Mar G pisze:Skaka pisze:Yo-Po pisze:Dzień dobry. Być może uda mi się kupić tutaj mieszkanie. Niestety tanio nie jest, wiec nie chce jechać z Sopotu, żeby oglądać na darmo. Czy ktoś może potwierdzić czy rzeczywiście tam jest taki widok z okna i czy kopiec wciąż jest oświetlony w nocy?
/z cyklu znalezione w sieci
Ja bym jednak nie jechał jeśli zależy Ci na widoku/okolicy - nie mam kupionego tu mieszkania, a czesto bywam tam wiec wydaje mi sie że jestem deczko mniej subiektywny niż niektorzy przedmówcy(a moze i nie) - dla mnie bezpośrednia okolica jest raczej marna usługowo gdzie wszystko co ciekawe znajduje sie po drugiej stronie AK, a osiedle samo w sobie sprawia wrażenie strasznie przygnebiajacego, ciemnego, przytłaczającego -> może to też być wynikiem sąsiedztwa całkiem ładnych bloczków, które w porównaniu są jak niebo a ziemia. Dodatkowo, jest to wielkie blokowisko, które opiera sie na jednej drodze, bez miejsc parkingowych w okolicy (za to z dużą ilością samochodów pracowników biurowców) - sam jestem fanem chowania aut pod ziemie, jednak tu w praktyce te auta stoja sobie na głowachach
owszem, zgoda - wielu z nas też chciałoby mieć apart w tych jasnych bloczkach - ale ilość tych widokowych lokali w nich była bardzo mała - a koszt to 15-20 k. a teraz te bez widoku są tam po 16-18 k developerskie
mając alternatywę 17-20 k/m lub 8-9 k/m wielu z nas wybrało P64 z tej przyczyny - ot i cała zagadka. czyli tyle ile teraz inni płacą za Złocień lub okolice oczyszczalni Płaszów.
życie
Dokładnie. Jedni tu działają i mówią o realnym świecie, a drudzy fantazjują i snują wizje.