span pisze:projekty1 pisze:span pisze:Aha to widzę ze głębokie analizy przeprowadziłeś. Raczej nie spadniegaz to surowiec a jego cena zależy od wielu czynników (raz jest tańszy raz jest droższy) wpisz sobie w Google: ceny gazu w ostatnich latach - wykres i będziesz miał piękne parabole a nie linie prosta. Mały research wystarczy aby nie pisać głupot
Z całym szacunkiem, ale dynamika zmian cen gazu jest znacznie szybsza niż dynamika zmian cen ciepła z sieci ciepłowniczej i na to też są wykresy jeśli tak już się na nie powołujemy.
Ale czy ja pisałem ze gaz jest lepszy? Nie. Mówię tylko ze dzisiejsze ceny gazu nie maja się nijak do tego jak będzie to wyglądało za pare lat. A co do dynamiki cen mpecu to kwestia tylko tego kiedy węgiel zostanie wyłączony jako surowiec ogrzewania. Kiedy to nastąpi finalnie to jeszcze nie wiadomo ale nastąpi
A ja tylko mówię że przeciętny Janusz wie że MPEC jest lepszy i że gaz jest drogi i tyle. Raczej ma takie sformułowanie zasłyszane i się tego trzyma a nie analizuje wykresów xD
Jak chcesz to kupuj gaz, ja widzę różnice w zainteresowaniu ofertami, nie oszukujmy się meiera jest duzo tansze od banacha/sento/ozon/bumy a mimo to mniej osób to kupuje, pytanie czemu?