Witam.
Jak zapatrujecie się na tę inwestycję?
Moim zdaniem trochę blokowisko ale jeżeli uda się domknąć okoliczne inwestycje komunikacyjne to może być całkiem rozsądna lokalizacja przyszłościowo.
Inwestycja SenToTu Kraków (deweloper Sento) - opinie na forum
Re: Inwestycja SenToTu Kraków (deweloper Sento) - opinie na forum
Karolll pisze:Witam.
Jak zapatrujecie się na tę inwestycję?
Moim zdaniem trochę blokowisko ale jeżeli uda się domknąć okoliczne inwestycje komunikacyjne to może być całkiem rozsądna lokalizacja przyszłościowo.
Ja kupiłam tam mieszkanie. Stosunkowo dobra cena jak na (jeszcze

Zalać to może nawet zatkana rynna wewnątrz budynku, a nie tylko pobliska rzeczka czy potok
Dlatego ważne jest przeglądanie, czyszczenie okresowe.
Rozważałem również tą okolicę i chyba sąsiednią inwestycję Przestrzenie Banacha, ale trochę jednak po wywiadzie lokalnym zniechęciłem się hałasem samolotów (rzecz subiektywna oczywiście).

Rozważałem również tą okolicę i chyba sąsiednią inwestycję Przestrzenie Banacha, ale trochę jednak po wywiadzie lokalnym zniechęciłem się hałasem samolotów (rzecz subiektywna oczywiście).
rado pisze:asander pisze:Zalać to może nawet zatkana rynna wewnątrz budynku, a nie tylko pobliska rzeczka czy potokDlatego ważne jest przeglądanie, czyszczenie okresowe.
Halas nie jest subiektywny, jest mierzalny i obiektywnie do zweryfikowania (sonometr za 100 zl wystarczy kupic), sa tez wystandaryzowane normy halasu dzien/noc.
Tolerancja na halas jest subiektywna, ale obiektywnie moza stwierdzic ze jak w mieszkaniu przekroczone sa normy halasu to bedzie on odczuwalny dla wiekszosci ludzi i tylko niektorym nie bedzie przeszkadzal
Czy komuś udało się zrozumieć lub dowiedzieć jak efektywnie zmieni się to co lata nad głowami obecnie na północy Krakowa już po wybudowaniu nowego pasa w Balicach ? Czy obecny ruch przesunie się nieco na północ (tak się wydaje gdy poprowadzi się przedłużenie nowego pasa po mapie), czy też nic się nie zmieni ?
bip.krakow.rdos.gov.pl/files/obwieszczenia/100737/Raport-oos.pdf
Strona 373 ( po numeracji dokumentu, nie pliku ) rozdział 12.
W skrócie wg mnie wynika z tego ze zmieni się na lepsze lub dużo lepsze ( zależnie od wariantu ) bo samoloty będą latać bardziej na północ niż teraz.
Strona 373 ( po numeracji dokumentu, nie pliku ) rozdział 12.
W skrócie wg mnie wynika z tego ze zmieni się na lepsze lub dużo lepsze ( zależnie od wariantu ) bo samoloty będą latać bardziej na północ niż teraz.
rado pisze:asander pisze:Zalać to może nawet zatkana rynna wewnątrz budynku, a nie tylko pobliska rzeczka czy potokDlatego ważne jest przeglądanie, czyszczenie okresowe.
Halas nie jest subiektywny, jest mierzalny i obiektywnie do zweryfikowania (sonometr za 100 zl wystarczy kupic), sa tez wystandaryzowane normy halasu dzien/noc.
Tolerancja na halas jest subiektywna, ale obiektywnie moza stwierdzic ze jak w mieszkaniu przekroczone sa normy halasu to bedzie on odczuwalny dla wiekszosci ludzi i tylko niektorym nie bedzie przeszkadzal
Jasne, może nieprecyzyjnie się wyraziłem, naturalnie chodzi mi jak napisałeś, że tolerancja na obiektywny hałas jest subiektywna i osobnicza. Ja jestem z tych WWO/HSP więc mi przeszkadza ten hałas samolotów na północy Krk. Byłem kiedyś na Prądniku Czerwonym, byłem na Górce Narodowej, byłem na Starego Dębu, byłem i doświadczyłem, dla mnie nie do zaakceptowania, bo rozważałem jedynie ostatnie piętro. Nawet w Obi na Bronowicach w sklepie słychać samoloty

asander pisze:rado pisze:asander pisze:Zalać to może nawet zatkana rynna wewnątrz budynku, a nie tylko pobliska rzeczka czy potokDlatego ważne jest przeglądanie, czyszczenie okresowe.
Jasne, może nieprecyzyjnie się wyraziłem, naturalnie chodzi mi jak napisałeś, że tolerancja na obiektywny hałas jest subiektywna i osobnicza. Ja jestem z tych WWO/HSP więc mi przeszkadza ten hałas samolotów na północy Krk. Byłem kiedyś na Prądniku Czerwonym, byłem na Górce Narodowej, byłem na Starego Dębu, byłem i doświadczyłem, dla mnie nie do zaakceptowania, bo rozważałem jedynie ostatnie piętro. Nawet w Obi na Bronowicach w sklepie słychać samolotyKorekta pasów powinna pomóc, a zaszkodzić innym wioskom, pytanie tylko czy i kiedy ta przebudowa będzie miała miejsce.
Jedno jest pewne... Nie wynajmę ci mieszkania na Mydlnikach.
Slyszalem taka plotke ze Ozon, Przestrzenie Banacha i wlasnie SenToTu sa budowane na bagnach, teren byl suszony kilka lat, ktos z okolicznych mieszkancow moze potwierdzic? Ma ktos wiedze czy taki teren mozna faktycznie przygotowac pod budowe blokow i nie odbije sie to na budynkach w przyszlosci?
Chyba wszystkie te osiedla powstają na zboczu góry, ja nie widziałem wielu bagien na górskich zboczach, zdarzają się jakieś miejsca bezodpływowe, ale to raczej kwestia wypuszczenia z nich wody. Bagien szukałbym w Krakowie raczej w dolinach rzek.
Mnie zastanawia czemu OZON, Sentotu i Przestrznie cieszą się tak dużym zainteresowaniem tu na forum, a w temacie Nowej Siewnej taka cisza? Sam kupiłem tam mieszkanie i nie rozumiem, czemu droższe i bardziej odległe inwestycje cieszą się większym zainteresowaniem...
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”