Czy ktoś planuje kupić mieszkanie w tej inwestycji po 17 tys./m2?
Jesteśmy na górce cenowej, niedługo podwyżka stóp procentowych, wtedy ceny zawrócą.
Inwestycja Cieszyńska Kraków od Palladio Cieszyńska - opinie na forum (Krowodrza)
Re: Inwestycja Cieszyńska Kraków - Tk-Bud deweloper - opinie na forum (Krowodrza)
No to już widać pierwsze oznaki budowania się szczytów na rynku, wystaczy drobny impuls w postaci podwyżki stóp o 1pp, żeby wszystko zawróciło gwałtownie.
To jest dobra lokalizacja, ale bez przesady, deweloper nie jest wysokich lotów, patrząc po negatywnych komentarzach na jego temat. Za 17k/m to można mieć Angel Wawel wykończone mieszkanie, ciekawe czy sprzedadzą chociaż 20% mieszkań, czy będzie stało tak jak stoi Fabryczna City od Interbudu.
To jest dobra lokalizacja, ale bez przesady, deweloper nie jest wysokich lotów, patrząc po negatywnych komentarzach na jego temat. Za 17k/m to można mieć Angel Wawel wykończone mieszkanie, ciekawe czy sprzedadzą chociaż 20% mieszkań, czy będzie stało tak jak stoi Fabryczna City od Interbudu.
Re: Inwestycja Cieszyńska Kraków - Tk-Bud deweloper - opinie na forum (Krowodrza)
Układy średnich mieszkań też nie są jakieś genialne. Zdarzają się skosy. Cena mocno uzależniona od lokalizacji. Za 14-15k jeszcze bym się zastanawiał ale 17k mnie dobiło 

Celowo właśnie wrzuciłem na forum inwestycje Noble Residence https://budujesie.pl/viewtopic.php?t=12038. Jest to trochę inna strona starego miasta, ale znacznie bliżej, ale ceny też zaczynają się podobnie a standard premium. Wrzucam tylko dla porównaniu, bo wydaje mi się, że ktoś tu przesadził z ceną.
Gdzie mogę znaleźć informacje na temat tej inwestycji, chodzi o cieszyńską ? Jest jakaś strona? Jestem zainteresowania mieszkaniem 3-4 pokojowym, koniecznie z balkonem i garażem podziemnym.
Czy w tym rejonie znacie jakieś inne inwestycje ?
Z góry dziękuję za informacje.
mila_a pisze:Gdzie mogę znaleźć informacje na temat tej inwestycji, chodzi o cieszyńską ? Jest jakaś strona? Jestem zainteresowania mieszkaniem 3-4 pokojowym, koniecznie z balkonem i garażem podziemnym.
Apartamenty Cynamonowe na Antoniego Augustynka-Wichury, dość blisko Cieszyńskiej.
apartamentycynamonowe.pl
Sprawdziłam. I na Cieszyńskiej i Cynamonowe maja platformy parkingowe. Odpada
-
Dzień dobry,
Mieszkamy od dwóch lat z żoną w inwestycji Słomnicka 4, poprzednia inwestycja tego developera, na wizualizacjach jej nie widać ale jest zaraz obok
wtedy jak kupowaliśmy nasze mieszkanie to kosztowało ono 10tyś za metr i to była cena ok. Jeśli szukają Państwo mieszkania do życia na długo to odradzam. Cieszyńska Kraków to podejrzewam jak u nas bloki głównie na krótki najem o czym świadczy mała liczba miejsc parkingowych, bodajże 175 na 230 mieszkań
oraz jak pewnie u nas mała liczba komórek lokatorskich. Teren biologicznie czynny w naszej inwestycji to głównie dzika zieleń przy dojściu do budynku oraz geokrata z której wykonana jest droga pożarowa. My kupiliśmy to na inwestycję z myślą o przeprowadzce do czegoś innego w przyszłości, połowa mieszkań to lokale wykupione przez firmy lub zagranicznych klientów na Booking lub Airbnb. Podejrzewam że na Cieszyńskiej będzie tak samo.
Pozdrawiam
Mieszkamy od dwóch lat z żoną w inwestycji Słomnicka 4, poprzednia inwestycja tego developera, na wizualizacjach jej nie widać ale jest zaraz obok

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 02 sie 2021, 14:14 przez Bartłomiej D, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Miki_ pisze:Czy ktoś planuje kupić mieszkanie w tej inwestycji po 17 tys./m2?
Jesteśmy na górce cenowej, niedługo podwyżka stóp procentowych, wtedy ceny zawrócą.
Bardzo możliwe, aczkolwiek co jakiś czas Unia europejska śrubuje warunki jakim powinny odpowiadać budynki jesli chodzi o ocieplenie, ceny prądu też będą rosnąć, wygląda to ogólnie nieciekawie

Do mieszkania odpada bo 50% będziesz miał Airbnb jak kolega powyżej napisał w inwestycji obok.
Co do inwestycji - 17k za stan deweloperski
Co do inwestycji - 17k za stan deweloperski

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”