Apartamenty Gusta Kraków od MAWAT Developer - opinie na forum
Re: Apartamenty Gusta Kraków od MAWAT Developer - opinie na forum
Wasze opinie są zaskakująco optymistyczne. Budowa wygląda na porzuconą. Kto dzisiaj czeka z robotą do wiosny gdy drożeją usługi i materiały ? Brak mi tu logiki ? Skoro brak prądu a pewnie i innych podłączen to nie jest ogrzewane. Świezy tynk WEWNĘTRZNY wymaga pierwszej zimy dobrego osuszenia. Na mrozie może się łuszczyć. Potem trzeba go skuwać. W rurach pod posadzką zapewne jest woda bo musiały być próby wodne po połączeniu instalacjiprzed położeniem posadzki, więc nie ma możliwości spuszczenia jej w poziomie. W temp minus kikanaście stopni może porozsadzać rury. No chyba że tu sie prób nie robi ? Czy deweloper to zabezpieczył i finansuje ogrzewanie tego nie wiemy ? Kupowałem kilkakrotnie mieszkania od deweloperów ale zawsze na bieząco były zdjęcia z postępu robót i niezbędne informacje. Kupujący ma prawo do wszelkich informacji bo to zlecona budowa jego mieszkania.Sprzedający natomiast jest zobowiązany do udzielenia wszelkiich rzetelnych informacji o sprzedawanym produkcie. Tutaj od pracowników trudno wydębić jedno słowo. A zanim go wypowiedzą to wypytają na wszelkie mozliwe sposoby kim jesteś. Czy naprawde na temat postępu bydowy nie da sie sklecić kilku zdań ? Deweloper napewno te wasze opinie czyta i też nie raczy wykrzesać z siebie jakiejś informacji. Latem pytałem kilkakrotnie o sprzedaz mieszkań w II etapie. Przez 2-3 miesiące mówiono że za tydzien innym razem ze za 2 tygodnie będą cenniki. Dziś mineło pół roku i nadal wiemy że będzie to "wkrótce" . Tyle mogę powiedzieć . Jeśli się mylę , czego nie wykluczam , to proszę może mi ktoś sprostuje i wyjasni.
Także często odwiedzam tą budowę (raz na dwa tyg.) i widoczne postępy są minimalne tzn. to tu zamontują część balustradki, to zrobią wykop pod studzienki, a jeszcze za jakiś czas nawiozą ziemi i go zasypią, klatki schodowe dosłownie kilka osób wykańcza. Od dłuższego czasu idzie to wyjątkowo .. Przyczyną obsuwy jest z jednej strony rzeczywiście Tauron (początkowo mieli wykonać przyłącze i stację w grudniu, później w styczniu, zaraz będzie luty i nic), ale pomimo tego deweloper i tak nie zdążyłby z dokończeniem budowy w terminie. Osobiście uważam, że nie dotrzyma także tego marcowego terminu i nastąpi kolejne mam nadzieję że już mniejsze opóźnienie. Niestety umowy są tak sporządzane, że można najwyżej sobie do nich zadzwonić...
Pozdrawiam i także czekam
Pozdrawiam i także czekam

A może prawda jest inna ???? Centralne ogrzewanie jest na gaz . PSG wstrzymała podłączenia do sieci gazowej budynki nowowybudowane aż do 2024r. O tych ograniczeniach w mediach jakoś jest podejrzanie cicho . Więc jak jest naprawdę w tym przypadku ?
Oczywiście jest to możliwe, ale... PSG w latach 2022 i 2023 będzie realizowała zawarte wcześniej umowy, a że ta inwestycja rozpoczęta została w 2020 r. to miejmy nadzieję, że ktoś przewidujący w Mawacie o to zadbał
P.S Na budowie ciut przyśpieszyli

P.S Na budowie ciut przyśpieszyli

trafo stoi, jaka sytuacja aktualnie, ma ktos jakies informacje?
Ludzie dostali kolejne pisma o odroczeniu odbiorów mieszkań...
Tym razem myślę, że końcem maja jest możliwe rozpoczęcie przekazywania mieszkań bo Tauron najbardziej blokował odbiory, niemniej jednak jeszcze sporo zostało do zrobienia samemu wykonawcy (dobrze że przynajmniej pogoda nie najgorsza)
Tym razem myślę, że końcem maja jest możliwe rozpoczęcie przekazywania mieszkań bo Tauron najbardziej blokował odbiory, niemniej jednak jeszcze sporo zostało do zrobienia samemu wykonawcy (dobrze że przynajmniej pogoda nie najgorsza)
Ostatnio zmieniony 02 mar 2022, 18:49 przez Sato, łącznie zmieniany 1 raz.
przyszlo pismo ze koniec maja...dramat ta firma
Puścili II etap inwestycji, mieszkania nawet ciekawe. Ceny to już indywidualna sprawa ale oczywiście jest drożej.
Ja widzę dalej wkrótce?
Zgadza się, wczoraj wieczorem już zablokowali możliwość oglądnięcia mieszkań na stronie.
Wiadomość o tym z popularnego komunikatora też zniknęła
Także pewnie niewiele osób to widziało.
Wiadomość o tym z popularnego komunikatora też zniknęła

Także pewnie niewiele osób to widziało.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”