Inwestycja Meiera 16E Kraków od Dom-Bud - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Ulina

Re: Inwestycja Meiera 16E Kraków od Dom-Bud - opinie na forum

Postautor: Ulina » 25 mar 2022, 10:09

Nie zastanawia was że w czasach kiedy wszyscy schodzi na pniu to nikt tego nie kupuje?
Wydaje mi się że osiedle jest beznadziejnie budowane w sensie planistycznym, dlatego ozon czy banacha po drugiej stronie ulicy prezentuje sie dużo lepiej. Ale cena dla nas ma decydujace znaczenie. Ten deweloper budował prawie wszystkie bloki na tym osiedlu, rok temu oddawał ostatni z czerwonymi dodatkami i wszystko wydaje sie być ok. Mamy znajomych na tym osiedlu i nikomu sufit nie spadł na głowę.
W tygodniu zrobię zdjęcia z różnych stron rano i po południu to zobaczycie jak słońce pada dla tych co nie mieszkają tutaj :)

baton3

Postautor: baton3 » 25 mar 2022, 10:52

To chyba głównie wynika ogóle z wyhamowania sprzedaży mieszkań niezależnie od dewelopera ale pewnie też generalnie niechęci ludzi do zaciągania kredytów.
Oczywiście lokalizacja ma tutaj też ogromne znaczenie. Wydaje mi się z że ta inwestycja będzie atrakcyjna za ok 2 lata jak już finalnie skończą z wszelkimi remontami w tej dzielnicy.

kaykay

Postautor: kaykay » 25 mar 2022, 11:07

A macie możliwość zrobić tez zdjęcia jak pada słońce z drugiej strony? Tam może być gorzej bo od wschodu i wyższe budynki w sąsiedztwie.
Jeśli chodzi o sprzedaż to tez chyba nie ma tragedii, te najmniejsze mieszkania schodzą, większe sprzedają się gorzej.

Venya97

Postautor: Venya97 » 25 mar 2022, 11:40

baton3 pisze:
Venya97 pisze:
Ulina pisze:My rzutem na taśmę bierzemy kredyt do końca marca, jako że od 1.kwietnia zdolność spada o połowę. Nie wiem kto będzie te mieszkania kupował :( oby wystarczyło im kasy na dokończenie budowy teraz sie martwię. Od stycznia sprzedali w etapie drugim raptem chyba 3 mieszkania. Etap drugi ma zakończenie prac w maju 2023 i wtedy mogą dać już klucze, a przeniesienie własności do listopada chyba.
Załączam zdjecie od hotelu system od strony drugiego etapu. Sprawdzalismy jak ze słońcem będzie :) robione kilka dni temu.

I jak ze słońcem od strony hotelu? Interesuje mnie 1 etap czy zwróciliście uwagę na te mieszkania z drugiej strony?

Ja to sprawdzałam, ale to wszystko zależy które piętro wybrałeś i która część budynku.
Słońca jest dużo od strony hotelu już od ok 14 do samego zachodu (od 8 piętra w górę), na niższych piętrach to zależy od ruchu słońca.

Żeby nie zdradzać tak na forum dokładnej lok. mieszkania to chodzi mi głównie o piętra 3,4,5,6,7 od strony hotelu i w tym fragmencie ;)

Obrazek

baton3

Postautor: baton3 » 25 mar 2022, 12:22

Venya97 pisze:
baton3 pisze:
Venya97 pisze:
I jak ze słońcem od strony hotelu? Interesuje mnie 1 etap czy zwróciliście uwagę na te mieszkania z drugiej strony?

Ja to sprawdzałam, ale to wszystko zależy które piętro wybrałeś i która część budynku.
Słońca jest dużo od strony hotelu już od ok 14 do samego zachodu (od 8 piętra w górę), na niższych piętrach to zależy od ruchu słońca.

Żeby nie zdradzać tak na forum dokładnej lok. mieszkania to chodzi mi głównie o piętra 3,4,5,6,7 od strony hotelu i w tym fragmencie ;)

Jeśli chodzi o te stronę to będziecie mieć bardzo dużo słońca na ścianie balkonowej, ale od strony okien (od północy) będzie raczej ciemno.

Venya97

Postautor: Venya97 » 25 mar 2022, 13:07

baton3 pisze:
Venya97 pisze:
baton3 pisze:

Jeśli chodzi o te stronę to będziecie mieć bardzo dużo słońca na ścianie balkonowej, ale od strony okien (od północy) będzie raczej ciemno.

Głównie mi chodzi o salon czyli to okno balkonowe. Bo pokoje sypialniane to nawet na plus dla mnie ta północ w szczególności latem w bloku jak będzie prażyło to w pokojach na północ będzie chłodniej. A zimą to wiadomo i tak ogrzewanie ;)
Tylko zastanawiało mnie jak z tym oknem balkonowym czy tam będzie docierało słońce na tych piętrach 4,5,6 ;)

baton3

Postautor: baton3 » 25 mar 2022, 13:25

Venya97 pisze:
baton3 pisze:
Venya97 pisze:

Głównie mi chodzi o salon czyli to okno balkonowe. Bo pokoje sypialniane to nawet na plus dla mnie ta północ w szczególności latem w bloku jak będzie prażyło to w pokojach na północ będzie chłodniej. A zimą to wiadomo i tak ogrzewanie ;)
Tylko zastanawiało mnie jak z tym oknem balkonowym czy tam będzie docierało słońce na tych piętrach 4,5,6 ;)

Zdecydowanie tak, tamta ściana jest bardzo nasłoneczniona :)

Venya97

Postautor: Venya97 » 25 mar 2022, 16:11

baton3 pisze:
Venya97 pisze:
baton3 pisze:

Zdecydowanie tak, tamta ściana jest bardzo nasłoneczniona :)

Dziękuję :)

Ulina

Postautor: Ulina » 30 mar 2022, 20:11

Jak bedzie slonce zrobie panu zdjecia tamtej strony :) i z każdej :)

Ulina

Postautor: Ulina » 30 mar 2022, 20:12

A robił ktoś zmiany lokatorskie? Naszegi pietra jeszcze nie ma, ale chciałam dodać kilka gniazdek na pewno. Przesunąć można gniazdko czy sciane bezplatnie o ile jeszcze ich nie ma, a dodanie jakiegoś punktu kosztuje dodatkowo. Ale lepiej teraz niż kłuć potem

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”