Inwestycja Meiera 16E Kraków od Dom-Bud - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
JanuszBiznesu

Re: Inwestycja Meiera 16E Kraków od Dom-Bud - opinie na forum

Postautor: JanuszBiznesu » 20 gru 2021, 16:15

span pisze:
projekty1 pisze:
span pisze:Aha to widzę ze głębokie analizy przeprowadziłeś. Raczej nie spadnie :roll: gaz to surowiec a jego cena zależy od wielu czynników (raz jest tańszy raz jest droższy) wpisz sobie w Google: ceny gazu w ostatnich latach - wykres i będziesz miał piękne parabole a nie linie prosta. Mały research wystarczy aby nie pisać głupot

Z całym szacunkiem, ale dynamika zmian cen gazu jest znacznie szybsza niż dynamika zmian cen ciepła z sieci ciepłowniczej i na to też są wykresy jeśli tak już się na nie powołujemy.

Ale czy ja pisałem ze gaz jest lepszy? Nie. Mówię tylko ze dzisiejsze ceny gazu nie maja się nijak do tego jak będzie to wyglądało za pare lat. A co do dynamiki cen mpecu to kwestia tylko tego kiedy węgiel zostanie wyłączony jako surowiec ogrzewania. Kiedy to nastąpi finalnie to jeszcze nie wiadomo ale nastąpi :)

A ja tylko mówię że przeciętny Janusz wie że MPEC jest lepszy i że gaz jest drogi i tyle. Raczej ma takie sformułowanie zasłyszane i się tego trzyma a nie analizuje wykresów xD
Jak chcesz to kupuj gaz, ja widzę różnice w zainteresowaniu ofertami, nie oszukujmy się meiera jest duzo tansze od banacha/sento/ozon/bumy a mimo to mniej osób to kupuje, pytanie czemu?

span

Postautor: span » 20 gru 2021, 16:54

JanuszBiznesu pisze:
span pisze:
projekty1 pisze:
Z całym szacunkiem, ale dynamika zmian cen gazu jest znacznie szybsza niż dynamika zmian cen ciepła z sieci ciepłowniczej i na to też są wykresy jeśli tak już się na nie powołujemy.

Ale czy ja pisałem ze gaz jest lepszy? Nie. Mówię tylko ze dzisiejsze ceny gazu nie maja się nijak do tego jak będzie to wyglądało za pare lat. A co do dynamiki cen mpecu to kwestia tylko tego kiedy węgiel zostanie wyłączony jako surowiec ogrzewania. Kiedy to nastąpi finalnie to jeszcze nie wiadomo ale nastąpi :)

A ja tylko mówię że przeciętny Janusz wie że MPEC jest lepszy i że gaz jest drogi i tyle. Raczej ma takie sformułowanie zasłyszane i się tego trzyma a nie analizuje wykresów xD
Jak chcesz to kupuj gaz, ja widzę różnice w zainteresowaniu ofertami, nie oszukujmy się meiera jest duzo tansze od banacha/sento/ozon/bumy a mimo to mniej osób to kupuje, pytanie czemu?

Dla mnie meiera nie jest atrakcyjne wizualnie w zestawieniu np z banacha (nie podoba mi się design) ale też czy zainteresowanie jest słabsze? ;) ilość sprzedanych mieszkań nie jest na jakoś zastraszająco niskim poziomie. A co do tego że mpec jest lepszy to wiadome ale może powtórzę jeszcze raz to o co mi w tej całej dyskusji chodzi (taki był pierwszy komentarz): definiowanie czy kupić mieszkanie czy nie w danej inwestycji tylko dla tego że jest gaz a nie MPEC jest co najmniej śmieszna patrząc długoterminowo (wahania cen gazu tak jak już pisałem można przeanalizować samemu, zachęcam ;))

Venya97

Postautor: Venya97 » 20 gru 2021, 22:32

Ponawiam prośbę. Jeśli ktoś ma możliwość zrobienia zdjęcia obecnego stanu budynku byłabym wdzięczna :)

krzych719

Postautor: krzych719 » 21 gru 2021, 11:34

Byłem w okolicy w niedzielę, niestety nie zrobiłem zdjęć. Ale mogę powiedzieć, że I etap jest na 5 piętrze, a etap II na 1 piętrze.

Venya97

Postautor: Venya97 » 21 gru 2021, 16:24

Dziękuję :)

bluzk

Postautor: bluzk » 21 gru 2021, 18:19

7.12.2021

Obrazek

Venya97

Postautor: Venya97 » 21 gru 2021, 19:26

Dziękuję :)

baton3

Postautor: baton3 » 02 sty 2022, 19:58

Do osób które zdecydowały się na mieszkania z wyższych pięter naprzeciwko hotelu System:

Czy sądzicie, że mieszkania z tych najwyższych pięter, (w naszym przypadku 8 piętro, ale mogą sie wypowiedzieć Ci którzy zdecydowali się na wyższe piętra), będą miały dobry widok? Wielokrotnie byliśmy w okolicy i chcieliśmy oszacować czy hotel zasłoni widok. Według planu balkon będzie nieco wyżej dachu, no ale wiadomo jak to bywa...
Czy macie jakieś refleksje na ten temat? Nawet jeśli będziemy rzeczywiście ponad dachem to widok na za przeproszeniem zesrany przez ptaki dach może nie być czarujący :roll:

Z góry dzięki za odpowiedzi!

Venya97

Postautor: Venya97 » 02 sty 2022, 22:43

baton3 pisze:Do osób które zdecydowały się na mieszkania z wyższych pięter naprzeciwko hotelu System:

Czy sądzicie, że mieszkania z tych najwyższych pięter, (w naszym przypadku 8 piętro, ale mogą sie wypowiedzieć Ci którzy zdecydowali się na wyższe piętra), będą miały dobry widok? Wielokrotnie byliśmy w okolicy i chcieliśmy oszacować czy hotel zasłoni widok. Według planu balkon będzie nieco wyżej dachu, no ale wiadomo jak to bywa...
Czy macie jakieś refleksje na ten temat? Nawet jeśli będziemy rzeczywiście ponad dachem to widok na za przeproszeniem zesrany przez ptaki dach może nie być czarujący :roll:

Z góry dzięki za odpowiedzi!

A jak zapatrujecie się na hałas z rozbudowanych na dwupasmówkę Alei? My mamy mieszkanie na 5 piętrze i to troche z boku budynku więc widok na hotel, dziedziniec i zadrzewiony bok w tym trochę ulicy się łapie także ciekawi mnie jak wyższe piętra zapatrują się na hałas

krzych719

Postautor: krzych719 » 03 sty 2022, 9:20

Obecnie mieszkam przy dosyć ruchliwej drodze (okolice stella) i uważam, że hałas będzie szczególnie od strony hotelu. Generalnie sytuacja wygląda tak, że przy zamkniętych oknach jest raczej znośnie - słychać szum a nie hałas. Sytuacja wygląda inaczej w przypadku okien otwartych ;) Wtedy jest raczej słabo.

Z plusów to również liczę, że hotel w pewnym stopniu obniży poziom szumu, a dodatkowo zgodnie z planem rozbudowany alei ma powstać ekran akustyczny od wjazdu na osiedle od strony Banacha do początku hotelu od strony północnej.

A co do wyższych pięter to myślę, że im wyżej tym ciszej, nie tylko pod kątem alei a również osiedla.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”