
Re: Fabryczna City Kraków (mieszkania) - Inter-Bud Developer / opinie i informacje na forum
Lolo pisze:Podpowiedzcie mi proszę, jakie są jeszcze inwestycje w tamtej lokalizacji oprócz Wiślanych Tarasów, Grzegórzki Park i Lokum Salsa? Gdzie możnaby szukać?
Grzegórzecka 77, do tego warto pojeździć , może gdzieś wstawiają plomby. Rynek wtórny to też niezły pomysł, z WT 1.0 czasem pojawiają się ciekawe oferty - a w stosunku do WT 2.0 jakość wykonania jest bardzo dobra, brak uciażliwych łuków i jest znacznie mniejsza skala airbnb.
Lolo pisze:Podpowiedzcie mi proszę, jakie są jeszcze inwestycje w tamtej lokalizacji oprócz Wiślanych Tarasów, Grzegórzki Park i Lokum Salsa? Gdzie możnaby szukać?
Matexi na Świtezianki i ponoć jakaś nowa inwestycja ma ruszyć na działce za plecami stacji Circle K na Mogilskiej.
"Nieco" dalej jest sporo sensownych mieszkań na Ślicznej.
Wtórny teraz w tej okolicy to b dobry pomysł. G 77 niestety poszła jeśli było coś sensownego. Salsa ostatnia szansą w sumie jest teraz.
Wtórny teraz w tej okolicy to b dobry pomysł. G 77 niestety poszła jeśli było coś sensownego. Salsa ostatnia szansą w sumie jest teraz.
W szerzej pojętej okolicy (skoro bierzesz tez pod uwagę salsę) to 3-4 budowy w okolicach areny i za centrum plaza, dodatkowo mniejsi (mniej rozpoznawalni deweloperzy na zablociu (okolice ulicy zablocie) tez jeszcze coś tak można wybrać.
-
Semaco na Lema - budują dwa bloki, ale ma być 5. Ten blok w środku spowoduje, że odległości będą małe. Na plus lokalizacja i to, że będą 4 piętra. Tam obok na Lema Matejek ma działkę, więc można zapytać, kiedy będę budować. No i na Dąbskiej/Lema Wawel ma działkę, ale te ich bloki wizualnie lata 90, choć Lema II podmalowali. Ceny mieli wysokie, układy średnie. To nie jest liga Semaco, czy Dasta Invest.
Rak pisze:Lokum miało chore ceny w Salsie dopóki nie poszli z nimi w dół nikt tego nie kupowal, mają wg mapy dobra lokalizacje ale od zachodu głośna ulicę, od południa zdaje się biurowiec ?
A jakie minusy widzisz w sąsiedztwie biurowca? Mając do wyboru sąsiedztwo biurowca lub sąsiedztwo innego bloku to ja zdecydowanie wolę biurowiec. Mniej hałasu i więcej prywatności (brak sąsiadów, ogródków, balkonów) a w weekendy zazwyczaj pusto.
Tafla światła do okolic 21 od samego rana i utrudniona chęć poczucia, że już się nie jest w pracy, co pozwala sie wyciszyć i lepiej odpocząć. Sporo zatem zależy od tego jakie będzie przeszklenie biurowca oczywiście i czy mozna dostrzec biurka..

Rak pisze:Tafla światła do okolic 21 od samego rana i utrudniona chęć poczucia, że już się nie jest w pracy, co pozwala sie wyciszyć i lepiej odpocząć. Sporo zatem zależy od tego jakie będzie przeszklenie biurowca oczywiście i czy mozna dostrzec biurka..
Hehe światło to chyba dobrze, zazwyczaj to brak światła uznaje się za wadę mieszkania

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”