Przestrzenie Banacha Kraków / deweloper Buma - opinie na forum (Prądnik Biały)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
br0neem

Re: Przestrzenie Banacha Kraków / deweloper Buma - opinie na forum (Prądnik Biały)

Postautor: br0neem » 14 mar 2022, 21:48

Mieszkanie mm pisze:
br0neem pisze:Czy ma ktoś aktualne fotki z budowy i info o stanie prac?

Jak byłem tydzień temu to robili (zaczynali) ocieplenie budynku, także pewnie jeszcze chwilę to potrwa.

Zdjęć niestety nie zrobiłem.

Dzięki - to ciekawe, jak byłem pod koniec stycznia to też byli na tym etapie, czyżby prace stanęły na kilka miesięcy?

Mieszkanie mm

Re: Przestrzenie Banacha Kraków / deweloper Buma - opinie na forum (Prądnik Biały)

Postautor: Mieszkanie mm » 14 mar 2022, 22:02

Faktem jest, że w porównaniu z sąsiadem ozonem to budowa u bumy idzie dość wolno. Do końca budowy jeszcze mają sporo czasu, także spieszyć się nie muszą.

Mixstep

Postautor: Mixstep » 15 mar 2022, 7:31

Nie wiem ile trwa ocieplenie budynku i zalozenie elewacji ale Ozon dawal mi wrazenie ze robia wszystko az za szybko (nie da sie zachowac jakosci przy takim pospiechu). Nie wiemy tez co dokladnie jest zrobione w srodku w budynkach Bumy. Moze jak teraz bedzie cieplej to prace przyspiesza z elewacja?

beaglemom

Postautor: beaglemom » 16 mar 2022, 10:24

Bylam na Zuchy w zeszlym tygodniu, z zewnatrz wszystko zakryte bo robia elewacje. Roznica miedzy koncem stycznia a zeszlym tygodniem jest taka ze zaczeli tez ocieplac budynek A3, a na A2 robia elewacje tez od strony osiedla Ozon, nie tylko od dziedzinca. Niestety nie mam zdjec, bo bylo juz ciemno : )

Pisalismy tez ostatnio do biura spezedazy i dostalismy tylko taka ogolnikowa odpowiedz ze budowa przebiega zgodnie z harmonogramem, zakonczenie nadal planowane na sierpien 2022, a w srodku robione sa obecnie wylewki i instalacje. Pytalismy tez o przejecie Bumy przez Dom Development. Pan powiedzial ze Dom Development przejal wszystkie spolki Bumy zwiazane z inwestycjami na Gorce Narodowej, ale nie nie wiaze sie to z zadnymi zmianamy dla przyszlych mieszkancow.

beaglemom

Postautor: beaglemom » 18 mar 2022, 22:40

Zdjęcia z dziś :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

megi

Postautor: megi » 19 mar 2022, 9:35

beaglemom pisze:Zdjęcia z dziś

Dzięki za zdjęcia, całkiem nieźle to wygląda. Wydawało mi się, że tam będą mniejsze przestrzenie pomiędzy blokami, a jednak tu w miarę pozytywne zaskoczenie.

Ten niski budynek od frontu, to będą jakieś lokale usługowe? Wiadomo, co się w nich znajdzie?

michal1989

Postautor: michal1989 » 20 mar 2022, 22:19

Byłem w sobotę na budowie, też wrzucam parę fotek.
Elewacja 4 ścian budynku A2 prawie gotowa.
Rozstawili rusztowania na ścianie północnej A2.
Na budynku A3 na ścianie od dziedzińca jest zrobiona izolacja.
Wykonują również drogi wewnętrzne przy wjazdach do garaży i przy wejściach do lokali usługowych.

Obrazek

Obrazek

michal1989

Postautor: michal1989 » 20 mar 2022, 22:20

Reszta zdjęć

Obrazek

Obrazek

Obrazek

megi

Postautor: megi » 20 mar 2022, 23:25

michal1989 pisze:Byłem w sobotę na budowie, też wrzucam parę fotek.

Nieźle, tak całkiem jasno to wygląda, do tego chyba lokale usługowe w parterze, dobra sprawa w miejscu, w którym się mieszka, pod warunkiem, że nie będzie to nic uciążliwego.

Jakie duże są te wystające balkony?

Mixstep

Postautor: Mixstep » 28 mar 2022, 12:41

yorgKing pisze:Faktycznie czytałem jakąs starą wersję planu i jest normalnie 18m na MN/MW. A budynków pewnie będzie więcej niż 3 ale kiedy powstaną to nikt nie wie. Pewnie sporo zależy od koniunktury. Załączam obrazek ukradziony z innego forum.

Hej, na jakim forum znalazles ta mapke. Macie moze dostep do mapki calego osiedla?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”