Nowe mieszkania Grzegórzki Park Inter-Bud Kraków forum, opinie

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
slawek

Re: Nowe mieszkania Grzegórzki Park Inter-Bud Kraków forum, opinie

Postautor: slawek » 23 lut 2020, 23:43

Kolejny blok chyba wkrótce będzie gotowy na tym osiedlu. Ciekawe, jak to będzie wyglądało z perspektywy najbliższych kilkunastu lat, czy ludziom będzie się tam dobrze mieszkało, bo zabudowa na osiedlu Grzegórzki Park od Inter-Bud tam jest jednak całkiem gęsta.

Obrazek

Tu już do połowy wstawione okna w nowym budynku. O ile samo osiedle średnio przypadło mi do gustu, to jednak lokalizacja tej nowej zabudowy w Krakowie jest naprawdę dobra, blisko centrum, blisko biurowce, do Wisły niezbyt daleko, kompleks basenów przy Eisenberga, który pewnie wkrótce będzie gotowy, ogólnie bardzo w porządku.

slawek

Grzegórzki Park Kraków od Inter-Bud forum i opinie (nowe mieszkania)

Postautor: slawek » 23 lut 2020, 23:53

A tu już chyba ruszyły kolejne etapy Grzegórzki Parku, ciekawe czy nad tą dziurą powstanie jeden czy dwa bloki.

Obrazek

Jak się Wam podoba?

Obrazek

Stare bloki widoczne w oddali, jednak wydają się być budowane ze zdecydowanie niższą intensywnością.

Ilidano

Postautor: Ilidano » 19 kwie 2020, 16:24

Budują kolejna 2 bloki.

Dobrze skomunikowana lokalizacja ale jak dla mnie tego betonu jest po prostu za dużo.

Żal mi tych co mają mieszkanie od strony "parku", jak ukończą osiedle będą żyć jak pod zaporą.

Jaka jest Wasza opinia?

Nikles

Postautor: Nikles » 19 kwie 2020, 17:21

Ilidano pisze:Budują kolejna 2 bloki.
Dobrze skomunikowana lokalizacja ale jak dla mnie tego betonu jest po prostu za dużo.

Żal mi tych co mają mieszkanie od strony "parku", jak ukończą osiedle będą żyć jak pod zaporą.

Jaka jest Wasza opinia?

Mieszkam tam już 4 łata i bardzo mi się podoba. Tak, budynki 4 i 8 moim zdaniem są zbędne, ale w całości nie jest złe - polecam zobaczyć osiedle w środku - jest całkiem sporo zieloni i nie ma samochodów. Mogę zrobić zdjęcie z góry. :) Nie wiem w którym osiedle w Krakowie znajdziesz więcej.
Jakość budowy też jest bardzo dobra.
Lokalizacja jest świetna, moim zdaniem to chyba jest najlepsze osiedle we wschodniej części Krakowa.

Ilidano

Postautor: Ilidano » 19 kwie 2020, 20:40

Mieszkam tu od roku w budynku numer 4. Zgadzam się, że jakość na wysokim poziomie bo nie słyszę sąsiadów a części wspólne są zadbane.

Wg mnie developer przesadził jeśli chodzi o gęstość zabudowy, sztandarowy 'park' będzie w cieniu po ukończeniu osiedla. Mieszkanie, w którym mieszkam jest od południowego/zachodu, słońce widzę może przez 3-4 godziny.

W budowanych budynkach chcąc kupić mieszkanie 70m musisz kupić podwójne miejsce parkingowe za 80 tyś lub 2 pojedyncze za 50 tyś co powoduje, że inwestycja się nie spina. Teraz widzę na klatce miejsca na wynajem a co w sytuacji, że każdy będzie miał 1 przymusowe miejsce a kupujący większe mieszania 1 dodatkowe bo nie każdy ma 2 samochody.

Obserwuję stronę inwestycji i część mieszkań wróciła do sprzedaży, do oddania jeszcze ponad 1.5 roku więc tak czy siak pewnie znajdą swoich nabywców (lokalizacja).

Nowy

Postautor: Nowy » 07 paź 2021, 0:19

A tu kilka zdjęć z budowy osiedla Grzegórzki Park, gdzie deweloper Inter-Bud stawia kolejne etapy osiedla.

Obrazek

Jak się Wam podobają te bloki?

Obrazek

Wygląda na to, że po sąsiedzku budują kolejny biurowiec.

Obrazek

A może jest tam ktoś, kto podzieli się opiniami na temat mieszkania na tym osiedlu?

Obrazek

Mam takie wrażenie, że te bloki są dosyć blisko siebie, patrząc na ich wysokość.

gmail.com

Postautor: gmail.com » 21 gru 2021, 23:09

Cześć. Bardzo proszę o opnie o inwestycji osoby, które mieszkają w inwestycji Grzegorzki Park. Zastanawiam się nad kupnem mieszkania w nowobudowanym budynku. Jak jest z jakością wykonania? Głownie zależy mi na informacji czy słychać sąsiadów. Mieszkanie, którym jestem zainteresowana sąsiaduje z szybem windowym. Przypuszczam, ze przy dzisiejszej technologii nie powinno być słychać windy, jednakże jeśli ktoś ma mieszkanie usytuowane podobnie byłabym wdzięczna za podzielenie się doświadczeniami. Zauważyłam, ze na osiedlu znajduje się przedszkole i plac zabaw na środku dziedzińca. Wydaje się to być sporym atutem, ale chciałabym zapytać czy z perspektywy lokatorów mieszkań skierowanych w stronę dziedzińca nie jest to uciążliwe. Będę wdzięczna za odpowiedzi na powyższe pytania.

Nikles

Postautor: Nikles » 22 gru 2021, 12:26

gmail.com pisze:Cześć. Bardzo proszę o opnie o inwestycji osoby, które mieszkają w inwestycji Grzegorzki Park. Zastanawiam się nad kupnem mieszkania w nowobudowanym budynku. Jak jest z jakością wykonania? Głownie zależy mi na informacji czy słychać sąsiadów. Mieszkanie, którym jestem zainteresowana sąsiaduje z szybem windowym. Przypuszczam, ze przy dzisiejszej technologii nie powinno być słychać windy, jednakże jeśli ktoś ma mieszkanie usytuowane podobnie byłabym wdzięczna za podzielenie się doświadczeniami. Zauważyłam, ze na osiedlu znajduje się przedszkole i plac zabaw na środku dziedzińca. Wydaje się to być sporym atutem, ale chciałabym zapytać czy z perspektywy lokatorów mieszkań skierowanych w stronę dziedzińca nie jest to uciążliwe. Będę wdzięczna za odpowiedzi na powyższe pytania.

Mieszkamy w GP od 2016-go, bardzo nam podoba się, kiedy trzy lata temu powstało pytanie zakupu większego mieszkania to bez wahań znów zdecydowaliśmy na GP. Jakość wykonania na wysokim poziomie, sąsiadów nie słychać. Co do placu zabaw nic nie powiem, bo mam okna w inną od płaca stronę. Co do windy to z szybem windowym sąsiaduje tylko ściana w przedpokoju, żadnego razu nie słyszałem windy, ale oczywiście że w przedpokoju spędzamy za mało czasu. :)
Są też problemy: wilgotność w komórkach na -2 piętrze w budynku 6, z opinii sąsiadów komórki na -2 w ogóle nie nadają się do eksploatacji, my mamy na -1 i takiej dużej problemy nie mamy.
Nie wszyscy sąsiedzi są tak zadowoleni jak my, polecam przeczytać debata w grupie na F B : f acebook.com/groups/878083259022741, często narzekają na administrację. My osobiście nie mamy żadnych narzekań na administrację, kontakt z administracja zawżdy mieliśmy bezproblemowy.

Jak czymś jeszcze mogę pomóc - welcome. :)

Nowy

Postautor: Nowy » 22 gru 2021, 13:18

Nikles pisze:Mieszkamy w GP od 2016-go, bardzo nam podoba się, kiedy trzy lata temu powstało pytanie zakupu większego mieszkania to bez wahań znów zdecydowaliśmy na GP. Jakość wykonania na wysokim poziomie, sąsiadów nie słychać. Co do placu zabaw nic nie powiem, bo mam okna w inną od płaca stronę. Co do windy to z szybem windowym sąsiaduje tylko ściana w przedpokoju, żadnego razu nie słyszałem windy, ale oczywiście że w przedpokoju spędzamy za mało czasu. :)
Są też problemy: wilgotność w komórkach na -2 piętrze w budynku 6, z opinii sąsiadów komórki na -2 w ogóle nie nadają się do eksploatacji, my mamy na -1 i takiej dużej problemy nie mamy.
Nie wszyscy sąsiedzi są tak zadowoleni jak my

A z czego jeszcze część osób jest niezadowolona? Możesz przybliżyć nieco więcej? I jak jest z odległością pomiędzy budynkami, podzielisz się doświadczeniem? Mam wrażenie, że te bloki, to całkiem blisko siebie są pobudowane.

Nikles

Postautor: Nikles » 22 gru 2021, 14:33

Nowy pisze:A z czego jeszcze część osób jest niezadowolona?

Są osoby które niezadowolony na przykład z działania monitoringu. Mamy monitoring ta terenie osiedla, na parkingu, w windach i tylko jedną osobę na recepcji która ten monitoring obserwuje 24/7. Zdaniem niektórych mieszkańców to zdecydowanie za mało na tak duże osiedle.
Cześć osób nie są zadowoleni kontaktem z administracją w rozwiązani jakiś problemów, ale ja osobiście mam tut bardzo pozytywne doświadczenie.

I jak jest z odległością pomiędzy budynkami, podzielisz się doświadczeniem? Mam wrażenie, że te bloki, to całkiem blisko siebie są pobudowane.

Tak, moim zdaniem niektóre budynki są za blisko, czy będzie to problemom zależy od konkretnego budynku/mieszkania.
W środku osiedla jest wystarczająco sporo miejsca, dobre zagospodarowane tereny zielony itp.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”