Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Yo-Po

Re: Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)

Postautor: Yo-Po » 24 sty 2022, 19:24

Dzień dobry. Być może uda mi się kupić tutaj mieszkanie. Niestety tanio nie jest, wiec nie chce jechać z Sopotu, żeby oglądać na darmo. Czy ktoś może potwierdzić czy rzeczywiście tam jest taki widok z okna i czy kopiec wciąż jest oświetlony w nocy?

/z cyklu znalezione w sieci

Obrazek

Mar G

Postautor: Mar G » 24 sty 2022, 19:38

Yo-Po pisze:Dzień dobry. Być może uda mi się kupić tutaj mieszkanie. Niestety tanio nie jest, wiec nie chce jechać z Sopotu, żeby oglądać na darmo. Czy ktoś może potwierdzić czy rzeczywiście tam jest taki widok z okna i czy kopiec wciąż jest oświetlony w nocy?

Obrazek

Jest taki widok - ale w wybranych mieszkaniach. I jest oświetlony - mimo cen pradu .

Ale czy jest sens kupować bilet na Pendolino - podaj o ktory lokal chodzi - bo równie dobrze możesz zobaczyć ścianę GardenLine czy hotelu

blonnik

Postautor: blonnik » 24 sty 2022, 20:04

Chyba jesteście zorientowani, zapytam więc na wątku forum - czym się różnią te ze szczęśliwych 7 piętrowców od 9 ? viewtopic.php?t=12815&p=76928#p76928

Choć w sumie szukałem "raczej tańszego" .. ale wiedzy nigdy dosyć

Mar G

Postautor: Mar G » 24 sty 2022, 20:12

blonnik pisze:Chyba jesteście zorientowani, zapytam więc na wątku forum - czym się różnią te ze szczęśliwych 7 piętrowców od 9 ? viewtopic.php?t=12815&p=76928#p76928

Zasadniczo.
Osiedle jest kaskadowo zbudowane. 9 piętrowe stoją "za" 7 p. - od strony Armii Krajowej.

7 piętrowe mają na dachu instalacje wywiewowe i nadbudówki co w efekcie daje 8 pięter.
Więc mega widok ma jedynie ostatnie 9 piętro i fragmenty 8 pietra przez pryzmat tych urządzeń technicznych.

7 piętrowe zaś mają przed sobą budynki 4 piętrowe z zielonymi dachami bez zadnych nadbudówek - w efekcie wszystkie mieszkania od południa od piętra 5 do 7 mają panoramę plus wiele mieszkań z pięter 2-4 usytuowanych pomiędzy budynkami 4 piętrowymi.

To tak w skrócie - plus garaże tradycyjne bezplatformowe.

blonnik

Postautor: blonnik » 24 sty 2022, 20:20

Mar G pisze:
blonnik pisze:Chyba jesteście zorientowani, zapytam więc na wątku forum - czym się różnią te ze szczęśliwych 7 piętrowców od 9 ? viewtopic.php?t=12815&p=76928#p76928

Zasadniczo.
Osiedle jest kaskadowo zbudowane. 9 piętrowe stoją "za" 7 p. - od strony Armii Krajowej.

7 piętrowe mają na dachu instalacje wywiewowe i nadbudówki co w efekcie daje 8 pięter.
Więc mega widok ma jedynie ostatnie 9 piętro i fragmenty 8 pietra przez pryzmat tych urządzeń technicznych.

7 piętrowe zaś mają przed sobą budynki 4 piętrowe z zielonymi dachami bez zadnych nadbudówek - w efekcie wszystkie mieszkania od południa od piętra 5 do 7 mają panoramę plus wiele mieszkań z pięter 2-4 usytuowanych pomiędzy budynkami 4 piętrowymi.

To tak w skrócie - plus garaże tradycyjne bezplatformowe.

ok czyli to z ogłoszenia to zdaje się 7me piętro z 9tki. Dziękuję za objaśnienie !

pitipiti

Postautor: pitipiti » 24 sty 2022, 20:50

Generalnie bez szału ale tragedii też nie ma, 6-7 piętro z balkonu od płd-wsch będzie fajny widok na ogródki działkowe, basen AGH i panoramę, od południa na sąsiadów z bloku 7 piętrowego. kupione za 9, sprzedawane za 13, klasyczny flipek.

pitipiti

Postautor: pitipiti » 25 sty 2022, 6:42

Yo-Po pisze:Dzień dobry. Być może uda mi się kupić tutaj mieszkanie. Niestety tanio nie jest, wiec nie chce jechać z Sopotu, żeby oglądać na darmo. Czy ktoś może potwierdzić czy rzeczywiście tam jest taki widok z okna i czy kopiec wciąż jest oświetlony w nocy?

Obrazek

https://evryplace.com/p/wsfrlm#bb3e0a6a ... 20fb590b31

"widok" od południa

Mar G

Postautor: Mar G » 25 sty 2022, 7:35

pitipiti pisze:

Obrazek

https://evryplace.com/p/wsfrlm#bb3e0a6a ... 20fb590b31

"widok" od południa

i to właśnie różni 9piętrowe od 7p. o co ktoś pytał.

dodajmy plany budowy hali UP za oknem salonu , choć nowy rektor na razie odroczył ten projekt

Skaka

Postautor: Skaka » 25 sty 2022, 7:57

Obrazek

Ja bym jednak nie jechał jeśli zależy Ci na widoku/okolicy - nie mam kupionego tu mieszkania, a czesto bywam tam wiec wydaje mi sie że jestem deczko mniej subiektywny niż niektorzy przedmówcy(a moze i nie) - dla mnie bezpośrednia okolica jest raczej marna usługowo gdzie wszystko co ciekawe znajduje sie po drugiej stronie AK, a osiedle samo w sobie sprawia wrażenie strasznie przygnebiajacego, ciemnego, przytłaczającego -> może to też być wynikiem sąsiedztwa całkiem ładnych bloczków, które w porównaniu są jak niebo a ziemia. Dodatkowo, jest to wielkie blokowisko, które opiera sie na jednej drodze, bez miejsc parkingowych w okolicy (za to z dużą ilością samochodów pracowników biurowców) - sam jestem fanem chowania aut pod ziemie, jednak tu w praktyce te auta stoja sobie na głowachach

Mar G

Postautor: Mar G » 25 sty 2022, 9:48

Skaka pisze:

Obrazek

Ja bym jednak nie jechał jeśli zależy Ci na widoku/okolicy - nie mam kupionego tu mieszkania, a czesto bywam tam wiec wydaje mi sie że jestem deczko mniej subiektywny niż niektorzy przedmówcy(a moze i nie) - dla mnie bezpośrednia okolica jest raczej marna usługowo gdzie wszystko co ciekawe znajduje sie po drugiej stronie AK, a osiedle samo w sobie sprawia wrażenie strasznie przygnebiajacego, ciemnego, przytłaczającego -> może to też być wynikiem sąsiedztwa całkiem ładnych bloczków, które w porównaniu są jak niebo a ziemia. Dodatkowo, jest to wielkie blokowisko, które opiera sie na jednej drodze, bez miejsc parkingowych w okolicy (za to z dużą ilością samochodów pracowników biurowców) - sam jestem fanem chowania aut pod ziemie, jednak tu w praktyce te auta stoja sobie na głowachach

owszem, zgoda - wielu z nas też chciałoby mieć apart w tych jasnych bloczkach - ale ilość tych widokowych lokali w nich była bardzo mała - a koszt to 15-20 k. a teraz te bez widoku są tam po 16-18 k developerskie

mając alternatywę 17-20 k/m lub 8-9 k/m wielu z nas wybrało P64 z tej przyczyny - ot i cała zagadka. czyli tyle ile teraz inni płacą za Złocień lub okolice oczyszczalni Płaszów.

życie

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”