Nowe inwestycje mieszkaniowe planowane w Krakowie na 2022 rok - informacje

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Scream2

Nowe inwestycje mieszkaniowe planowane w Krakowie na 2022 rok - informacje

Postautor: Scream2 » 30 wrz 2021, 13:41

Cześć wszystkim :)

Mam pytanie, czy ktoś wie jakie nowe inwestycje powstaną w okolicy tauron arena (lema) lub Krowodrza Górka. Interesuje mnie konkretnie ta lokalizacja - wiem, że jest tam w trakcie budowy Solaris Park oraz Lema 28 - ale układ mieszkań nie odpowiada moim wymaganiom :roll:

W jaki sposób dowiedzieć się co planują w okolicy - chodzi mi o inwestycje planowane - nie to co aktualnie jest w trakcie budowy. Przyznam, że mieszkania w tamtej okolicy rozchodzą się jak świeże bułeczki - zostają tylko te, które mi nie odpowiadają. Planuje zakup mieszkania w przyszłym roku, dlatego chciałbym mieć możliwość wyboru najlepszego rozkładu pomieszczeń.

Przy okazji zapytam, co myślicie o tej okolicy? Zależy mi na bliskiej dostępności do komunikacji miejskiej (obowiązkowo linia tramwajowa max 5 min od bloku). Czy może polecacie jakieś inne inwestycje w tej lub innej części Krakowa - chce kupić mieszkanie w niższym bloku max 5-6 pięter. Okolica wydaje się spokojna a to tez jest jednym z moich kryteriów przy wyborze nieruchomości.

Z góry dziękuje za odpowiedź ;)

pebać jis

Re: Nowe inwestycje mieszkaniowe planowane w Krakowie na 2022 rok - informacje

Postautor: pebać jis » 30 wrz 2021, 16:02

Jeśli Krowodrza Górka, to może Prądnicka 64? Problem jest taki, że jeszcze nie uruchomili sprzedaży, ale o ile się orientuję, mają ruszyć z budową z początkiem 2022, więc pewnie wtedy będzie coś wiadomo. Budynek wygląda na niewielki, więc pewnie mieszkań będzie mało. No chyba, że wyskoczą z 26m2 "apartamentami" :?
Załączniki
c.jpg
c.jpg (164.67 KiB) Przejrzano 4784 razy
b.jpg
b.jpg (37.75 KiB) Przejrzano 4784 razy
a.jpg
a.jpg (129.81 KiB) Przejrzano 4784 razy

tordal

Postautor: tordal » 30 wrz 2021, 16:15

Można poznać więcej szczegółów nt. tej inwestycji na Prądnickiej (chociażby jaki to deweloper)?

pebać jis

Postautor: pebać jis » 30 wrz 2021, 18:06

Nie mam pojęcia. Ale spróbuję rozpytać i jak uda mi się coś dowiedzieć, to dam znać

Scream2

Postautor: Scream2 » 30 wrz 2021, 18:35

pebać jis pisze:Jeśli Krowodrza Górka, to może Prądnicka 64? Problem jest taki, że jeszcze nie uruchomili sprzedaży, ale o ile się orientuję, mają ruszyć z budową z początkiem 2022, więc pewnie wtedy będzie coś wiadomo. Budynek wygląda na niewielki, więc pewnie mieszkań będzie mało. No chyba, że wyskoczą z 26m2 "apartamentami" :?

Dzięki za info. Jednak interesuje mnie większy blok - może chodzi mi bardziej o zabudowę, żeby nie było okno w okno z sąsiadem - byłem na inwestycji Echo KRK II - dramat, blok obok bloku :( człowiek nawet na balkonie nie posiedzi bo każdy Cie widzi :) przykładem może być np. osiedle ukryte pragnienia na ul. Kluczborskiej - mega fajna inwestycja - fakt, bloki są wysokie, ale odstęp pomiędzy nimi jest akceptowalny :)

AdamKownacik

Postautor: AdamKownacik » 30 wrz 2021, 19:44

Scream2 pisze:
pebać jis pisze:Jeśli Krowodrza Górka, to może Prądnicka 64? Problem jest taki, że jeszcze nie uruchomili sprzedaży, ale o ile się orientuję, mają ruszyć z budową z początkiem 2022, więc pewnie wtedy będzie coś wiadomo. Budynek wygląda na niewielki, więc pewnie mieszkań będzie mało. No chyba, że wyskoczą z 26m2 "apartamentami" :?

Dzięki za info. Jednak interesuje mnie większy blok - może chodzi mi bardziej o zabudowę, żeby nie było okno w okno z sąsiadem - byłem na inwestycji Echo KRK II - dramat, blok obok bloku :( człowiek nawet na balkonie nie posiedzi bo każdy Cie widzi :) przykładem może być np. osiedle ukryte pragnienia na ul. Kluczborskiej - mega fajna inwestycja - fakt, bloki są wysokie, ale odstęp pomiędzy nimi jest akceptowalny :)

Nie pamiętam w którym roku Awim budował pragnienia na Kluczborskiej w 2012? Wtedy to klient nie kupował wszystkie na etapie pomysłu dewelopera w głowie podczas mokrych snów.

Scream2

Postautor: Scream2 » 30 wrz 2021, 20:38

AdamKownacik pisze:
Scream2 pisze:

Nie pamiętam w którym roku Awim budował pragnienia na Kluczborskiej w 2012? Wtedy to klient nie kupował wszystkie na etapie pomysłu dewelopera w głowie podczas mokrych snów.

Co nie zmienia faktu, że takich osiedli niestety brakuje aktualnie w ofercie deweloperów - przystanek bratysławska pod samym blokiem praktycznie. Z jednej strony osiedla przystanek bratysławska z drugiej pętla krowodrza górka. Pod nosem kaufland, nieco dalej biedronka. Mnóstwo usług.

Przy okazji czy ktoś wie czy po starym CH Gigant coś powstanie? S

Kwiatuszek

Postautor: Kwiatuszek » 30 wrz 2021, 21:36

Scream2 pisze:Planuje zakup mieszkania w przyszłym roku, dlatego chciałbym mieć możliwość wyboru najlepszego rozkładu pomieszczeń.

do przyszlego roku lepiej nie czekac bo bedzie ze 30k z metra :lol:

Scream2

Postautor: Scream2 » 01 paź 2021, 6:27

Kwiatuszek pisze:
Scream2 pisze:Planuje zakup mieszkania w przyszłym roku, dlatego chciałbym mieć możliwość wyboru najlepszego rozkładu pomieszczeń.

do przyszlego roku lepiej nie czekac bo bedzie ze 30k z metra :lol:

Eeee nie będzie tak źle :D

Skaka

Postautor: Skaka » 01 paź 2021, 7:52

Scream2 pisze:Co nie zmienia faktu, że takich osiedli niestety brakuje aktualnie w ofercie deweloperów - przystanek bratysławska pod samym blokiem praktycznie. Z jednej strony osiedla przystanek bratysławska z drugiej pętla krowodrza górka. Pod nosem kaufland, nieco dalej biedronka. Mnóstwo usług.

Przy okazji czy ktoś wie czy po starym CH Gigant coś powstanie? S

To moze zamiast liczyc na nowe inwestycje (ktore jesli pojawia sie w 2022, to ukoncza sie w 2025) kup mieszkanie na rynku wtórnym ? Zwłaszcza jesli masz rok by czekac na pasujące Ci mieszkanie. Przejedź sie po Krakowie, wybierz pare inwestycji, ktore Ci sie podobaja, ustaw alert na otodom i czekaj na swojego rodzynka. Mam pare mieszkan, ilość problemów w nowych inwestycjach, hałas przez rok czy nawet dłużej, brak szansy na 'zbadanie' sąsiadów, wszystko to wg mnie sugeruje, że na mieszkanie dla siebie lepiej wybierac rynek wtorny - problem jest tylko z wyczekaniem okazji

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”