Osiedle Stańczyka Kraków - Activ Investment Bronowice: opinie i forum
Re: Osiedle Stańczyka Kraków - Activ Investment Bronowice: opinie i forum
WItam, czy ktoś z Was miał problemy ze zwrotem opłaty rezerwacyjnej od Activ Bronowice w przypadku terminowego odstąpienia od umowy albo syszał o takim przypadku?
WItam, czy ktoś z Was miał problemy ze zwrotem opłaty rezerwacyjnej od Activ Bronowice w przypadku terminowego odstąpienia od umowy albo syszał o takim przypadku?
Myślisz rezygnować?
rozwazam,nie podoba mi się ten brak jakichkolwiek informacji od nich i historie ze opozniaja sie z wykonywaniem zobowiazan. termin odstapienia minal ale zastanawiam się czy kasa przepadnie jesli nie podejdę do deweloperskiej. w rezerwacyjnej nie ma mowy o karze umownej...
Z tego co pamietam to z umowy wynika ze tak naprawde kase sami powinni zwrocic po uplywie wyznaczonego czasu... Raczej nie widze opcji wd ktorej moglbys nie odzyskac pieniedzy, natomiast malo kto o tym raczej mysli 

padla wczesniej informacja nt rozprawy 5.07, czy ktos moze juz ma dalsze informacje w tej kwestii? Active ~2 tyg temu pisal, ze oczekuja zakonczenia sprawy lipiec/sierpien
Do mnie doszla informacja, ze rozprawa jest przesunieta na sierpien. Przyznam szczerze, ze mam mieszane uczucia co do tej inwestycji, a przede wszystkim terminu realizacji. Nie informuja nas o przebiegu spraw, od grudnia 2016 roku mozna bylo w biurze uslyszec, ze lada moment zaczynaja budowe i umowy deweloperskie. Przez ostatnie pol roku kontaktowalem sie z deweloperem co 3-4 tygodnie i slyszalem te sama spiewke. Zdajemy sobie sprawe jak dzialaja sady, ale podejscie Activ do klientow jest gorsze niz oczekiwalem podczas podpisywania umowy rezerwacyjnej (nie slyszalem wczesniej dobrych opinii o Activ). Wspolpracowalem z wieloma deweloperami, ale niestety tutaj obsluga klientow jest zdecydowanie najgorsza. Inwestycja wydaje sie byc interesujaca, atrakcyjna cenowo, ale niestety na tym koncza sie plusy.. wciaz pozostaje duzo znakow zapytania.
Wg mnie rozprawa odbędzie się 19.09.2017 o godzinie 10.00 czyli praktycznie za 2 miesiące...
jezeli beda w miedzyczasie budowac to nie powinno byc juz wielkiej roznicy, jezeli nie to slabo. Jak dla mnie nie ma to kolosalnego znaczenia, ale faktycznie komunikacja jest na wilki minus poki co.
Ja słyszałam, że rozprawa ma się odbyć 19/08/2017, ale wcale mnie nie zdziwi jak za miesiąc znowu powiedzą, że sędzia ponownie przesunęła rozprawę. Umowę rezerwacyjną podpisałam we wrześniu, gdzie zapewniano mnie, że umowy deweloperskie będą podpisywane w grudniu i tak z miesiąca na miesiąc to przekładają, przez co straciłam już do nich zaufanie.
braciam pisze:Ja słyszałam, że rozprawa ma się odbyć 19/08/2017, ale wcale mnie nie zdziwi jak za miesiąc znowu powiedzą, że sędzia ponownie przesunęła rozprawę. Umowę rezerwacyjną podpisałam we wrześniu, gdzie zapewniano mnie, że umowy deweloperskie będą podpisywane w grudniu i tak z miesiąca na miesiąc to przekładają, przez co straciłam już do nich zaufanie.
Nikt tu nic nie musi przesuwać. W tej chwili można wejść i sprawdzić wokandę WSA w Krakowie http://www.nsa.gov.pl/ewokanda/wsa/krakow/ dla spraw II SA/Kr 145/17 i II SA/Kr 144/17 i pojawia się data 19.09.2017
Obie sprawy dotyczą tego samego ale były dwa osobne "odwołania", jedno administracji istniejącego osiedla przy Stańczyka a drugi złożony bezpośrednio przez jego mieszkańców.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”