Wiślane Tarasy 2.0 Kraków od Inter-Bud - opinie i forum inwestycji nad Wisłą
Re: Wiślane Tarasy 2.0 Kraków od Inter-Bud - opinie i forum inwestycji nad Wisłą
O budynku W, nie mam żadnych informacji o cenach w tym który zaczynają budować od strony parku.
Re: Wiślane Tarasy 2.0 Kraków od Inter-Bud - opinie i forum inwestycji nad Wisłą
To ja podrzucę jeszcze jedno zdjęcie, co prawda ma kilka tygodni, więc pewnie elewacja już gotowa, ale tak poglądowo.

Ciekawe jaki los czeka ten stary budynek. To administracja / biura zakładów Zieleniewskiego? Pewnie siedzi na tym konserwator zabytków, oby.

Ciekawe jaki los czeka ten stary budynek. To administracja / biura zakładów Zieleniewskiego? Pewnie siedzi na tym konserwator zabytków, oby.
Ostatnio zmieniony 17 lut 2022, 9:54 przez Master, łącznie zmieniany 1 raz.
Wiślane Tarasy 2.0 budynek W.
Aktualnie 48 mieszkań na stronie.
Pozostały penthouse'y powyżej 140 metrów z ceną 20 000 za metr kwadratowy oraz kawalerki (wagony) inwestycyjne z oknami na północ.
Obie opcje jak widać nie cieszą się zbytnim uznaniem klientów.
Natomiast wszystkie 2, 3 i 4 pokojowe mieszkania sprzedane.
Ciekaw jestem kolejnego etapu i ewentualnych metraży, wydaje się sensowne pójście w 2-4 pokojowe mieszkania. Kawalerek inwestycyjnych jest cała masa na rynku, a przy takich cenach penthouse'ów ludzie idą raczej w domki na Salwatorze czy Woli Justowskiej.
Aktualnie 48 mieszkań na stronie.
Pozostały penthouse'y powyżej 140 metrów z ceną 20 000 za metr kwadratowy oraz kawalerki (wagony) inwestycyjne z oknami na północ.
Obie opcje jak widać nie cieszą się zbytnim uznaniem klientów.
Natomiast wszystkie 2, 3 i 4 pokojowe mieszkania sprzedane.
Ciekaw jestem kolejnego etapu i ewentualnych metraży, wydaje się sensowne pójście w 2-4 pokojowe mieszkania. Kawalerek inwestycyjnych jest cała masa na rynku, a przy takich cenach penthouse'ów ludzie idą raczej w domki na Salwatorze czy Woli Justowskiej.
Peace pisze:przy takich cenach penthouse'ów ludzie idą raczej w domki na Salwatorze czy Woli Justowskiej.
Niekoniecznie, nie każdy chce mieszkać w domku, `nawet na Woli Justowskiej. Niemniej też może niekoniecznie ludzie chcą mieszkać na blokowisku za takie pieniądze. Pytanie czy alternatywą dla nich nie są takie inwestycje, jak Duo Residence Kraków - bardziej kameralnie, z widokiem na Wisłę itp.
Tylko domek na woli justowskiej masz z fotowoltaika, darmowa energia, ogrzewanie i lądowanie Tesli, a tu utrzymanie mieszkania 150m2 wyjdzie 2k na miesiąc bo nie jest pasywne
pozdro pisze:Tylko domek na woli justowskiej masz z fotowoltaika, darmowa energia, ogrzewanie i lądowanie Tesli, a tu utrzymanie mieszkania 150m2 wyjdzie 2k na miesiąc bo nie jest pasywne
Tyle, że pasywny domek razem z ziemią na Woli J, to cena wiecej niż 2mln. Z tą darmową energią przy obecnych zmianach rozliczania fotowoltaniki to też tak troche średnio. No i na Woli w pakiecie codzienne korki w każdą stronę albo na Krolowej Jadwigi albo obwodnicy.
Skaka pisze:pozdro pisze:Tylko domek na woli justowskiej masz z fotowoltaika, darmowa energia, ogrzewanie i lądowanie Tesli, a tu utrzymanie mieszkania 150m2 wyjdzie 2k na miesiąc bo nie jest pasywne
Tyle, że pasywny domek razem z ziemią na Woli J, to cena wiecej niż 2mln. Z tą darmową energią przy obecnych zmianach rozliczania fotowoltaniki to też tak troche średnio. No i na Woli w pakiecie codzienne korki w każdą stronę albo na Krolowej Jadwigi albo obwodnicy.
Domek 150 metrów na Woli 2 miliony a mieszkanie 150 metrów na Wiślanych Tarasach ponad 3 miliony xD
Od strony wschodniej powstają już kolejne etapy tej inwestycji Wiślane Tarasy 2.0.

W dali widać resztkę hali po Zakładach Zieleniewskich, mam nadzieję, że wreszcie to zagospodarują jakoś ciekawie, bo to ważny kawałek historii tej dzielnicy.

Sporą dziurę wykopali już i rośnie poziom -1.

A co myślicie o poprzednich etapach i odległościach pomiędzy blokami?

Plusem jest to, że całkiem blisko nad Wisłę i chyba gdzieś tam mają jakiś park urządzać.

W dali widać resztkę hali po Zakładach Zieleniewskich, mam nadzieję, że wreszcie to zagospodarują jakoś ciekawie, bo to ważny kawałek historii tej dzielnicy.

Plusem jest to, że całkiem blisko nad Wisłę i chyba gdzieś tam mają jakiś park urządzać.
-
Master pisze:Od strony wschodniej powstają już kolejne etapy tej inwestycji Wiślane Tarasy 2.0.
Ja bym powiedzial ze jest WIELE plusow tej lokalizacji i tej inwestycji...ale to raczej bezsensowna dyskusja. Wazniejsze jest okreslenie budzetu. Niedawno chodzilo po 10k/m2...teraz to juz historia....
-
Kolejny etap jest już w przedsprzedaży (dla wybranych), pewnie niebawem pojawi się na ich stronie. Ktoś wykupił lokal usługowy o powierzchni ponad 1000m! za 14mln. Ceny mieszkań od 15tyś z metra, tych bardziej ustawnych od 17-18tys/m2. Także ten

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”