Inwestycja Myśliwska 66 Kraków - opinie i forum bloku

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
basmati82

Inwestycja Myśliwska 66 Kraków - opinie i forum bloku

Postautor: basmati82 » 09 kwie 2017, 16:41

Jest może na forum ktoś, kogo interesuje inwestycja Myśliwska 66 w Krakowie i może o niej coś więcej napisać na forum, jakie ma opinie o tym projekcie, informacje i tak dalej, bo jakoś niestety mało o nim można znaleźć, choćby trudno powiedzieć, jaki deweloper ma ten projekt budować :) Choć wydaje mi się, że to spółka celowa powołana właśnie do zrealizowania tego budynku wielorodzinnego - Myśliwska 66 Sp. z o.o. Sp. K... Może ktoś orientuje się w tym, kto za nimi stoi, czy mają już jakieś doświadczenie w realizacji podobnych projektów, czy to dla nich całkowita nowość :?: Budynek wygląda nieźle, choć też zastanawia mnie, jak się wpisze w otoczenie, tym bardziej, że firma odpowiedzialna za jego stawianie informuje, że znajduje się w otoczeniu zabudowy jednorodzinnej - jedenastopiętrowy blok niekoniecznie musi do niej jakoś wybitnie pasować, ale nie wiem, nie widziałem, więc się nie wypowiem, ale może ktoś wrzuci na forum zdjęcia okolicy, w której ten projekt powstaje - choć wydaje mi się, że akurat, jeśli chodzi o nowe mieszkania na Płaszowie, to ten budynek będzie wyglądał całkiem nieźle.

Obrazek

A skoro już o samych mieszkaniach w projekcie Myśliwska 66 Kraków, to ma ich tam powstać 150, i to o zróżnicowanej powierzchni i licznie pokoi, wybór jest jeszcze duży, bo wprowadzenie tego budynku do sprzedaży, to całkiem świeża sprawa, a na kupujących czekają na przykład wymienione opcje.

• Małe mieszkania dwupokojowe w Krakowie w tym budynku można mieć na 36-38 metrach kwadratowych - układ jest całkiem standardowy, choć na plus trzeba tu zaliczyć na przykład to, że w salonie z aneksem kuchennym znajdują się dwa okna (jedno to drzwi balkonowe), z czego jedno w jego części kuchennej. Jeśli jednak dla kogoś to za mało, to może znaleźć też dwa pokoje z osobną kuchnią na pawie 53 m2 i tam sporym plusem jest wystawa okien na dwie strony świata :)
  • Najmniejsze mieszkania trzypokojowe na Płaszowie w opisywanej inwestycji zaczynają się już od 46 metrów kwadratowych, czyli naprawdę są bardzo kompaktowe. Dodatkowo posiadają loggię, a aneks kuchenny jest położony tak w salonie, że można śmiało myśleć o jego oddzieleniu, chociaż częściowym. Dla tych, którzy kompromisami nie są zainteresowani, są i trzy pokoje na 75 m2 i te są zdecydowanie bardziej przestronne, bo sam pokój z aneksem kuchennym ma tu 36 m2, choć i może kuchnię dałoby się oddzielić, to jednak jedyne wyjście na balkon, znajduje się właśnie w aneksie kuchennym.
  • Mieszkania czteropokojowe na Płaszowie przy Myśliwskiej 66 znajdują się od 74-75 m2i są o tyle niezłe, że każdy z pokoi ma tam więcej, niż 10 m2.

jakubiakuellen

Re: Inwestycja Myśliwska 66 Kraków - opinie i forum bloku

Postautor: jakubiakuellen » 10 kwie 2017, 22:40

4 lata temu na Mysliwskiej nieopodal tego projektu znajomy kupił nowe mieszkanie. Nowe osiedle budowane było. Zaskoczył mnie ceną 2400zł/m2 i to przy 40m2! Pytam czemu tak tanio, przecież to 50% mniej niż najtańsze wtedy oferowali. Niestety każdy kij ma 2 końce. Śmierdzi jak z szamba. Nic dziwnego, że tam jest największo skupisko warszatów, bo najtansze miejsce.
krakow.naszemiasto.pl/artykul/w-czesci-krakowa-czasem-smierdzi-jak-z-szamba,3857173,art,t,id,tm.html

kamilalobuz

Postautor: kamilalobuz » 28 kwie 2017, 14:37

Hej hej czy ktoś jeszcze ma podobne opinie co do smrodliwości terenu? :)

avika1986

Postautor: avika1986 » 05 cze 2017, 9:00

hej, mieszkam w okolicy od 4 lat i moim zdaniem nic nie czuc... może powodem jest mieszkanie na parterze.

Birkart

Postautor: Birkart » 20 cze 2017, 22:37

Hey, czy wiecie może coś więcej o samym deweloperze? Czy jest na tyle godny zaufania? Wygląda że to spółka celowana na tą inwestycję (rejestrowana w grudniu 2016) więc ciężko coś więcej znaleźć a opinii na internecie brak. Byłby bardzo wdzięczny za wszelkie dodatkowe informacje jako że sam projekt wygląda ładnie. Dzięki!

webmaster

Postautor: webmaster » 26 cze 2017, 11:51

Kamera internetowa pokazująca bieżący stan budowy bloku Myśliwska 66 jest dostępna pod adresem mysliwska.bliskomnie.info

Master

Postautor: Master » 26 cze 2017, 15:36

A planujesz kupić mieszkanie w tej inwestycji - Myśliwska 66 w Krakowie? Jakieś opinie na jej temat? Sporo osób chyba obawia się uciążliwości związanych z tą okolicą, jak myślisz, jest tam coś "na rzeczy"?

avika1986

Postautor: avika1986 » 28 cze 2017, 20:16

Co masz na myśli pisząc 'uciążliwości związane z okolicą'? Mieszkam w okolicy więc z chęcią się wypowiem

woy-s

Postautor: woy-s » 29 cze 2017, 16:16

byłem się tam przejechać. Parę rzeczy na jakie zwróciłem uwagę - na wprost bloku jest stacja benzynowa z myjnią bezdotykową. O 23-ciej jeszcze było trochę aut, szum. W okolicy bloku jest też jakaś duża firma, wydaje hałas. W ogóle okolica jest przemysłowa - zamiast tutaj pchać więcej firm, to za bloki się zabrali, do tego jeszcze elektrownia, która podobno może pylić. Cena i rozkład mieszkań za to bardzo korzystna :(

EDIT: Do Myśliwskiej podobno zapachy z oczyszczalni/garbarni nie dochodzą. Znajomy mieszka 5 lat na Myśliwskiej - zapewnia, że jest ok. Koleżanka mieszka dużo bardziej na wschód i tam jest gorzej.... ale zdarza się to parę razy na rok.

qqqqq

Postautor: qqqqq » 11 sie 2017, 17:26

Hej

ja kupiłam mmieszkanie na Bagrowej i strasznie żałuję.
informacje o smrodzie w całej dzielnicy nie są przesadzone, niestety kupiłam zanim zostało to nagłośnione:-(
Nie kupujcie tu mieszkań bo zamiast radości z zakupu mieszkania będziecie musieli znosić ten smród. Deweloperzy chcę tylko sprzedać mieszkanie i nic więcej, a władze nic z tym nie robią.
Nie chce aby ktoś musiał doświadczać tego co ja, więc ODRADZAM.

nie dajcie sie zmylić, że okolica zalewu i itd. nie warto... :-(

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”