Przestrzenie Banacha Kraków / deweloper Buma - opinie na forum (Prądnik Biały)
Re: Przestrzenie Banacha Kraków / deweloper Buma - opinie na forum (Prądnik Biały)
Widziałem wizualizacje, powstaną tam 3 bloki, dwa bliżej parku jeden mniej więcej po środku. Wszystkie 5 piętrowe. Wszystko jest w rękach Bumy i bloki są zaprojektowane przez to samo biuro architektoniczne co Sento i Przestrzenie. Nie wiadomo czy wybuduje to Buma bo jak pisałem w wątku o Sento viewtopic.php?f=5&t=7656&start=30 Dom Development chce przejąć zasoby gruntowe Bumy 

-
Re: Przestrzenie Banacha Kraków / deweloper Buma - opinie na forum (Prądnik Biały)
Nie chce nikogo wprowadzić w błąd, ale tych bloków na południe ma być więcej niż 3. Byłem w biurze SENTOTU, i udało mi się zobaczyć plan.
Faktycznie czytałem jakąs starą wersję planu i jest normalnie 18m na MN/MW. A budynków pewnie będzie więcej niż 3 ale kiedy powstaną to nikt nie wie. Pewnie sporo zależy od koniunktury. Załączam obrazek ukradziony z innego forum.

Myślę że powstaną i to bardzo szybko. Po przebudowie alei, zakończeniu obwodnicy i tramwaju ta okolica tylko zyska. Jeszcze do tego dojdzie nowy pas na Balicach i mamy ciszę i spokój. Dodatkowo nie ścisłe betonowe centrum bez zieleni ale też nie odległe przedmieścia bez zbior-komu. Tak, zachwalam bo sam kupiłem tam mieszkanie z uwagi na to że liczę mocno na nowe inwestycje 

Na tej mapce sa tylko 3 budynki bo to zachodnia czesc dzialki. Zobaczcie na google maps, pozostaje wieksza czesc dzoalki z parkoem gdzie zmieszcza sie jescze 4-5 budynkow. Skad macie info ze maja byc 3 pietra?
Więcej niż 3. Bloków będzie tutaj od groma.
Wizualizacja znaleziona na stronie jednego z deweloperów:

Wizualizacja znaleziona na stronie jednego z deweloperów:

Jakie macie opinie co do faktu, że inwestycja znajduje się na ścieżce podejścia do lotniska w Balicach i każdy lądujący samolot od wschodu przelatuje nisko dokładnie nad tymi blokami? Czy to będzie uciążliwe?
Była rozmowa na ten temat w wątku Sentotu
bip.krakow.rdos.gov.pl/files/obwieszczenia/100737/Raport-oos.pdf
Strona 373 dokumentu, rozdział 12.
Będzie nowa droga startowa na Balicach więc finalnie zmieni się droga pochodzenia.
Ja osobiście uważam że samoloty to najmniejsze zmartwienie. Sam obecnie mieszkam w okolicy ulicy Bociana i przenoszę się na ul Banacha jak tylko wybudują Sento. Samoloty słychać ale to nic w porównaniu z ruchliwą ulicą Siewną i linią kolejową. Wbrew pozorom myślę że na Banacha będzie spokojniej. Wolę samoloty od ciągłego ruchu kołowego.
bip.krakow.rdos.gov.pl/files/obwieszczenia/100737/Raport-oos.pdf
Strona 373 dokumentu, rozdział 12.
Będzie nowa droga startowa na Balicach więc finalnie zmieni się droga pochodzenia.
Ja osobiście uważam że samoloty to najmniejsze zmartwienie. Sam obecnie mieszkam w okolicy ulicy Bociana i przenoszę się na ul Banacha jak tylko wybudują Sento. Samoloty słychać ale to nic w porównaniu z ruchliwą ulicą Siewną i linią kolejową. Wbrew pozorom myślę że na Banacha będzie spokojniej. Wolę samoloty od ciągłego ruchu kołowego.
Będzie nowa droga startowa albo jej nie będzie. Aktualnie GDOŚ uchyliła decyzję. Pewnie ze względu na protesty ludzi.
Ja aktualnie mieszkam 2 km od takiej ścieżki podejścia i samolotów w ogóle nie słychać. Ty masz, z Bociana mniej niż 1km. No ale tuż pod ścieżka to co innego. Tu jest najgłośniej.
Ja aktualnie mieszkam 2 km od takiej ścieżki podejścia i samolotów w ogóle nie słychać. Ty masz, z Bociana mniej niż 1km. No ale tuż pod ścieżka to co innego. Tu jest najgłośniej.
-
Mieszkam w bloku przy Banacha ale po drugiej stronie alei (Górka Narodowa Wschód) i praktycznie każdy samolot lądujący w Balicach przelatuje nad moim blokiem. Czas hałasu to jest kilkanaście sekund. Po roku człowiek już praktycznie nie słyszy tych samolotów. Przyznaje w pandemii gdy przez dłuższy praktycznie czas nic nie latało i samoloty zaczęły na nowo latać to człowiek to pocątkowo zaczął zauważać. Ale to raczej było spowodowane radością że życie wraca do normy
Ostatnie samoloty lądują zazwyczaj w okolicach 23.30 i potem całą noc jest spokój. Dla mnie większą uciążliwością są dzwony w tutjeszym Kościele ~6.45 w weekendy
Zmierzam do tego, że każdemu przeszkadza co innego. Jednemu samolot, drugiemu Kościół innemu pociąg, ruch kołowy czy dzieci na placu zabaw. Warto przejśc się na miejsce i przekonać się samemu.
Mnie osobiście bardzo ciekawi hałas od tramwaju na ile będzie odczuwalny zwłaszcza, że podjazd do pętli jest srogi i zakrzywiony a jak wiadomo tramwaje na zakrętach raczej przyjemnych dźwięków nie wydają. Można się spodziewać że podobnie jak teraz jeździ nocne 69 na Krowodrze to w przyszłości bedzie nocny tramwaj do Górki Narodowej Zachód. Pewnie w tygodniu co godzine, w wekend co 30minut. W 2009 gdy się tu sprowadzałem to tramwaj miał być za 2 lata także ciesze się bo wydaje sie że chyba dożyję dnia kiedy będzie mi dane się nim przejechać

Mnie osobiście bardzo ciekawi hałas od tramwaju na ile będzie odczuwalny zwłaszcza, że podjazd do pętli jest srogi i zakrzywiony a jak wiadomo tramwaje na zakrętach raczej przyjemnych dźwięków nie wydają. Można się spodziewać że podobnie jak teraz jeździ nocne 69 na Krowodrze to w przyszłości bedzie nocny tramwaj do Górki Narodowej Zachód. Pewnie w tygodniu co godzine, w wekend co 30minut. W 2009 gdy się tu sprowadzałem to tramwaj miał być za 2 lata także ciesze się bo wydaje sie że chyba dożyję dnia kiedy będzie mi dane się nim przejechać

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”