Osiedle Przy Mogilskiej Kraków od LCCorp / Develia deweloper - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
przybysz

Re: Osiedle Przy Mogilskiej Kraków od LCCorp / Develia deweloper - opinie na forum

Postautor: przybysz » 20 lut 2022, 11:28

Jeszcze jedno zdjęcie, sorry za jakość, ale tak jest jak się foci przez okno w tramwaju.

Obrazek

Chyba najsłabiej mają mieszkańcy tych zielonych budynków, najstarszych w okolicy. A generalnie to każdy budynek tam z innej parafii, szkoda, że całego tego ternu nie dostał do ogarnięcia jeden sensowny deweloper, tylko każdy sobie stawiał po 2-3 bloczki, i oczywiście co deweloper, to inny projekt. Aż smutno to wygląda, a uzupełnieniem tego wszystkiego, jest jeszcze myjnia.

Janusz5335

Re: Osiedle Przy Mogilskiej Kraków od LCCorp / Develia deweloper - opinie na forum

Postautor: Janusz5335 » 21 lut 2022, 13:26

Upychają gdzie się da
Załączniki
Develia I.jpg
Develia I.jpg (186.95 KiB) Przejrzano 4333 razy

Janusz5335

Postautor: Janusz5335 » 21 lut 2022, 13:30

Co budują? Oto odpowiedź
Załączniki
Develia II (2).jpg
Develia II (2).jpg (118.4 KiB) Przejrzano 4332 razy

BobbyB

Postautor: BobbyB » 12 mar 2022, 16:47

Aktualnie budujący się etap inwestycji składa się z 2 budynków. Widzę, ze pierwszy budynek ma już wybudowane około 9 pięter z 13 lecz drugi jeszcze nie wyszedł poza parter. Orientuje się może ktoś czy budynki będą oddawane osobno czy razem?

przybysz

Postautor: przybysz » 16 kwie 2022, 12:10

Czego waszym zdaniem jeszcze brakuje na tym kadrze? Moim zdaniem przydałby się paczkomat, których ostatnio sporo staje w Krakowie.

Obrazek

@Janusz5335, dzięki za mapkę, nieźle pokazuje skalę.
Janusz5335 pisze:Co budują? Oto odpowiedź

W ogóle, to mam taką przykrą refleksję, że bardzo obniżono standardy w budownictwie mieszkaniowym przez ostatnich, mniej więcej 10 lat.

Peace

Postautor: Peace » 16 kwie 2022, 13:51

przybysz pisze:Czego waszym zdaniem jeszcze brakuje na tym kadrze? Moim zdaniem przydałby się paczkomat, których ostatnio sporo staje w Krakowie.

Jest po lewo, tylko w Twoim kadrze się nie zmieścił ;)

pilsner

Postautor: pilsner » 16 kwie 2022, 14:38

przybysz pisze:Czego waszym zdaniem jeszcze brakuje na tym kadrze? Moim zdaniem przydałby się paczkomat, których ostatnio sporo staje w Krakowie.

Obrazek

@Janusz5335, dzięki za mapkę, nieźle pokazuje skalę.
Janusz5335 pisze:Co budują? Oto odpowiedź

W ogóle, to mam taką przykrą refleksję, że bardzo obniżono standardy w budownictwie mieszkaniowym przez ostatnich, mniej więcej 10 lat.

Brakuje, żeby tam ktoś jeszcze nas rał!!! Co za patodeweloperka, mieszkania naćkane jak w hongkongu, każde inne, na dole myjnia, stacja benzynowa, dyskont i ruchliwa droga od rana do wieczora, nie wiem, jacy desperaci kupują tam mieszkanie, chyba niespełna rozumu, bo ceny tam już są astronomiczne

nanu

Postautor: nanu » 16 kwie 2022, 15:23

pilsner pisze: nie wiem, jacy desperaci kupują tam mieszkanie, chyba niespełna rozumu, bo ceny tam już są astronomiczne

Myślę, że spokojnie większość tego typu mieszkań są tylko pod wynajem. Jak wynajmujesz to wieloma rzeczami nie przejmujesz się, bo w razie czego za kilka miesięcy po prostu przeprowadzisz się w lepsze miejsce lub i tak przyjeżdżasz do mieszkania tylko spać, więc wtedy już takiego ruchu ulicznego już nie ma.
Jeszcze do niedawna w jednym z bloków z tyłu mieszkała moja znajoma z rodziną ale już uciekli do jednego z nowych osiedli bliźniaków pod Krakowem. Nie wiem co zrobili z tym mieszkaniem - czy sprzedali czy wynajmują ale pewnie to drugie.

pozdro

Postautor: pozdro » 17 kwie 2022, 6:36

Ale powiem wam ze w Krakowie 50% mieszkań ma wady albo z widokiem na autostradę, albo na tory, albo upchane gdzieś. Takich fajnych składnych osiedli i mieszkań jeszcze z tarasem, 4-5 pokoje, blisko parku, z SKM, i w miarę blisko centrum to można na palcach jednej ręki policzyć. Trochę porażka.

przybysz

Postautor: przybysz » 20 maja 2022, 10:05

No to kolejna fotka, na której widać, jak rośnie nowa zabudowa przy ulicy Mogilskiej.

Obrazek

Na górze widać jeszcze wystające pręty zbrojeniowe, a niżej już wstawiają okna. Ta myjnia samochodowa na wole, wygląda prawie jak lokal usługowy przy tym budynku.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”