Instalacje urządzeń "uspokajania ruchu" jest w gestii zarządcy drogi, w tym wypadku gminy Kraków i tak jak najbardziej można progi na takiej drodze instalować. Aczkolwiek też nie jestem ich zwolennikiem, zdecydowanie lepsze są wyniesione skrzyżowania.
Co do ogródków, to jeżeli droga przez Atal Ci przeszkadza to Galicyjska raczej też odpada. Większość tranzytu z Sołtysowskiej przeniesie się na tą drogę co ją Develia ma zbudować, a zbudować musi bo inaczej nie będzie jak dojechać do części jej bloków. Mam nadzieję że miasto też już się nauczyło jak pisać umowy o zastępstwo inwestorskie i rondo nr 2 Develia zrobi szybciej niż rondo nr 1

City Yes też średnio, od Nowohuckiej to wiadomo że nie, a od zachodu na razie masz krzaki więc w sumie spoko, ale tamten teren też będzie zabudowany (biurowce lub bloki).
Z tego wszytskiego to chyba Symbioza najlepsza jeżeli chodzi o ogródki, tyle że to już kawałek do jakiejś sensownej komunikacji.
Edit: Ewentualnie te Apartamenty Woźniców, trochę drogie, ale przynajmniej nie ma żadnej ruchliwej drogi. Dzikami bym się bardzo nie przejmował, ogródki powinny być ogrodzone (ustawa krajobrazowa dopuszcza grodzenie ogródków), a dziki to ja niecały miesiąc temu na Przybyszewskiego spotkałem

więc one chyba już wszędzie są