Pepeg pisze:projekty1 pisze:
Scenariusz własnie się realizuje i urzad miasta wydał już pozwolenie na budowę tego kurnika bez okien na ww działce. Powiem szczerze że nie spotkałam się w Krakowie z takim patologicznym projektem poza centrum. Uważam że w cenie 9,5 tyś za metr można znaleźć na Płaszowie mieszkanie w lepszej lokalizcji i w projekcie który daje pewność jak będzie wyglądało najbliższe otoczenie wokół bloku. W tym przypadku nic nie wiadomo a jest raczej pewne że w odległości kilku metrów powstanie kolejny blok, może się okazać że mieszkańcy będą mieli widok na ładną kilkupiętrową ścianę bez okien. Ale jak to mówią, każdy jest kowalem swojego losu.
Co do kolejnego bloku na Wodnej, to w Krakowie wszystko się sprzeda, a projektu nie ma co oceniać przez pryzmat swoich preferencji. Zależy kto jakiego mieszkania szuka i za jaką cenę. Myślę że znajdzie swoich amatorów. Wiesz może jak będzie usytuowany ten blok w stosunku do Wodnej 34?
Jeśli chodzi o Płaszów, to owszem dużo się tam buduje i z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie za interesującą go cenę, choć w ceny poniżej 9 na Płaszowie nie wierzę - może na Myśliwskiej Budimex z pękającymi ścianami, albo Semaco (mają dość ładne układy, ale dojazd znacznie gorszy niż Wodna) lub dalej w stronę pętli Mały Płaszów i Rybitw. Na Płaszowie można też kupić mieszkanie na betonowym blokowisku Nowy Przewóz, hałaśliwe Bryksy przy samym tramwaju, choć układy całkiem niezłe, podobnie Żołnierska i Coco Springs, albo HSD przy Domu Pomocy Społecznej i blokach socjalnych z pasem zieleni (układy podobne do tych na Wodnej 34), który w przyszłości też będzie blokiem. Ten teren jednak z mojego punktu widzenia jest mało atrakcyjny, bo jednak dalej od centrum i bliżej "pachnącego" oczyszczalnią ścieków Złocienia i samych Rybitw, na których jak się dobrze poszuka można kupić wszystko

Gdyby ATAL budował kolejny etap Bagrowa Park, to może bym się zastanawiała nad tym, bo to na prawdę fajne osiedle, ale na chwilę obecną na Płaszowie jeśli chodzi o nowe inwestycje szału jak dla mnie tam nie ma

Ale być może nie znam wszystkich inwestycji w okolicy i jest tam jeszcze coś wartego uwagi, co budują tu i teraz. Najwyraźniej nie dotarłam w to miejsce