Całkiem fajna opcja jeśli ceny spadną do przedziału 10500-1150. Raczej tak się nie stanie, ale chybawarto próbować.
Bloki bardzo ładne faktycznie i oferują więcej niż 95% ofert w Krakowie, natomiast te są zbyt drogie obecnie, średnia 9k za metr nie broni się niestety.
Green Dustry Zabłocie / Kraków od Quelle Locum - opinie na forum
-
Re: Green Dustry Zabłocie / Kraków od Quelle Locum - opinie na forum
Mateuszkrk93 pisze:Bloki bardzo ładne faktycznie i oferują więcej niż 95% ofert w Krakowie
Z ciekawości, czym jest to "więcej"?
Prawdopodobnie 95% wiecej imprez, hałasu i krotkoterminowego najmu
Nowy pisze:Mateuszkrk93 pisze:Bloki bardzo ładne faktycznie i oferują więcej niż 95% ofert w Krakowie
Pokaż mi choć pięć inwestycji obecnie prowadzonych z lepszą architekturą niż ta tu proponowana. Gusta bywają różne, ale trzeba docenić, że ten budynek naprawdę wygląda świetnie.
Bajeczna pisze:Nowy pisze:Mateuszkrk93 pisze:Bloki bardzo ładne faktycznie i oferują więcej niż 95% ofert w Krakowie
Pokaż mi choć pięć inwestycji obecnie prowadzonych z lepszą architekturą niż ta tu proponowana. Gusta bywają różne, ale trzeba docenić, że ten budynek naprawdę wygląda świetnie.
Skoro gusta bywają różne, to chyba nie ma sensu o nich dyskutować. Czym w takim razie jest to "wiecej"? Pytam, bo może coś przeoczyłem i chętnie bym się dowiedział co.
-
Bajeczna pisze:Nowy pisze:Mateuszkrk93 pisze:Bloki bardzo ładne faktycznie i oferują więcej niż 95% ofert w Krakowie
„Wspaniałe” układy + 2 łazienki + ubikacja
CyranoDeBergerac pisze:Bajeczna pisze:Nowy pisze:Z ciekawości, czym jest to "więcej"?
Akurat to jeszcze ma swoje plusy - drugą łazienkę robisz na garderobę, a ubikację na schowek itp i da się coś takiego dobrze zaprojektować

Ale sąsiedztwo akademika z imprezownią na dachu i w całym budynku + zapewne 50 % mieszkań na airbnb ( obecnie tak mniej więcej wygląda to na Zabłocie, patrząc na ilość skrzynek na klucze przy mieszkaniach) - pewnie kupią inwestorzy pod wynajem, ludzie nie zdający sobie sprawy z tego faktu, albo świadomi ryzykanci

Myśle, że w gronie zainteresowanych mogą być też ludzie którzy pracują niedaleko, bo tamta okolica powoli staje się w jakiejś części biznesowa (ilość powierzchni biurowej systematyczne w tej okolicy wzrasta).
-
yyeeoo pisze:CyranoDeBergerac pisze:Bajeczna pisze:Pokaż mi choć pięć inwestycji obecnie prowadzonych z lepszą architekturą niż ta tu proponowana. Gusta bywają różne, ale trzeba docenić, że ten budynek naprawdę wygląda świetnie.
Akurat to jeszcze ma swoje plusy - drugą łazienkę robisz na garderobę, a ubikację na schowek itp i da się coś takiego dobrze zaprojektować![]()
Ale sąsiedztwo akademika z imprezownią na dachu i w całym budynku + zapewne 50 % mieszkań na airbnb ( obecnie tak mniej więcej wygląda to na Zabłocie, patrząc na ilość skrzynek na klucze przy mieszkaniach) - pewnie kupią inwestorzy pod wynajem, ludzie nie zdający sobie sprawy z tego faktu, albo świadomi ryzykanci
Te układy z 3 łazienkami wynikają z tego, ze nie ma okien. Mieszkanie jest podłużne i stosunkowo małe (44 m2), ale ma 3 łazienki, za 650.000 zł. Słaby układ za bardzo duże pieniądze. Dzielnica jest co raz mniej atrakcyjna, bo zabudowa postępuje w tempie stachanowskim.
-
yyeeoo pisze:CyranoDeBergerac pisze:Bajeczna pisze:Pokaż mi choć pięć inwestycji obecnie prowadzonych z lepszą architekturą niż ta tu proponowana. Gusta bywają różne, ale trzeba docenić, że ten budynek naprawdę wygląda świetnie.
Akurat to jeszcze ma swoje plusy - drugą łazienkę robisz na garderobę, a ubikację na schowek itp i da się coś takiego dobrze zaprojektować![]()
To plusy czy nie skoro chcesz to przerabiać?

Moim zdaniem idealne dla 3 osobowej rodziny, każdy będzie miał własną łazienką jak będzie ból d.py gdy zorientują się jak bardzo nieopłacalne to było.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”