Wille Widłakowa Kraków / domy w zabudowie bliźniaczej - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
yyeeoo

Re: Wille Widłakowa Kraków / domy w zabudowie bliźniaczej - opinie na forum

Postautor: yyeeoo » 03 kwie 2021, 23:50

Za 1,5 bańki to lepiej już swój dom budować niż ładować się w jakikolwiek bliźniak ;)
Sąsiedzi w bliźniaku to taki sam problem jak sąsiedzi w bloku ( a czasem znacznie bardziej hałasliwy - grille, imprezki etc..)

Klaudio

Postautor: Klaudio » 04 kwie 2021, 0:04

Budowa to nie dla mnie, nigdy w życiu nie chciałem się w to bawić :) A głośnych sąsiadów można mieć wszędzie, tylko w bloku jest o wiele większe prawdopodobieństwo :)

robcio

Postautor: robcio » 04 kwie 2021, 9:36

Na miejscu nie byłem ale oglądając materiały ze strony dewelopera jedna rzecz mi się nasunęła tarasy w tych domach wychodzą na widłakową, gdzie w galerii zdjęć okolicy wszelkie widokowe walory są na tyłach tych domów gdzie tarasów nie ma...

Klaudio

Postautor: Klaudio » 04 kwie 2021, 10:05

Pompa ciepła moim zdaniem to atut. Jeżeli chodzi o szambo, to mnie to trochę przeraża. Słyszałem natomiast, że w tym lub przyszłym roku ma być tam doprowadzona kanalizacja miejska. Czy ma ktoś jakieś informacje na ten temat?

pozdro

Postautor: pozdro » 04 kwie 2021, 10:24

Za 1.5mln zl to jest dom pasywny, 2 tesle model S, 10kW fotowoltaiki i 2 szybkie ladowarki

CyranoDeBergerac

Postautor: CyranoDeBergerac » 04 kwie 2021, 10:31

buda pisze:Domki wyglądają ok, powierzchnia duża, połozenie widokowe. Jesli dojazd Ci nie przeszkadza i jestes przygotowany na "Gorąca woda/ciepła woda: Pompa ciepła, Szambo: Tak" to bierz.

Czyli nie ma kanalizacji, wieś w mieście. To już podkrakowskie gminy są skananalizowane (np. wioski w Gminie Zabierzow). Słabe to.

Klaudio

Postautor: Klaudio » 04 kwie 2021, 10:32

A działka widokowa w tej lokalizacji na budowę tego domu tez się mieści w tej cenie?

Klaudio

Postautor: Klaudio » 04 kwie 2021, 10:56

W sprawie kanalizacji miejskiej pewnie nigdy nie będzie doprowadzona :?
Ostatnio zmieniony 20 cze 2021, 10:34 przez Klaudio, łącznie zmieniany 2 razy.

Klaudio

Postautor: Klaudio » 19 cze 2021, 23:37

Deweloper zmienił cenę z 1 150 000 na 1 350 000 mimo podpisanej umowy!!! :shock:
Za taką cenę to mieszkanie w budynku dwulokalowym w ogóle się nie opłaca! W tym regionie można bardzo łatwo znaleść coś o wiele lepszego oraz tańszego...mówię tak, ponieważ sam tam kupuje nowy dom.
Wiem też jako fakt, że ten deweloper nie szanuje i nie wywiązuje się z umów które podpisuje z niektórymi klientami jeżeli tylko dana umowa daje mu taką możliwość.
Oprócz tego, obok tej inwestycji stoi też budynek widmo gdzie nie wiadomo co powstanie w przyszłości.
Moim zdaniem, po zapoznaniu się z innymi inwestycjami w tym regionie, radziłbym trzymać się z daleka!

Napisałem podobny komentarz na ich stronie na F.B. i w ciągu paru minut został usunięty...nie lubią jak się pisze o nich prawdę!

oleo

Postautor: oleo » 21 cze 2021, 0:35

Klaudio pisze:Wiem też jako fakt, że ten deweloper nie szanuje i nie wywiązuje się z umów które podpisuje z niektórymi klientami jeżeli tylko dana umowa daje mu taką możliwość.

Ale jeżeli umowa daje mu taką możliwość i z niej korzysta, to nie można mówić, że nie realizuje umowy. Dlatego właśnie należy czytać dokładnie umowy i analizować zawarte w nich zapisy.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”