Saska Blu Kraków - Bryksy / opinie o inwestycji na forum (Podgórze)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
inwestorzzagranicy

Re: Saska Blu Kraków - Bryksy / opinie o inwestycji na forum (Podgórze)

Postautor: inwestorzzagranicy » 12 wrz 2021, 12:14

Artemida pisze:W Etapie trzecim masz większą liczbę mieszkań do wyboru, a ceny materiałów budowlanych cały czas idzie w górę.

No no.

AdamKownacik

Postautor: AdamKownacik » 12 wrz 2021, 12:16

inwestorzzagranicy pisze:
Artemida pisze:W Etapie trzecim masz większą liczbę mieszkań do wyboru, a ceny materiałów budowlanych cały czas idzie w górę.

No no.

Zawsze było tak że w przedsprzedaży było taniej bo się długo czekało na odbiory. Ale może teraz jest odwrotnie chociaż nie sądzę :P

oleo

Postautor: oleo » 12 wrz 2021, 13:39

To logiczne, że mieszkania z któtszym terminem do zamieszkania powinny być droższe, no mniej czasu trzeba mieszkać w zbyt małym, wynajmowanym itp., a to zwykle jakiś koszt. Ale trzeba by porównywać identyczne mieszkania.

misiu_97

Postautor: misiu_97 » 13 paź 2021, 21:32

Właściwa cena to jest taka, którą zaakceptują kupujący, a tu jest zwyczajnie za drogo.[/quote]

szukam mieszkania i myślę o tej inwestycji.
czy ta lokalizacja naprawdę jest za kiepska jak na cenę 10 tyś za m2 . Podjechałem na Lipską i lokalizacja jest całkiem niezła.
Nie wiem jak wykończenie tego dewelopera i jakość. Czy ktoś ma doświadczenia z firmą Bryksy.

Nowy

Postautor: Nowy » 13 paź 2021, 23:57

misiu_97 pisze:Właściwa cena to jest taka, którą zaakceptują kupujący, a tu jest zwyczajnie za drogo.

szukam mieszkania i myślę o tej inwestycji.
czy ta lokalizacja naprawdę jest za kiepska jak na cenę 10 tyś za m2 . Podjechałem na Lipską i lokalizacja jest całkiem niezła.
Nie wiem jak wykończenie tego dewelopera i jakość. Czy ktoś ma doświadczenia z firmą Bryksy.

A jak oceniasz samą okolicę, w sumie z tego miejsca chyba nie jest daleko nad Bagry, tramwajem do Ronda Mogilskiego też tylko chwilę się jedzie, ale poza Bagrami, mnie ta okolica nie urzeka.

A ten deweloper sporo już w Krakowie zbudował i stoi wszystko. Ostatnio, to chyba oddawali blok na Bohomolca.

PatrykTrav

Postautor: PatrykTrav » 14 paź 2021, 0:41

Jeśli chodzi o Płaszów, to bądź co bądź chyba najlepsza okolica. Tramwaje jadące w stronę Ronda Mogilskiego i Łagiewnik, 5 minut na Bagry, blisko na dworzec, biedronka, lidl.

Martab

Postautor: Martab » 14 paź 2021, 12:57

PatrykTrav pisze:Jeśli chodzi o Płaszów, to bądź co bądź chyba najlepsza okolica. Tramwaje jadące w stronę Ronda Mogilskiego i Łagiewnik, 5 minut na Bagry, blisko na dworzec, biedronka, lidl.

Jednak większości osób kojarzy się to z typową dzielnicą poprzemysłową czyli smród, bród, ubóstwo...

luukkaas

Postautor: luukkaas » 28 paź 2021, 18:11

Ma ktoś może informacje, czy różowy budynek przy ul. Saskiej będzie wyburzony? Jeśli zostanie, to będzie mocno szpecił całą inwestycję.

Bartab

Postautor: Bartab » 28 paź 2021, 19:12

luukkaas pisze:Ma ktoś może informacje, czy różowy budynek przy ul. Saskiej będzie wyburzony? Jeśli zostanie, to będzie mocno szpecił całą inwestycję.

Oczywiście że będzie wyburzony.

asander

Postautor: asander » 29 paź 2021, 12:42

Bartab pisze:
PatrykTrav pisze:Jaka jest grubość ścian pomiędzy sąsiadującymi mieszkaniami?

18 cm

Czy to akustyczny pustak? Taka grubość jest ok? Znacie może grubość i budowę stropów? Można tam robić odpływy liniowe w łazience?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”